Yumurta Soyma Tekniği

Pain Gain
Çok iyi bir teknik gerçekten,
Aynı dertten bende şikayetçiydim ,
Gerçi ben alışmıştım artık ama ,
bu teknik mükemmel gerçekten,
bugün deneyecem :)
 
bu hareketi az pişmiş yumurta ile denemeyin sakın piştiğine iyice emin olun :)

yumurtanın pişme durumu şöle biliyorum ve bu şekilde yapıyorum;
Su kaynamaya başladıktan sonra veya fokurdamaya başladıktan sonra
100'e kadar sayıyoruz,sonra ocagı kapatıyoruz
20-30 dak sonra yumurtayı soyup yiyiyoruz .
Yumurta bu durumda pişmiş durumda öle değil mi ?
Şu Yumurta soyma tekniğini dogru yapalım ,ilk defa deneyecem başımıza bi kaza gelmesin. :)
 
Kendi istatistiklerime göre beyaz yumurtalar daha kolay soyuluyor , muhtamelen bi rastalantı bilimsel bi dayanağının oldugunu düşünmüyorum :)
 
harbiden 20-30 dk. bekliyormusun soymak için?

Sıcak oldugu için bekliyorum ,Sıcak suyun içinde
20 dakika bekletiyorum ozaman ideal sıcaklıkta oluyor yumurta
ve çok daha kolay soyuluyor ,
aksi takdir de daha yeni pişmişken yumurta nasıl soyulur ki :confused:

Soyduk hadi diyelim bir şekilde ama sonra nasıl yiyecez ?
Okadar sıcak yumurtayı :)
 
Sıcak oldugu için bekliyorum ,Sıcak suyun içinde
20 dakika bekletiyorum ozaman ideal sıcaklıkta oluyor yumurta
ve çok daha kolay soyuluyor ,
aksi takdir de daha yeni pişmişken yumurta nasıl soyulur ki :confused:

Soyduk hadi diyelim bir şekilde ama sonra nasıl yiyecez ?
Okadar sıcak yumurtayı :)
Ben kaynatma işlemi bittikten sonra yumurtaları suya tutuyorum zaten optimum sıcaklıga geliyorlar , 20 dk çok uzun :)
 
Ben kaynatma işlemi bittikten sonra yumurtaları suya tutuyorum zaten optimum sıcaklıga geliyorlar , 20 dk çok uzun :)

:) katılmıyorum ,
Senin buradaki hatanı söliyim hemen ,

İlk msjda şunu demişsin ;
bi de kabuguna güzelim beyazları yapışıp hiç oluyor

İnan bana sebebi yumurtayı bekletmemenden kaynaklanıyor,
kaynadıgı gibi hemen soguk suya tutup soymayı bende yapıyordum tabiki bekleme gibi bir problem olmuyordu o zamanlar ,Ama
Kabuguna güzelim beyazları yapısıyor du ve ne yediğimi inan anlamıyordum,
Daha sonra bu teknik aklıma geldi birde böle yapayım dedim,
20 dak sıcak su da bekletince cok cok daha kolay soyuldugu gözlemledim, Kabukları beyazıda yapısmıyor ve çok daha rahat yiyiyosun,
Normalden 20 dak önce pişirirsin aynı şey ve daha iyi .thums:
 
:) katılmıyorum ,
Senin buradaki hatanı söliyim hemen ,

İlk msjda şunu demişsin ;
bi de kabuguna güzelim beyazları yapışıp hiç oluyor

İnan bana sebebi yumurtayı bekletmemenden kaynaklanıyor,
kaynadıgı gibi hemen soguk suya tutup soymayı bende yapıyordum tabiki bekleme gibi bir problem olmuyordu o zamanlar ,Ama
Kabuguna güzelim beyazları yapısıyor du ve ne yediğimi inan anlamıyordum,
Daha sonra bu teknik aklıma geldi birde böle yapayım dedim,
20 dak sıcak su da bekletince cok cok daha kolay soyuldugu gözlemledim, Kabukları beyazıda yapısmıyor ve çok daha rahat yiyiyosun,
Normalden 20 dak önce pişirirsin aynı şey ve daha iyi .thums:

Deniyecem ;) 10 dk belki yeterli olur ilk önce 10 dk bekliyeyim sonradan en uygun zamanı belirlerim :)
 
pain&gain sağol payşlaşım için. bende bıktım her gün 15-16 yumurta bişirip soymaktan yöntemde güzelmiş yanlız yumurtayı bişirirken bişirmekabının içine bol miktarda tuz atmayı ihmal etmeyin yoksa yum. kapuğunu soyarken beyazları kabuğuna yapışıcaktır..
 
babamın bana öğrettiği bir teknik vardı

yumurtanın tüm kabuklarını kırıp gösterilen teknikteki gibi ama sadece bir delik açıp oradan üfleyerek yumurta zarının içini hava doldurarak kırılan kabukları yumurtadan ayırıp sonrada muz soyar gibi yumurtayı soyardık

ama bu teknik çok daha çabuk
 
bir delik açıp oradan üfleyerek yumurta zarının içini hava doldurarak kırılan kabukları yumurtadan ayırıp sonrada muz soyar gibi yumurtayı soyardık

ama bu teknik çok daha çabuk

Bahsettiğin tekniği denedim yapılanabiliniyor ,
Ama videodaki bir türlü beceremedim arkadaşlar,
yapabilen var mı merak ediyorum?
 
benim bir tanıdığımın zamanında yumurta-süt-peynir ürünleri satan bir dükkanı vardı.onun demesine göre kaynamış yumurtayı soymaya çalıştığımızda kabuğa yumurtanın beyazı da yapışıyorsa bu o yumurtanın çok taze olduğunu gösteriyormuş..
ne derece doğru bilemiyorum
 
Ben de born2win'in dedigine benzer bir sey duymustum ama sorgulamadim acikcasi dogrulunu daha. burakula01, denedim ben videodaki teknigi, acikcasi beceremedim. Ustelik yumurtadan kaynaklaniyor olabilir diye, farkli yumurtalarla da denedim. Bir ilerleme saglayamadim. Kontrollu deney yapmak icin daha az veya daha fazla kaynatilmis yumurtalarla(ve/veya farkli yumurta cinsleriyle, bkz ucu sivri yumurta, ucu kut yumurta, sari yumurta, beyaz yumurta, koy yumurtasi vs.) tekrar denemek lazim. Ayrica burda belirtildigi gibi soguma sekli de bir faktor. Bayagi ciddi bir makale cikar bu konudan :). Henuz bir tez olusturamadim, cok da umitli degilim acikcasi.
 
Ben daha değişik bir yöntem denedim yumurtanın sadece bir tarafına delik açtım sonra üfleyince balon misali içindeki zar arkalara kadar yumurtanın yüzeyinden şişerek ayrıldı daha sonra çok rahat soydum

flexor senin yöntemi okuyunca, aklıma kurbanı kestikten sonra derisini sağlıklı çıkarmak için hava üfleme olayı geldi..benzer yöntemler :):D
 
Back
Yukarı