Haşlama Göğüsdeki değer kaybı ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NuuJacK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NuuJacK

Üye
Selam arkadaşlar az önce pişmemiş şekilde 300 gram tavuk göğsünü suya koyup kaynattım , daha sonra yaklasık 20 dakika kaynattıktan sonra tekrar bi ölçeyim dedim 170 gram çıktı . Definisyon döneminde olduğum için kaloriler benim için önemli. Ben hesaplama yaparken 300 gram tavuk değerlerinimi yazacağım yoksa haşlandıktan sonraki 170 gram tavuk içinmi değerleri yazacağım

Diğer sorum ise haşladığım tavuğun suyunu içersem 300 gram tavuk yemiş gibimi olurum besin değerlerini suya bıraktığı için.
 
Haşlamadan önceki ağırlığının karşılık geldiği besin değerini baz alacaksın kardeşim. Tavuk su saldığı için ağırlığı azalır, protein değerinde bir değişme olmaz.


Sent from my iPhone 5C using Tapatalk
 
Selam arkadaşlar az önce pişmemiş şekilde 300 gram tavuk göğsünü suya koyup kaynattım , daha sonra yaklasık 20 dakika kaynattıktan sonra tekrar bi ölçeyim dedim 170 gram çıktı . Definisyon döneminde olduğum için kaloriler benim için önemli. Ben hesaplama yaparken 300 gram tavuk değerlerinimi yazacağım yoksa haşlandıktan sonraki 170 gram tavuk içinmi değerleri yazacağım

Diğer sorum ise haşladığım tavuğun suyunu içersem 300 gram tavuk yemiş gibimi olurum besin değerlerini suya bıraktığı için.
Benim kalori saydığım programda pişmiş tavuk göğsünün 100 gramındaki protein değeri çiğ tavuk göğsün 100 gramındaki proteinden daha fazla görünüyor. Yani pişmiş tavuktaki su kaybıdır sadece proteinde bir değişme görülmez çiğ hesapla.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Değişmez çiğ haliyle tartıp öyle hesapla. Suyuyla da pilav yap vitaminler suda gitmesin yazık :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Suyuna pul bilber,karabiber birazda tuz koyup içtim. Çorba sevmiyorum normalde ama bunun çorbası gerçekten harika oldu , pilavada koyucaktım ama tadı cok güzel kıyamadım pilava koymaya hepsini içitim :)
 
Proteinler pişmiş tartılır, karbolar çiğ tartılır. Çiğ tarttığın protein gerçek değerleri vermez pişince içinde ki suyu bırakır ve gerçek protein miktarı ortaya çıkar, formu araştırırsan bir yığın konu var bunla alakalı. Mesela tavuk göğsünü çiğ tarttın 200 gr geldi pişince 100 gr oldu gerçek protein miktarı 100 gramda olan değerdir.
 
Proteinler pişmiş tartılır, karbolar çiğ tartılır. Çiğ tarttığın protein gerçek değerleri vermez pişince içinde ki suyu bırakır ve gerçek protein miktarı ortaya çıkar, formu araştırırsan bir yığın konu var bunla alakalı. Mesela tavuk göğsünü çiğ tarttın 200 gr geldi pişince 100 gr oldu gerçek protein miktarı 100 gramda olan değerdir.
Dostum yukarda yazan kişiler sadece su kaybettiğini söylemiş aksini söylüyorsun elinde mevcut kaynak varmı ?
 
Dostum yukarda yazan kişiler sadece su kaybettiğini söylemiş aksini söylüyorsun elinde mevcut kaynak varmı ?
Samsung health kalori hesaplama uygulamasında tavuk göğüs eti 100 gramında 23 gram protein içerdiği yazıyor, tavuk göğüs eti (kızarmış, pişmiş) 86 gramında 28 gram protein yazıyor. Yani tavuk pişince sadece su kaybediyor ama kafa yine karışıksa ve güvenmiyorsanız çiğ tartın not edin sonra pişmiş tartın hesaplayın arada çok fazla oynama olmadığını göreceksinizdir.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
86 gr tavuk göğüsü elde etmen için belki 150 gr tavuk göğüsü pişirmen lazım, atıyorum 200 gr pişmemiş tavuk göğsünde sen 40 gr protein var diyorsan yanlış düşünüyorsun 200 gramdan su gidince kalan et miktarında protein olur. Özetle tavuk pişince protein kaybetmiyor, içerisindeki su çıktığı için gerçek et miktarı ortaya çıkıyor.
Dostum yukarda yazan kişiler sadece su kaybettiğini söylemiş aksini söylüyorsun elinde mevcut kaynak varmı ?

Forum da biraz arama yaparsan konuyla alakalı birçok kaynak bulabilirsin.
 
86 gr tavuk göğüsü elde etmen için belki 150 gr tavuk göğüsü pişirmen lazım, atıyorum 200 gr pişmemiş tavuk göğsünde sen 40 gr protein var diyorsan yanlış düşünüyorsun 200 gramdan su gidince kalan et miktarında protein olur. Özetle tavuk pişince protein kaybetmiyor, içerisindeki su çıktığı için gerçek et miktarı ortaya çıkıyor.


Forum da biraz arama yaparsan konuyla alakalı birçok kaynak bulabilirsin.
200 gram tavuğu haşladım 120 gram pişmiş tavuk elde ettim az önce. 120 gram pişmiş tavuk etinin protein değerine baktım 40 gram protein yazıyor. Hesapta bir yanlışlık yok pişmemişi hesaplasanız da pişmişi hesaplasanızda pişmemişteki protein kadarını alıyorsunuz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Back
Yukarı