Set aralarında dinlenmemek ?

Set arası dinlenme konusu uçsuz bucaksız bir mevzu 45 saniye mi dinlenmeli 2 dakka mı dinlenmeli bu sorunun cevabı yok.

Soruma gelirsek ben set aralarında dinlenmeyi sevmiyorum antremandan ölü gibi çkmak istiyorum eve gidecek halim kalmasın istiyorum bu yüzden set aralarında mide-önkol-bel falan çalışıyorum.

Mesela göğüs çalışırken set aralarında mekik çekiyorum
Omuz çalışırken set aralarında bilek-trapez çalışıyorum
Sırt çalışırken set aralarında kalf veya trapez çalışıyorum

45 dakikalık antremanda hiç dinlenmiyorum 45 dakika sonrada üstümü çıkaracak halim kalmıyor salonda benden başka bu şekil çalışan yok

Bu şekilde bir çalışmanın hacim almamda olumsuz etkisi olurmu bu şekilde çalışınca yağ yakımı da oluyor güç de kazanılıyor ama hacim üzerindeki etkisini merak ediyorum hacim de önemli düşünceleriniz nedir?
 
Bence kardiyo ile body'i karıştırmamak daha verimli olur. Dinlenmeyi sevmiyorsan süper setleri dene. Mesela youtube'da çok güzel videolar var, aralıksız 45 dk gösteren. Gittikçe ağırlık düşürten (drop set) vs.. Yoksa bu şekilde çalışırsan pek hacim elde edebileceğini sanmıyorum ama iyi yağ yakarsın :) Daha deneyimli arkadaşlar daha sağlıklı yorumlar yapabilir.
 
arkadaşa bende katılıyorum.Ve sen bu şekilde antreman yaptığın zaman vücudunu çok yormuş olacaksın çok enerji harcamış olacaksın.Antremandan sonra senın iyi bir beslenmen lazım.Vücudunun istediği proteini felan alamazsan fazla bir faydası olmaz yaptığın antremanın.Arkadaşın dediği gibi 45 dklık super setler var hiç dinlenmeden yapılan onları yaptığın zaman da öyle.Beslenmeni çok sağlam yaparsan 6 ay yap çok ama çok etkisini görürsün.benim düşüncelerim bunlar.
 
arkadaşa bende katılıyorum.Ve sen bu şekilde antreman yaptığın zaman vücudunu çok yormuş olacaksın çok enerji harcamış olacaksın.Antremandan sonra senın iyi bir beslenmen lazım.Vücudunun istediği proteini felan alamazsan fazla bir faydası olmaz yaptığın antremanın.Arkadaşın dediği gibi 45 dklık super setler var hiç dinlenmeden yapılan onları yaptığın zaman da öyle.Beslenmeni çok sağlam yaparsan 6 ay yap çok ama çok etkisini görürsün.benim düşüncelerim bunlar.
Beslenme dinlenme falan sağlam. 6 öğün aksatmadan yerim. Her öğünde 30 gram hayvansal protein alırım karbo-yağ da dengeli.

Hiç dinlenmeden antreman yapmanın faydası olduğu kesin yağ yakımına güç kazanımına falan ama hacim kazanılırmı onu merak ediyorum forumda süpersetlerin yağ yakmaya kası parçalamaya yönelik olduğu yazıyor hacim kazanılmaz yazıyor.

Dün denedim superset.

Omuz + triceps vardı.

Omuz yaparken set aralarında triceps girdim 35 dakika da falan bitti antreman triceps yaparken omuz omuz yaparken triceps dinleniyor hacim alınırmı bu şekil bunu çok merak ediyorum
 
Son düzenleme:
hacim kazanacağını sanmıyorum.superset yaparak daha çok kaslarının belirgin olmasını sağlarsın.Çünkü vücutta hem yağ yakmış oluyorsun. Hemde enerji kaybı oluyor.1.5 saatte yapılması gereken antremanı 30 dk yada 45dk ya sığdırıyorsun supersette.Kısacası hacim kazanılmaz benim fikrim :) yardımcı olduysam ne mutlu hehehe
 
Bugün salondaki hoca da aynı şeyi söyledi supersetle hacim zor normal antreman yap dedi neyse sadece bacakta drop set midede falan süperset yapacam geri kalan yerlerde piramit sisteme falan devam zamanla vücuda göre ayarlarız artık antremanıda eğer bacakta hacim artışı olursa dropsetle diğer bölgeleri de o şekilde çalışırım bacağın durumu belirlicek antreman sistemimi :)
 
hadi bakalım kolay gelsin. İnş. istediğin vücuda sahip olursun.Bende karın kası için çalışıyorum.Super set yapıyorum.10 dk hiç dinlenmeden karın kası hareketleri yapıyorum.Karnımı sıkınca baklavalar çıkıyor ama normal durunca belli olmuyor =)))
 
ben de bazen iki hareketi karıştırıp yapıyorum
biceps curl ile dumbbell fly hareketinin setlerini karıştırıp bir arada yapıyorum
güzel oluyor :D
 
benim mantığımca ağır presslerin olduğu antremanlarında 1 ile 1.30 dakika kadar dinlenmek makul özellikle son maksimum basacağın setinden önce mühim bana kalırsa

ama zaten sık set sayısı hafif ağırlık seklinde çalıştığın dönemlerde ise bu süre 30 sn ile 45 sn makul bence

ama zaten super set denilen kombine mevzunun ana mantığı en karaktersitik durumu set aralarında hemen hemen hic dinlenmemeye varan bi durum bahsettiğin gibi yıkılana kadar kollar kopana kada filan

ama bana kalırsa programın ne olursa olsun 1.30 dakikanın üstü soğumaya yol açar ve yanlıs bana kalırsa
 
bu konuya mike matarazzo nun bir kaç roportajında denk gelmiştim set aralarında 2 dk dinlenen vucutcular görüyorum diyordu. bu bence yanlış ben vucudumun soğumasını istemem antrenman yaparken hep sıcak kalmasını isterim diyordu. antrenmanına göre dinlenme durumu degişiyor. 30 snye-1 dk dinlenmek uygundur.
 
Back
Yukarı