ozzy
Üye
Hassas teraziyle tarttım, 100 gr çiğ tavuk piştikten sonra 75 grama düşüyor. Sadece göğüs kısmını yediğimden dolayı bir kaç farklı markanın tavuk göğsünde bunu denedim hepsinde sonuç aynı çıktı. Geçenlerde tv'de tavuğa su enjekte edildiğini ve bu sayede gramajlarının artırıldığını söylemişti bir uzman. Bu durumda bir kaç sorum var:
1) Tavuğun pişince 4/1 oranında ağırlık kaybetmesi doğal bir durum mu?
2) 100 gr tavuk göğsünün 30 gramı protein, pişip 75 grama düşünce protein kaybı oluyor mu? Piştikten sonra mı hesaplamalıyız yani? (25 gramı suysa piştikten sonraki ağırlığı hesaplamamız gerekiyor büyük olasılıkla)
İlk bakışta 25 gr çok önemli bir miktar değilmiş gibi görülebilir ama günde pişirdiğimiz 400 gr tavuğun aslında 300 grama tekabül etmesi, doğal olarak 120 gr yerine 90 gr protein'e denk geliyor, bu şekilde bakarsak oldukça ciddi bir miktar olduğunu söyleyebiliriz.
Siz ne diyorsunuz bu konuya?
1) Tavuğun pişince 4/1 oranında ağırlık kaybetmesi doğal bir durum mu?
2) 100 gr tavuk göğsünün 30 gramı protein, pişip 75 grama düşünce protein kaybı oluyor mu? Piştikten sonra mı hesaplamalıyız yani? (25 gramı suysa piştikten sonraki ağırlığı hesaplamamız gerekiyor büyük olasılıkla)
İlk bakışta 25 gr çok önemli bir miktar değilmiş gibi görülebilir ama günde pişirdiğimiz 400 gr tavuğun aslında 300 grama tekabül etmesi, doğal olarak 120 gr yerine 90 gr protein'e denk geliyor, bu şekilde bakarsak oldukça ciddi bir miktar olduğunu söyleyebiliriz.
Siz ne diyorsunuz bu konuya?