burger king besin değerleri ve hot wrap

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan batistr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir çoğumuz yediklerimize içtiklerimize dikkat ediyoruz tabi bunun bir götürüsü olarak dışarda arkadaşlarla beraberken yemek yeme kısmı biraz can sıkıcı olabiliyor zira hazır yemeklerin tamamına yakını yağlı veya şekerli oluyor. tabi yememekte olmuyor.

arkadaşlarıma burger kinge gittiğimde delight ürünler kategorisi altında hot wrap diye bir ürün keşfetmiştim. tadı gayet güzel geliyordu. her gittiğimde nasılsa az yağlıdır diye bundan alıp keyifle yiyordum. yalnız bir zamandır tadının bu kadar güzel olmasından dolayı şüphelendim ve besin değerlerine bakayım dedim. aslında önceden de bakmak istemiştim fakat sitelerin besin değerleri yoktu.

bugün tekrar kontrol ettiğimde sitelerine besin değerlerini koymuşlar öncelikle onu paylaşayım

besin3.gif


buradan da görebileceğiniz üzere hot wrap 21 gram ve 18,24 gramı yağ. %86sı yağ olduğunu gösteriyor. gerçi yanlış gibi gelse de bana artık hot wrap yerine chichken whooper yemeyi düşünüyorum.
 
yalnız triple whopperda 70 gr yağ var. yani oha :D sadece bir triple whopper yiyerek günlük yağ gereksinimimizin %75ini filan karşılıyoruz anlaşılan :D

steakhouse beni çok şaşırttı. süper bir eti var, bu sebepten dolayı proteini fazladır diyordum ama 30 gr proteine 46 gr yağ vallahi çok...

içeceklerde zaten koladan kaçmak gerekli. ice tea kötünün iyisi...

tatlılar zaten şeker bombardımanı resmen :D milkshakeler filan peh be

soğan halkaları bile haram bize. moralim bozuldu resmen :D

anladığım kadarıyla eğer bk'dan yemeye mecbursak, yağı her türlü bünyeye alacağız orası belli ama protein ağırlıklı bazı şeyleri tercih edebiliriz ve en azından kola yerine ice tea tercih ederek şekeri birazcık kırabiliriz...
 
SAĞLIKLI FAST-FOOD OLUR MU?

Hepimiz fast-food tüketiyoruz. Türkçe’ye “hızlı hazır yemek sistemi” olarak çevrilebilecek fast-food beslenme artık hızlı tempolu şehir yaşamının bir parçası oldu. Sadece tüketilen hamburger, pizza gibi besinler fast-food değil aslında, yolda yürürken bir yandan da yemeye çalıştığımız simit, poğaça ve benzeri besinler, ekmek arası köfteler, dönerler de fast-food besinler arasında. Hayatımızı bu kadar sarmış olan fast-food besinlerin zararları ve daha yararlı hale getirebilmek için yapılacak sağlıklı seçimleri sizler için derledik.
FAST-FOOD BESİNLERİ YAKINDAN TANIYALIM…
Fast-food besinlerin beslenme açısından çokta sağlıklı seçimler olmadığını neredeyse herkes biliyor. Peki, uzmanlar bu besinleri neden sağlıklı bulmuyor? Çünkü,
* Yüksek enerji içeriyorlar: Şişmanlık sorununun giderek arttığı dünyamızda, yüksek enerjili besinlerin tüketiminin azaltılması, şişmanlığın çözümünde bu gün kullanılan basamak taşı olduğu için beslenme uzmanları bu tür besinleri desteklemiyor. Küçük menülerin 500-600 kalori, mega boylarının 1000-1500 kalori olması fast-food besinlerin korkutan bir yüzü olmaya devam ediyor.
* Fazla miktarda yağ içeriyorlar: Fast-food besinler kalp damar sağlığını tehdit eden doymuş yağlardan ve trans yağ asitlerinden de genelde zenginler.
* Vitaminlerden fakirler: Fast-food besinler özellikle A, C vitaminlerinden ve folik asitten fakirdirler.
* Tuz içerikleri fazla: Fazla miktarda tuz içerirler. Bu da, fazla miktarda alındığında yüksek tansiyon riskini arttıran sodyum mineralinden zengin oldukları anlamına gelmektedir.
* Posadan fakirler: Kolesterolümüzü düşüren, barsaklarımızı çalıştıran ve bizi birçok kronik hastalıktan koruyan posayı çok az miktarda içeriyorlar.

KAÇAMIYORSANIZ, SAĞLIKLI SEÇİMLERLE KORUNUN…

Süper ve mega boylardan, indirimli “tam ekmek” menülerden uzaklaşın… Fiyatları ve görüntüleri ne kadar cazip görünse de, ihtiyacınızdan fazla olan kalorileri, yağları ve sodyumu vücudunuza yüklemenize gerek yok.
Sağlıklı et seçimleri yapın… Herkes tavuk ve balığın sağlıklı olduğunu düşünse de, fast-food restoranlarda genelde bu ürünler ağır soslara batırılıp kızartılır. Bu nedenle ızgara pişirilmiş bir kırmızı et tercihi, çok daha sağlıklı olabilir.
Paylaşımcı olun… Kızarmış patates, boş kalori kaynağı sayılabilecek bir besindir. Bu nedenle arkadaşınızla “küçük boy” patatesinizi paylaşın.
İçecek siparişi önemli bir konudur… Fast-food restoranlarda sunulan birçok içecek şeker yüklüdür. Bu nedenle içecek siparişi verirken taze sıkılmış meyve suyu veya ayran tercih edin. Gazlı içeceklere olan isteğinizi “bu seferlik” durduramadıysanız, diyet ürünleri tercih etmeye çalışın. En sağlıklı tercihlerden birinin su olduğunu unutmayın.
Salata miktarını arttırın… Tüketeceğiniz besinleri seçerken, salatalara da mutlaka yer verin. Önceden hazırlanıp bekletildiklerinden dolayı vitamin içerikleri az olsa da, enerji alımınızı azaltmada ve posa alımınızı arttırmada size yardımcı olacaklar. Yalnız salata soslarına ve salataların içerdikleri yağ miktarına dikkat etmekte fayda var. Bazı salata seçeneklerinin patates kızartmalı bir menüden daha fazla yağ içerdiğini unutmayın.
Tatlı seçimi yaparken… Ağır hamur tatlıları yerine sütle hazırlanmış tatlıları tercih edin. Sıcak çikolata içmek, tatlı isteğinizi azaltmada etkili bir yol olacaktır.
Ekstra yağ istemeyin… İskender veya kebap yiyecekseniz, ekstra tereyağı döktürmeyin. Tereyağsız İskender mi olur dediğinizi duyar gibiyim, fakat yanmış tereyağı fazla kalori kazandırmanın yanı sıra, hem kalp hastalıklarını hem de kanser riskini arttırabilecek bir besindir.
Çantanızda meyve taşıyın… Günün büyük bir kısmını sokakta geçirecekseniz, yanınıza mutlaka bir meyve alın. Açlık hissettiğinizde meyve tüketmeniz, restoranlarda yoğun açlık hissi ile yüksek enerjili besinleri sipariş etmenizi engelleyecektir.
Sağlıklı günler dilerim…
20.05.2007 tarihinde Eskişehir Anadolu Gazetesi'nde yayınlanmıştır.(alıntı)

hoşuma giden bir yazı belki faydası olur diye paylaşmak istedim ayrıca bu tablo için teşekkür ederim.
 
  • Like
Reactions: R10
bu baslıkk baya ıyı oldu :) ben vajateryen oldugum ıcın ole her urunu yıyemıyorum ama beanburger oldukca lezzetlı bence proteın oranını ben hep 15 gr olarak dusunmustum daha dogrusu tahmın etmıstım ama 18.23 mıs :)

ozamna ben proteın olarak : 1 beanburger = 18.23 gr + mega patates = 6.48 gr : 24.71 gr proteın alıyorum :)
 
bu değerler biraz sallama olmasın...(

örneğin :

whopper midir nedir, et olduğunu varsayarak?!.....297 gr ,hadi bunun 97 gramı ,koyuyorlarsa "kıvırcık, turşu vb "olsun ,kalanı "un ve et türevleri " ...bu da yaklaşık 880 kcal yapar (o da yağı hesaba katmadan) ...oysa 660 kcal deniyor ?!...((

ya "kıkırdak ,barsak,deri vb "içeriyor ( enerjinin düşük olduğu) ya da başka bi şey var..kırmızı etin pahalı olduğunu düşünürsek ?!...(((

diğer yanda :

chicken royale , normal gibi ...) ya tavuk ucuz ondan ?!...gerçek değer..oysa , bunda daha çok hile olur : "gaga, bacak ,ibik vb" hepsi katılır genelde?!..(

???!!!!!:::((((
 
bu değerler biraz sallama olmasın...(

örneğin :

whopper midir nedir, et olduğunu varsayarak?!.....297 gr ,hadi bunun 97 gramı ,koyuyorlarsa "kıvırcık, turşu vb "olsun ,kalanı "un ve et türevleri " ...bu da yaklaşık 880 kcal yapar (o da yağı hesaba katmadan) ...oysa 660 kcal deniyor ?!...((

ya "kıkırdak ,barsak,deri vb "içeriyor ( enerjinin düşük olduğu) ya da başka bi şey var..kırmızı etin pahalı olduğunu düşünürsek ?!...(((

diğer yanda :

chicken royale , normal gibi ...) ya tavuk ucuz ondan ?!...gerçek değer..oysa , bunda daha çok hile olur : "gaga, bacak ,ibik vb" hepsi katılır genelde?!..(

???!!!!!:::((((

hot wrapin değerlerini toplayınca toplam gramından fazla oluyor. ne biçim besin tablosu anlamadım. duh
 
et ürünü olan whooper jr nin proteini 7 gr iken
kendisinden daha düşük grama sahip avuc içi kadar tavuk burgerın 17 gr protein içermesi çok garip geliyo bana

cidden bilmedigim için soruyorum tavuk kırmızı etten daha mı cok protein acısından zengin ?
 
Son düzenleme:
bu tür yerlerde yediğiniz hamburgerlerin içindeki köfteyi kırmızı et olarak düşünmeyin hepsi soya katkılı...
 
Back
Yukarı