sizce en iyi sırt geliştirme egzersizi hangisi?

en iyi sırt geliştirme egzersizi hangisi


  • Total voters
    692
kesinlikle barfiks, sadece barfiks yapıp çok kısa sürede güzel bir sırta sahip olan insanlar tanıyorum
 
dambıl row'a oy verenlere söylecek kelime bulamıyorum

Sana sormayı unutmuslar oy verırken affet. :o

Anketin adına bak "sizce", herkes istedigine verir.
Ona en cok yarayan o hareketmıskı onu ısaretlemıs.
Bos bos mesajlar atmayın. (bizde size cevap verip bos mesaj atmak zorunda kalmayalım) ;)
 
Son düzenleme:
Barfiks kesinlikle....
 
bende oyumu barbell bent over raw dan yana kullanıyorum çünkü hem dayanıklılığı artırıyor hemde hareketi yaparken kendimi barfix çekerkenki halime oranla daha güçlü hissediyorum
 
Sırt çalışmadaki amaca göre aslında hareket değişiyor. Genel kütle hacim ise deadlift in üstüne yok. Ama sırtı koltuk altından genişletmekse wide grip lat pulldown. Tabii bunu makinede değilde barfiks demirinde yapabilmek daha iyi. Çalıştırılacak bölüm orta sırt ise t-bar, barbell rowing gibi egzersizler daha iyi. Peki bundan ne anlıyoruz :) Deadlift genel çaplı bakınca daha öne çıkıyor:)
 
Sırt çalışmadaki amaca göre aslında hareket değişiyor. Genel kütle hacim ise deadlift in üstüne yok. Ama sırtı koltuk altından genişletmekse wide grip lat pulldown. Tabii bunu makinede değilde barfiks demirinde yapabilmek daha iyi. Çalıştırılacak bölüm orta sırt ise t-bar, barbell rowing gibi egzersizler daha iyi. Peki bundan ne anlıyoruz :) Deadlift genel çaplı bakınca daha öne çıkıyor:)

Draft sen sırtı gayet ıyı olan uyelerımızdensın, sırt ve kanatlara en ıyı sekılde vurdurmak ıcın deadlift hareketı nasıl ıcra ettıgın hakkında bıraz tıyolar verebılır mısın?
Ayaklar, dızler, belın açısı, ellerın arasındakı mesafe vs vs.
 
Aslında birçok deadlift çeşidi var. Ben şimdiye kadar hiç sumo deadlift denemedim mesela ama denemek lazım. Onun dışında yaparken en önemlisi bel çukurunun asla bozulmaması. Ağır kilo ile çalışılırken belin o pozisyonunu koruyamayınca sakatlanmamak için barı bırakmak en iyisi gerekirse yere çarpsın. Onun dışında hook denen şekilde ellerimden biri ters biri düz olacak şekilde, hook içinse baş barmakğınızı diğer 4 parmağınız ve bar arasında sıkıştırıyorsunuz. Squattaki gibi ayakların direk öne doğru olması bence doğru değil, dizin yan çapraz bağlarını zorlamamak için hafif yanlara açık olması bence daha iyi. Onun dışında barı kavrayan ellerim fazla açık olmamalı ama dizlerden geniş olmalı ki yerden kaldırırken rahat hareket edilebilsin. Onun dışında 5-6 tekrarın altına inilmeyecekse kemer takmak bel kaslarının tam çalışmasını ve kasılmasını engeller o nedenle gerek yok. Nede olsa amacımız o bölgeyi hedef almak. Birde kimisi deadliftin en tepe noktasında sırtını arkaya doğru geriyor ama bence çok ağır kilolarda disk kaymasına sebep olabilir o nedenle 6-8 tekrarın altına inilicekse o hareketten kaçınılmalı bence. Birde powerlifting hareketi olduğu için, 2-3 dakika dinlenilmesinde bir sorun yok.

Başlarkende beli, bacakları ve diz eklemini ısıtmak hayati önem taşıyor sakatlanmamak için. Bunun için boş barla 25-30 tekrar squat, 20 tekrar clean, reverse crunch gibi hareketler yapıyorum. Daha sonrada fazla ağır olmayan bir barla 1-2 set 10-15 set clean yaptıktan sonra deadlifte geçiyorum.

Son olarakta deadlift hareketi nizami ve ağır kilolarla düşük tekrarlı yapılırsa bel bölgesindeki kas ağrısı gerçekten çok fazla oluyor ama yanlış anlaşılmasın omurilikten değil tamamiylen kas ağrısı ve 4-5 günde en geç geçiyor. 1 haftayı bulursa ağrı doktora gidilmesi iyi olur:)
 
"halter rowing , t-bar rowing ve dambıl rowing " sırt kaslarının oluşumu yönünde yani "kinesioloji ve anatomi" açısından tamamen örtüşen hareketler...)
 
Aslında en iyisi diye ayırmamak lazım.Çünkü çoğu ayrı yerlere vuruyor sırtta, örneğin Barfiks ve türevleri kanata vururken, barbel over row fln türevleri orta sırt yani kanatın hemen altındakı orta sırt denilen kısma vuruyor daha çok, deadliftte orta sırtın hemen altındaki kasa bel dediğimin bölgeyi çalıştırıyor.
 
[/QUOTE]Son olarakta deadlift hareketi nizami ve ağır kilolarla düşük tekrarlı yapılırsa bel bölgesindeki kas ağrısı gerçekten çok fazla oluyor ama yanlış anlaşılmasın omurilikten değil tamamiylen kas ağrısı ve 4-5 günde en geç geçiyor. 1 haftayı bulursa ağrı doktora gidilmesi iyi olur:)[/QUOTE]

draft ,

daha önceden de biliyorsun bende bir kez dumble ile yapmama rağmen deadlift hareketini , 4-5 gün doğru düzgün eğilememiş otururken acı çekmiştim ,
forumda yazmıştım sende bunun kas ağrısı olabileceğini sende söylemiştin ki haklıymışsın thums:
ağrılarımdan kurtuldum çok şükür ama hareketin ne kadar etkili olduğunu çektiğim acılardan bilirim :D
biraz da korkuyorum hareketi yapmaya artık bi sakatlık yaşarmıyım diye :o
 
Back
Yukarı