kilo aldırmaz bir karbonhidrat

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan OZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

OZ

Üye
tek malzememiz bulgur

antreman öncesi patatesten bıkanlara alternatif ve tok tutan bir besin

kaynamış suyun üzerine (suya temas etmeden) bir süzgeç içinde bulguru koyuyoruz üzerlerini bi kapakla kapatıyoruz ve buharda bulgurun yumuşamasını bekliyoruz

hazır olunca öylece yiyiyoruz

eğer bundanda bıkar tat tuz alamazsanız yanında yoğurt yada ketçap kullanarak lezzet katabilirsiniz

bulgurun içeriğini ve faydalarını anlatmama gerek yok sanırım

kısa sürede yapılan zahmetsiz bir enerji kaynağı

afiyet olsun
 
bulgur en az yulaf kadar etkili ve sağlık için de bir o kadar yararlı bir karbo kaynağı..
hatta ben şahsen yulafı bile sollayacak bir besindir diyorum.. (beyaz pirinç ve makarna türevleriyle kıyaslamıyorum bile.. çok mu iddiali oldu ne :)

ben de senin yaptığın gibi bulgurı ılık suda yumuşatıp şişmesini bekledikten sonra kahvaltıda bol yumurta beyazlı ve lor peynirli omlet karışımının içersine döküyorum.. (un kullanmak yerine)
hem çok doyurucu oluyor hem de miktarını arttırdığında antrenman öncesi için kaliteli bir enerji kaynağı oluyor..
ben de herkese öneririm..
 
Bulguru pilav olarak tüketiyorum.Etin yanında da harika gidiyo :p Yulaf kadar kaliteli,Bonatchi haklı.Bodyci için pirinçten önce gelmeli kesinlikle ;)
 
işte size süper tarif ,
tencereye kaynarsuyu döküyorsunuz içine 1 avuç pirinç 1 avuç mercimek atıyorsunuz , üstüne tel süzgeçi koyup süzgeçin içine bulguru atıyorsunuz,
yarım saat gibi kaynatıyorsunuz , sonra hepsini bi kapta karıştırıyorsunuz.
yağsız , tuzsuz haşlama ve buharda pişirme yapmış oluyorsunuz.
yerken üzerine kırmızı pul biber dökün ( tuz ordan geliyor zaten )
süper lezzetli , pul bibersiz lezzeti yok yanlız. :)
 
bulgurun çok faydalı olduğunu biliyorum ama ben öyle bir bulgur pilavı yapıyorumki soğanlı sarımsaklı domatesli salçalı ve az sıvı yağlı hem müthiş lezzetli oluyor hemde besleyici aynı zamandada sağlıklı sitedeki herkese bulgur pilavını benim kadar iyi yapamıyacakları konusunda meydan okuyorum hyper_ :p
 
Bulguru niye suyun içine atmıyorsunuz? Ben onu merak ettim, yanlış anlaşılmasın bilmediğimden soruyorum.
Bu arada aklıma da geldi, bizde tefalin buharlı pişirme makinası vardı onda deneyeceğim...
 
bulguru yumuşattıktan sonra içine limon,yeşillik(marul,rendelenmiş havuç...vs) ekleyerek hem düşük kalorili hemde lezzetli bi kısır türevi bişi olarakda yenilebilir sanırım
 
bulgurun çok faydalı olduğunu biliyorum ama ben öyle bir bulgur pilavı yapıyorumki soğanlı sarımsaklı domatesli salçalı ve az sıvı yağlı hem müthiş lezzetli oluyor hemde besleyici aynı zamandada sağlıklı sitedeki herkese bulgur pilavını benim kadar iyi yapamıyacakları konusunda meydan okuyorum hyper_ :p

Az yağlı ve de tuzsuz yapılsa bile, bu yemek kilo yapan bişey değil mi acaba ?
 
kervan tarifin biraz karışık. mercimekle pirinçmi? nasıl yapacağız bunu özelden pm atarmısın saygılar
 
Piştikten sonra besin değeri ne oluyor? Ben baktm besin değerlerine makarına prinç gibi ürünlern arkasında pişmemiş olarak veriyor besinin değerini..pişince değişiyormu yani? bir yerde okumuştum makarnanın haşlandıktan sonra kalorisi düşüyormuş galiba biri aydınlatırsa sevinirim..teşekkürlerthums:
 
Piştikten sonra besin değeri ne oluyor? Ben baktm besin değerlerine makarına prinç gibi ürünlern arkasında pişmemiş olarak veriyor besinin değerini..pişince değişiyormu yani? bir yerde okumuştum makarnanın haşlandıktan sonra kalorisi düşüyormuş galiba biri aydınlatırsa sevinirim..teşekkürlerthums:

aslinda olay basit 100gr makrna pistiginde atiyorum 200gr oldu e boylece sen tabagana koydugun her 100gr pismis makarna aslinda 50gr pakaetin arkasinda yazninda yarisi kalorisinde
 
Bulgur, icerdegi bitkisel proteinden oturu, bildigimiz pilavdan (turkceyi de unuttum, ne deniyordu beyaz piric ve islenmemis kahverengi pirince?) daha besleyici bir urun, yalniz yaptigi gaz ve siskinlik neden ile ben cok tercih etmiyorum. Bu rahatsizliklari engellemenin bir yolu var mi?
 
Bulgur, icerdegi bitkisel proteinden oturu, bildigimiz pilavdan (turkceyi de unuttum, ne deniyordu beyaz piric ve islenmemis kahverengi pirince?) daha besleyici bir urun, yalniz yaptigi gaz ve siskinlik neden ile ben cok tercih etmiyorum. Bu rahatsizliklari engellemenin bir yolu var mi?

Aneximandros, bende böyle bir sorun olmuyor, bünyesel birşey sanırım seninki.

Yanlız yüksek proteinden kaynaklanan bu genel gaz sorununu çözmek için ben yemeklerime biraz kimyon eklerim, yemek ne olursa olsun.

Bunun yanında bir tüyo daha vereyim, bonus bilgi :)

Safra suyunun düzensizliği sindirim bozukluklarına ve gaza yol açabilir.

O yüzden yemeklerine biraz da kuru nane eklersen bir hafta sonra düzene girmeye başlar sistemin.

Ben mutlaka öğünlerime 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kimyon ekliyorum. Sana da tavsiye ederim:)

İyi sporlar.
 
arkadaşlar,

ben kaynar suyun içinde pilav ve mercimeği pişiriyorum , onlar pişerken bulguru suya deymeyecek şekilde süzgeçin içine koyuyorum ki bulgur buharda pişmiş oluyor ve besin değerleri minimum kayıpta oluyor , pirinç ve mercimek(mercimekte 24 gr prt + 60 gr karb. var) daha zor piştiği için onlar suda.

bazen üstüne sos eklerim ( küçük doğranmış domatesler , z.yağı,kekik,az kimyon ve pul biber )
üstünü zevkinize göre şekillendirin. Amaç kaliteli karb ve bitkisel protein( oda lazım )
alımı, ben memnunum. afiyet olsun...

yemek programcısı gibi oldu :)
 
aslinda olay basit 100gr makrna pistiginde atiyorum 200gr oldu e boylece sen tabagana koydugun her 100gr pismis makarna aslinda 50gr pakaetin arkasinda yazninda yarisi kalorisinde

hiçbişey anlamadım :(

pakette yazan 100 gr çiğ makarna 72 gr karbo

internette yazan 100 gr pişmiş makarna 20 gr karbo

100 gr pişmiş makarna su çekince 150 gr olsa içerdiği karbo da 40 gr mı olur ???
 
hiçbişey anlamadım :(

pakette yazan 100 gr çiğ makarna 72 gr karbo

internette yazan 100 gr pişmiş makarna 20 gr karbo

100 gr pişmiş makarna su çekince 150 gr olsa içerdiği karbo da 40 gr mı olur ???

Şimdi tabağında 100 gr ağırlığında pişmiş makarna olsun, bu yaklaşık 30-40 gr. kuru makarnanın su almış (ve değerlerinin bir kısmını bırakmış) halidir, o yüzden değer 72 değil daha düşük.

Kuru hali üstünden hesapla, tencereye koymadan kaç gr. attığını bil, mümkün olan minimum suyla pişir, öyle ki piştiğinde tencerede hiç su kalmasın besin kaybı düşük olsun.
 
bende bulguru çok seviyorum yaklaşık 3 yıldır karbonhidrat deyince aklıma bulgur gelir
hamileyken bile bulgur yedim pilav olarak bu yüzdenmidir nedir benim bıdık oğlan pirinç pilavını ağzına sürmüyor ama köy tavuğu ile yaptığım haşlama bulgur piavını kefirle beraber kaşık kaşık yer dobiş :))
ben tencerede yağsız olarak önce bulguru biraz çevirirp içne su eklerim haşlama tavuk suyuda olabilir normal suda olabilri piştikten sonra çok az yağ eklerim 1 yk. kadar yerken
veya somates sarımsak biber soğan bunları yağsız soteleyip bulgur ekleyip suda koyup kaynatırım pişer böylede güzel oluyor
veya yağsız pişrdiğim bulgura haşlanmış yeşil mercimekte ekliyorum çok güzel oluyor :))
pirinç sevmiyorum ama eşim çok sevdiği için devamlı yapıyorum bol yağlı bulyonlu filan :)) sadece eşim ve muhabbet kuşlarımız yiyor bu pilavı :))
 
Back
Yukarı