Setenay'ın Sağlıklı Leziz Dolması =)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Setenay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Setenay

Üye
Ben mi yaratıyorum yoksa var mı böyle tarifler bilmiyorum ama mutfak konusunda kendime güvendiğim için aklıma geldikçe deniyorum.

Malzemeler :

1 su bardağı esmer pirinç
1 su bardağı rendelenmiş soğan
4 diş sarımsak
4adet orta boy domates
2 adet acı sivri biber
Kekik
Nane
Pul biber
Kimyon ( azıcık )
1 kilo dolmalık biber

NOT : Kesinlikle salça yahut tuz EKLEMİYORUZ

-Pirinci TUZSUZ kaynamış 1.5 su bardağı suda 10 dk. bekletiyoruz
-Yumuşamış pirinçleri teflon tavaya alıyoruz
-Domatesleri rendeliyoruz, ekliyoruz
-Karıştırıp diğer tüm malzemeleri de ekledikten sonra, yarım çay bardağı su ekliyoruz
-Tavada 5-7 dakika kaynatıyoruz
-Hafif suyunu çekince dolmalık biberlerin içini bu harçla dolduruyoruz
-Tencereye biberlerimizi diziyoruz
-Tencerenin yarısına kadar gelecek kadar soğuk su ilave ediyoruz
-Pişiriyoruz ;)

Tamamen sağlıklı, yağ-tuz-salça sııfr hyper_
Haa, bu arada yanına sek yağsız yoğurt ile tavsiye edilir :D

Afiyet olsun.
 
Son düzenleme:
Tadını tahmin edebiliyorum az çok :D

O yüzden haşlama pirince devam diyorum.Bu kadar uğraşmaya gerek yok sonuçta aynı tadı verecek :)

Tarif için teşekkürler.
 
aslında işi bozan tarçın bence ben yemeklere tatlılık veren baharatları per sevemiyorum... kuşüzümünü bile sevmem tarçın yerine bence daha türk damak zevkine hitap eden acılı bir şey eklesen daha iyi olurdu ama yinede var gücünle foruma katkı bulunmaya çalışıyorsun teşekkürler...
 
aslında işi bozan tarçın bence ben yemeklere tatlılık veren baharatları per sevemiyorum... kuşüzümünü bile sevmem tarçın yerine bence daha türk damak zevkine hitap eden acılı bir şey eklesen daha iyi olurdu ama yinede var gücünle foruma katkı bulunmaya çalışıyorsun teşekkürler...

Tarçın bunda değil; patates kızartmasındaydı :)
Karıştırdın sanırım chosen; merak etme bu yemek lezzetini baharattan alıyor; bol acılı thums:


Tadını tahmin edebiliyorum az çok :D

O yüzden haşlama pirince devam diyorum.Bu kadar uğraşmaya gerek yok sonuçta aynı tadı verecek :)

Tarif için teşekkürler.

Haşlama pirinç ile aynı olur mu hiç :o
Bu bildiğin dolma; hem sıcak sebze yemeği lapa pirinç yemekten daha sağlıklı bence;
Üşenme, ara sıra dene derim ;)



Öncelikle ellerine sağlık demek istiyorum ama bişi sormadan edemiycem mazur gör,bu laftan sonra sorasım geldi

Lezzetli mi sence? hyper_
Kesinlikle evet :) üstelik sadece lezzetli değil; üstüne bir de sağlıklı
Yanınma yağsız-tuzsuz marul salatası yahut dediğim gibi yağsız yoğurt çok yakışıyor.
 
aslında işi bozan tarçın bence ben yemeklere tatlılık veren baharatları per sevemiyorum... kuşüzümünü bile sevmem tarçın yerine bence daha türk damak zevkine hitap eden acılı bir şey eklesen daha iyi olurdu ama yinede var gücünle foruma katkı bulunmaya çalışıyorsun teşekkürler...

Tarçın bunda değil; o patates kızartması tarifi :)
Elimden geldiğince paylaşımda bulunmaya çalışıyorum; çok seviyorum forumu ve sizleri :o

Tadını tahmin edebiliyorum az çok :D

O yüzden haşlama pirince devam diyorum.Bu kadar uğraşmaya gerek yok sonuçta aynı tadı verecek :)

Tarif için teşekkürler.

Haşlama pirinç ile aynı olur mu hiç :o
Bu bildiğin dolma; hem sıcak sebze yemeği lapa pirinç yemekten daha sağlıklı bence;
Üşenme, ara sıra dene derim ;)



Öncelikle ellerine sağlık demek istiyorum ama bişi sormadan edemiycem mazur gör,bu laftan sonra sorasım geldi

Lezzetli mi sence? hyper_
Kesinlikle evet :) üstelik sadece lezzetli değil; üstüne bir de sağlıklı
Yanınma yağsız-tuzsuz marul salatası yahut dediğim gibi yağsız yoğurt çok yakışıyor.
 
Back
Yukarı