Meyve tabikide yağa dönüşme riskine sahiptir.Meyveden alınan fruktoz karaciğere gider ilk olarak daha sonra vücudun şeker ihtiyacına göre karaciğer bu şekeri glikoza çevirir.Eğer vücudun şeker ihtiyacı yoksa karaciğer yağ olarak depolanmasına sebep olur.Daha da önemlisi tükettiğiniz meyvenin Glisemik İndexi dir.Bu yediğiniz meyvenin içerisindeki şeker miktarını gösterir.GI yüksekse meyveedeki şekerde o denli yüksektir.
Antrenmanlardan önce alınan GI si düşük meyveler hem yağ yakımını durdurmaz hemde yağ yakımına olan etkiyi arttırabilir.Antrenmanlardan önce Elma , Portakal , kiraz , Çilek gibi GI düşük meyveleri tercih etmelisiniz.Bu meyveler antrenman sırasında ihtiyacınız olan sürekli enerjiyi sağlarlar.Elma içeriğindeki bazı yararlı içerikler ile yağ yakımınıda arttırır.Antrenmanlardan sonra ise karpuz hurma muz gibi GI Yüksek meyveleri tercih etmelisiniz.Bunlar kan şekerini hızlı bir şekilde yükselteceğinden ağır antrenmanlardan sonra vücudunuzun katabolizmadan çıkıp kas onarımına hızlıca başlamasını sağlar.
GI düşük meyveleri antrenmandan önceki saatlerde yüksek olanları ise antrenmanlardan sonra tüketmenizi tavsiye ederim.Akşam yenmesini tavsiye etmem.Teşekkürler...