arkdaşlar ben yumurtayı rafadan yiyemiyorum miğdem almıyor,,fakat annem 3 yumurtayı pekmezle karıştırıp sahanda birazda yağ koyup pişiriyor,,bunu rahatlıkla yiyebiliyorum,rafadan 3 yumurta yemekle bu şekilde 3 yumurta yemenin besin değeri açısından farkı var mıdır?tşkler..
Büyük bir yumurtada 4.5 gram civarında yağ bulunur. Bunun 1.5 gramı doymuş yağ asitleri, diğer kısmı ise, doymamış yağ asitleri şeklindedir. Görüldüğü üzere yumurta, kalp-damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitlerini düşük oranda içerir ve toplam yağ miktarı düşüktür. --> http://www.yumurta.gen.tr/yag_icerigi.html --------------------------- bir yumurtada 4.5 g. yag varsa gunde yedigin 10 yumurtadan 45g. yag alırsın.. bu yuzden sarısı yenmez..
Besin değeri açısından çok fazla fark olmaz ama fazla pişen besinlerin besin değeri azalır.Yumurtanın en doğru tüketim şekli rafadandır aslında.Tavadaki sahanda yumurta yağ ile pişirildiğinden dolayı toplamda aldığın kalori yüksek olur buna dikkat et.Afiyet olsun!
benimde amacım bu zaten yani kalori yüksek olsun istiyorum,çünkü boyum 178 kilo 61,,anlayacağınız kilo almak istiyorum..
hiçbir besin değeri farkı olmayacaktır.. (mikro bazdaki oynamalar ihmal edilebilir düzeydedir) arkadaşın belirttiği gibi yağ oranı biraz yüksek olacaktır.. ancak ara sıra tüketmen sorun yaratmayacaktır.. yine de amacın kilo almaksa bunun için yağlı besinler yerine bol karbonhidratlı besinlere yönelmeni öneririm..
tşk ederim ilginize,,dedim gibi rafadan yumurtayı miğdem almadığı için bu yöntemle yumurta yemeyi düşünüyorum.tşkler..
Ne kadar tuzlu yediğine bağlı.Yemeklere bir miktar tuz katılmalı ama aşırı olmamalı özellikle ailede yüksek tansiyon hastası varsa yada yüksek tansiyonunuz varsa tuzu az tüketmek gerekir.Unutulmaması gerekirki tuz vücutta su tutar.