konu " endüstriyel inek sütü" ise süt mükemmel bir besin kaynağı olmaz hiçbir zaman...
ama, "keçi, koyun süt "ürünlerini her kan grubu kullanabilir..zira, "sığır mamulleri" genelde insaonoğlu ile gerek "süt, gerekse et " ymönünden fazla bir uyuşma göstermeyen malzemelrdir...( 0 -kan grubu hariç !)
Öncelikle size teşekkür ederim. Ülkemizde bu bilimsel olayın gerçekliğini kavrayabilen ender kişilerdensiniz.evrim öyle kolay kolay birkaç bin yılda olabilecek bi süreç değil...
insanolunun aşağı yukarı 3-3 .5 milyon yıllık bi sürecini bi doğru olarak skalalarsanız bi kaç binlik senenin ne kadar küçük bi boyutta olduğunu rahatca görürsünüz...kaldı ki, evrim "illa da olacak diye bi şey olmayıp, çatallı bi süreçte seyreder...yani, bi kolda ileri giderken ,bi kol farklı bi kulvarda yerinde kalır ,çatal oluşturur...
bu arada , "sığırlar" , koyunlardan , keçilerden çok daha sonra evcilleştirilen hayvanlardandır ...)
bu arada "inek sütüne " ve "buğdaya "reaksiyoner durum avrupalılar arasında da hiç de azımsanmayan, yüksek seviyelerdedir...)
evrim öyle kolay kolay birkaç bin yılda olabilecek bi süreç değil...
insanolunun aşağı yukarı 3-3 .5 milyon yıllık bi sürecini bi doğru olarak skalalarsanız bi kaç binlik senenin ne kadar küçük bi boyutta olduğunu rahatca görürsünüz...kaldı ki, evrim "illa da olacak diye bi şey olmayıp, çatallı bi süreçte seyreder...yani, bi kolda ileri giderken ,bi kol farklı bi kulvarda yerinde kalır ,çatal oluşturur...
bu arada , "sığırlar" , koyunlardan , keçilerden çok daha sonra evcilleştirilen hayvanlardandır ...)
bu arada "inek sütüne " ve "buğdaya "reaksiyoner durum avrupalılar arasında da hiç de azımsanmayan, yüksek seviyelerdedir...)
bütün insanların "endüstriyel sütü , hele inek sütünü " direk içmeleri ve yararı konusu tamamen süt endüstrisinin palavraları...ve ayrıca ahlaksızca ...zira, gerçek değil...inek sütü ,hele endüstriyel yem yiyen hayvanların sütünün faydadan çok ,keseye zarar olduğu konusu çok açık...
***bu arada sağlık sorunları ile "sütün hiçbir alakası "yoktur...örneğin dünyanın en uzun yaşayanları okinawalılardır ve hemen hemen hiç süt içmezler ...ayrıca, koreliler ve hatta hatta çinliler hiç süt içmedikleri halde hiç de ufak tefek değiller ...şaşırtıcı derece de çoğu uzunlar...( batının cücük çinli betimlemesi onların açlık dönemlerine denk gelen olaylar zinciri)
***avrupa da "süt ve buğday" intolerantlığı gayet yüksek oranlardadır...
**koyun , keçi sütünün daha rantabıl olduğu konusu tartışmasız olup ,zaten fiyatının da pahalı olması bunun en basit göstergesidir...bi de "eşek sütü " var en faydalı olan , ve litrsei 100 tl den satılacakmış, çiftlikler kurulmaya başladı bile (allah insanlara akıl versin diyelim !...yani, bunu alacak olanlara !...)))))
hele hele sütün mükemmel kalsiyum kaynağı olduğu konusu ise tamamen bir asparagas ..bunla ilgili bi sürü konu vardı ,yazışmalar ,sebepleri...
yine de kullanılacaksa inek sütü , "işlenmiş ürünler "olarak "yoğurt, peynir, çökelek vb" olarak kullanılması daha uygun...
tabi , ki daha az prosese girmiş olan olan "yağlı sütü "tercih etmek içerik açısından daha doğru olacaktır...)
bütün insanların "endüstriyel sütü , hele inek sütünü " direk içmeleri ve yararı konusu tamamen süt endüstrisinin palavraları...ve ayrıca ahlaksızca ...zira, gerçek değil...inek sütü ,hele endüstriyel yem yiyen hayvanların sütünün faydadan çok ,keseye zarar olduğu konusu çok açık...
***bu arada sağlık sorunları ile "sütün hiçbir alakası "yoktur...örneğin dünyanın en uzun yaşayanları okinawalılardır ve hemen hemen hiç süt içmezler ...ayrıca, koreliler ve hatta hatta çinliler hiç süt içmedikleri halde hiç de ufak tefek değiller ...şaşırtıcı derece de çoğu uzunlar...( batının cücük çinli betimlemesi onların açlık dönemlerine denk gelen olaylar zinciri)
***avrupa da "süt ve buğday" intolerantlığı gayet yüksek oranlardadır...
**koyun , keçi sütünün daha rantabıl olduğu konusu tartışmasız olup ,zaten fiyatının da pahalı olması bunun en basit göstergesidir...bi de "eşek sütü " var en faydalı olan , ve litrsei 100 tl den satılacakmış, çiftlikler kurulmaya başladı bile (allah insanlara akıl versin diyelim !...yani, bunu alacak olanlara !...)))))
hele hele sütün mükemmel kalsiyum kaynağı olduğu konusu ise tamamen bir asparagas ..bunla ilgili bi sürü konu vardı ,yazışmalar ,sebepleri...
yine de kullanılacaksa inek sütü , "işlenmiş ürünler "olarak "yoğurt, peynir, çökelek vb" olarak kullanılması daha uygun...
tabi , ki daha az prosese girmiş olan olan "yağlı sütü "tercih etmek içerik açısından daha doğru olacaktır...)
yumurtadan sonra vucut tarafından en iyi emilimi olan protein ben her gün süt içerim pınar yada içim in 0 yağ oranına sahip olan sütlerini yağlı süt tavsiye etmiyrum yağlanma yapıyor.
yumurtadan sonra vucut tarafından en iyi emilimi olan protein ben her gün süt içerim pınar yada içim in 0 yağ oranına sahip olan sütlerini yağlı süt tavsiye etmiyrum yağlanma yapıyor.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:04 ----------
sen içme ama bu saçma teorilerine inananlar çıkabilir diye ben uyarmak istedim arkadaşlar bu doğal kaynağı için içtirin karlı siz çıkarsınız.[/QUOT
Süt ürünlerindeki kalsiyum, kemik gelişmesine yardım eder . B vitamini vücudumuzun kalsiyum kullanmasına katkıda bulunur . Süt ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunan hayvansal protein, kas yapımını artırır, organların düzgün çalışmasına yardım eder . Az yağlı ya da yağsız süt ürünleri tam yağlı süt ürünleri kadar besleyicidir, sadece daha az yağ ve daha az kalori içerirler . Eğer seçimlerinizi az yağlı ya da yağsız süt, peynir, yoğurttan yana yaparsanız, hem daha az kalori almış hem de süt ürünlerinde bulunan doymuş yağlardan bedeninizi korumuş olursunuz
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:20 ----------
yağsız sütü de tercih edebilirsiniz sağlıkta forumdaki korkulduğu kadar bi kötü etki yapmayacaktır günlük en fazla 1 litre için fakat illa çok sağlıklı beslenicem derseniz en az işlem görmüş olan ve piyasadaki sütlerin en sağlıklı türevi olan günlük süt tercih edin.
Süt ürünlerindeki kalsiyum, kemik gelişmesine yardım eder . B vitamini vücudumuzun kalsiyum kullanmasına katkıda bulunur . Süt ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunan hayvansal protein, kas yapımını artırır, organların düzgün çalışmasına yardım eder . Az yağlı ya da yağsız süt ürünleri tam yağlı süt ürünleri kadar besleyicidir, sadece daha az yağ ve daha az kalori içerirler . Eğer seçimlerinizi az yağlı ya da yağsız süt, peynir, yoğurttan yana yaparsanız, hem daha az kalori almış hem de süt ürünlerinde bulunan doymuş yağlardan bedeninizi korumuş olursunuz
ben şuanda diet yapıyorum yağlıs üt tüketip kalorilerle uğraşamam tavsiyelerinizi kişinin amacını bilmeden yapmanız doğru değil.
Biraz önce izlediğim bir programda deney yaptılar. Bir kişiyi süt ve süt ürünlüeriyle diğerini ise bunlardan oluşmayan şeylerle aynı oranda kaloriyle ve yağ miktarıyla beslediler. Deneyin sonucunda süt ve süt ürünleri tüketen kişi vücudundan daha fazla yağ attı. Ve arkasından şu cümle geldi ''Yağ alarak yağ atmak. Kulağa olanaksız geliyor değilmi?'' . Bunuda kalsiyum sağlıyormuş
aynı o hesap işteTenessee Üniversitesi araştırmacıları, 6 aylık bir çalışma sonucunda günde 3 porsiyon kalsiyumdan zengin süt ürünü tüketen aşırı kilolu insanların 1 ya da 2 porsiyon tüketenlere göre daha hızlı göbek yağı kaybettiklerini ortaya çıkardılar. Bu araştırmada ayrıca, süt yerine kalsiyum takviyesi almanın süt içmek kadar işe yaramadığını da öğrendiler. Nedeni mi? Çünkü kalsiyum, bedeninizin daha hızlı yağ yakmasını sağlasa da süt ürünlerinde bulunan aktif maddeler (mesela süt proteini gibi) fazladan bir yağ yaktırma etkisine sahip. Tabii ki kilo verme yolunda başarının anahtarının her şeyden önce bir beslenme programına uymakta yattığını unutmamalı. Eğer sütünüzü mideye kek ve kurabiyelerle birlikte indirecekseniz, göbeğinizi eritmesini hiç boşuna beklemeyin.