Yumurta Soyma Tekniği

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Pain&Gain tarafından 23 Mart 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    born2win, djburakgs, operation ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. fırtına
    Offline

    fırtına Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2006
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Helal olsun valla güzel bi teknige benziyor bi denemek lazim :D
     
  3. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Pain Gain
    Çok iyi bir teknik gerçekten,
    Aynı dertten bende şikayetçiydim ,
    Gerçi ben alışmıştım artık ama ,
    bu teknik mükemmel gerçekten,
    bugün deneyecem :)
     
  4. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    bu hareketi az pişmiş yumurta ile denemeyin sakın piştiğine iyice emin olun :)
     
    themertyildiz bunu beğendi.
  5. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    yumurtanın pişme durumu şöle biliyorum ve bu şekilde yapıyorum;
    Su kaynamaya başladıktan sonra veya fokurdamaya başladıktan sonra
    100'e kadar sayıyoruz,sonra ocagı kapatıyoruz
    20-30 dak sonra yumurtayı soyup yiyiyoruz .
    Yumurta bu durumda pişmiş durumda öle değil mi ?
    Şu Yumurta soyma tekniğini dogru yapalım ,ilk defa deneyecem başımıza bi kaza gelmesin. :)
     
  6. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
  7. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    Kendi istatistiklerime göre beyaz yumurtalar daha kolay soyuluyor , muhtamelen bi rastalantı bilimsel bi dayanağının oldugunu düşünmüyorum :)
     
  8. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Sıcak oldugu için bekliyorum ,Sıcak suyun içinde
    20 dakika bekletiyorum ozaman ideal sıcaklıkta oluyor yumurta
    ve çok daha kolay soyuluyor ,
    aksi takdir de daha yeni pişmişken yumurta nasıl soyulur ki :confused:

    Soyduk hadi diyelim bir şekilde ama sonra nasıl yiyecez ?
    Okadar sıcak yumurtayı :)
     
  9. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    Ben kaynatma işlemi bittikten sonra yumurtaları suya tutuyorum zaten optimum sıcaklıga geliyorlar , 20 dk çok uzun :)
     
  10. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    :) katılmıyorum ,
    Senin buradaki hatanı söliyim hemen ,

    İlk msjda şunu demişsin ;
    bi de kabuguna güzelim beyazları yapışıp hiç oluyor

    İnan bana sebebi yumurtayı bekletmemenden kaynaklanıyor,
    kaynadıgı gibi hemen soguk suya tutup soymayı bende yapıyordum tabiki bekleme gibi bir problem olmuyordu o zamanlar ,Ama
    Kabuguna güzelim beyazları yapısıyor du ve ne yediğimi inan anlamıyordum,
    Daha sonra bu teknik aklıma geldi birde böle yapayım dedim,
    20 dak sıcak su da bekletince cok cok daha kolay soyuldugu gözlemledim, Kabukları beyazıda yapısmıyor ve çok daha rahat yiyiyosun,
    Normalden 20 dak önce pişirirsin aynı şey ve daha iyi .thums:
     
    bbacemi, FleXoR ve Pain&Gain bunu beğendi.
  11. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    Deniyecem ;) 10 dk belki yeterli olur ilk önce 10 dk bekliyeyim sonradan en uygun zamanı belirlerim :)
     
  12. dominic
    Offline

    dominic Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2005
    Mesajlar:
    561
    Beğenileri:
    213
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Vienna-Turkey
    pain&gain sağol payşlaşım için. bende bıktım her gün 15-16 yumurta bişirip soymaktan yöntemde güzelmiş yanlız yumurtayı bişirirken bişirmekabının içine bol miktarda tuz atmayı ihmal etmeyin yoksa yum. kapuğunu soyarken beyazları kabuğuna yapışıcaktır..
     
  13. ofis
    Offline

    ofis Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    168
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    muhasebe
    Yer:
    istanbul
    babamın bana öğrettiği bir teknik vardı

    yumurtanın tüm kabuklarını kırıp gösterilen teknikteki gibi ama sadece bir delik açıp oradan üfleyerek yumurta zarının içini hava doldurarak kırılan kabukları yumurtadan ayırıp sonrada muz soyar gibi yumurtayı soyardık

    ama bu teknik çok daha çabuk
     
  14. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Bahsettiğin tekniği denedim yapılanabiliniyor ,
    Ama videodaki bir türlü beceremedim arkadaşlar,
    yapabilen var mı merak ediyorum?
     
  15. born2win
    Offline

    born2win Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat muh.
    Yer:
    istanbul
    benim bir tanıdığımın zamanında yumurta-süt-peynir ürünleri satan bir dükkanı vardı.onun demesine göre kaynamış yumurtayı soymaya çalıştığımızda kabuğa yumurtanın beyazı da yapışıyorsa bu o yumurtanın çok taze olduğunu gösteriyormuş..
    ne derece doğru bilemiyorum
     
  16. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Ben de born2win'in dedigine benzer bir sey duymustum ama sorgulamadim acikcasi dogrulunu daha. burakula01, denedim ben videodaki teknigi, acikcasi beceremedim. Ustelik yumurtadan kaynaklaniyor olabilir diye, farkli yumurtalarla da denedim. Bir ilerleme saglayamadim. Kontrollu deney yapmak icin daha az veya daha fazla kaynatilmis yumurtalarla(ve/veya farkli yumurta cinsleriyle, bkz ucu sivri yumurta, ucu kut yumurta, sari yumurta, beyaz yumurta, koy yumurtasi vs.) tekrar denemek lazim. Ayrica burda belirtildigi gibi soguma sekli de bir faktor. Bayagi ciddi bir makale cikar bu konudan :). Henuz bir tez olusturamadim, cok da umitli degilim acikcasi.
     
  17. felixmaurice
    Offline

    felixmaurice Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2006
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    SPORCU
    süper bişey yarın sabah ilk iş deniycem. bide olur ya klasik ortamlarda kızlara hava atmak için yapılır bu da iyi bi yöntem olabilir ;)
     
  18. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Adam çok rahat yapıyor; bence yumurtayı biraz dinlendirmekte fayda var. Bunu başaran varsa nasıl yaptığını paylaşsın.
     
  19. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Ben daha değişik bir yöntem denedim yumurtanın sadece bir tarafına delik açtım sonra üfleyince balon misali içindeki zar arkalara kadar yumurtanın yüzeyinden şişerek ayrıldı daha sonra çok rahat soydum
     
  20. born2win
    Offline

    born2win Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat muh.
    Yer:
    istanbul
    flexor senin yöntemi okuyunca, aklıma kurbanı kestikten sonra derisini sağlıklı çıkarmak için hava üfleme olayı geldi..benzer yöntemler :):D
     
    FleXoR bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş