Yulaf ezmesi yerine misir gevreği

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve osmanaga tarafından 6 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. osmanaga
    Offline

    osmanaga Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2011
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Yulaf ezmesi yemek zor oluyor onun yerine mısır gevreği yesek olur mu? besin değerleri hemen hemen aynı gözüküyor
     
  2. hakingty
    Offline

    hakingty Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum....
     
  3. ModiXvoorN
    Offline

    ModiXvoorN Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Bildiğim kadarıyla bu konular açılıp tartışılmıştı, istersen forumda bir araştırmayı dene?
     
  4. BalaN
    Offline

    BalaN Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    paketlerin/kutuların üstünde besin değerleri yazar besin değerleri hemen hemen aynıysa sorun olmaz ama yulaf ezmesi daha doğaldır bence ama seçim senin mısır gevreği için corn flakes veya nestlenin gold flakes tavsiye ederim
     
  5. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    mısır gevreklerinin içinde şeker olduğu için tavsiye edilmiyoçr Bende bgn birtane aldım. 100gramda 13gr protein 76gr karbonhidrat vardı fakat 27gr şeker bir okadarda nişasta vardı.
     
    Pappy ve carmelo114 bunu beğendi.
  6. SweeneyTodd
    Offline

    SweeneyTodd Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2011
    Mesajlar:
    131
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Olmaz, mısır gevreği daha az lif ve daha fazla şeker(basit karb) içerir. Zaten GI değeri 100 gram için 60'dır. Yulaf öte yandan, şeker içermez, daha fazla protein içerir GI değeri 100 gram için 35 civarıdır. Yulaf doğrudan yulaf tanelerinin pres ezilmesiyle(çok az işlem görerek) yapılır halbuki mısır gevreği, nescafe gibi saçmasapan bir üründür. Şahsen mısır gevreğini eve sokmuyorum. Detaylı karşılaştırmasını aşağıda bulabilirsin(soldaki mısır, sağdaki yulaf):

    [​IMG]
     
    eludem, fsmy, Pappy ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  7. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Kesinlikle yulaf ezmesi katkısız, şekersiz.
     
  8. hakingty
    Offline

    hakingty Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Çok haklısınız ama şu anda sütle karıştırdım 3 saattir yemeye çalışıyorum ,saman gibi geliyor :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:50 ----------

    Konuyu benim açmadığım belli doğal olarak bu konuyu bulmam için araştırma yapmış olmam lazım dimi ...
     
  9. fsmy
    Offline

    fsmy Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2010
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    185
    Ödül Puanları:
    53
    yoğurdu dene çok daha kolay yeniyorthums:
     
  10. hakingty
    Offline

    hakingty Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Dostum çok haklısın ama kilo almam lazım bu nedenle karbonhidratı daha çok olanı yulafı tercih etmemi söylediler yoğurttada karbonhidrat vardır tabi ama ...
     
  11. fsmy
    Offline

    fsmy Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2010
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    185
    Ödül Puanları:
    53
    yanlış anlamışsın veya ben yanlış aksettirdim,yulafı yoğurtla karıştır demek istemiştim:)
     
  12. hakingty
    Offline

    hakingty Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    İyi olabilir bunu mutlaka denicem ne kadar yoğurt koyayım?
     
  13. ModiXvoorN
    Offline

    ModiXvoorN Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Konuyu senin açmamış olman, bu konunun bu forumda daha önceden işlenilmediği anlamı taşımaz. Google yazsan, yazmış olduğun başlığı zaten seni bu forum üzerinde daha önceden açılmış ve bu konu hakkında tartışılmış konulara yönlendirecek.

    Yemek konusuna gelincede, sana yoğurt ile karıştırıp yemeni tavsiye edebilirim, hatta istersen içine kakao tozu koyabilirsin güzel bir tat veriyor, ceviz veya badem de ekleyip bir karışım yapıp yeme işlemini kolaylaştırabilir sin.
     
    hakingty bunu beğendi.
  14. fsmy
    Offline

    fsmy Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2010
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    185
    Ödül Puanları:
    53
    lapa haline gelene kadar yoğurt koy.
     
  15. pycantric
    Offline

    pycantric Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    248
    Beğenileri:
    131
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    ISTANBUL
    Yulafi pisirmeyide deneyebilirsin. Genellikle ingilizler filan kahvaltida bu sekilde yiyor. 100 gram yulaf uzerine 200 gram filan su koy kisik ateste suyunu cekene kadar karistirarak pisir. 5 gr filan zeytinyagida eklenebilinir. Zaten lapa haline gelicek eger daha kuru olsun dersen su miktarini azaltabilirsin.

    Ben genis bir kaseye 100 gr yulaf uzerine 100 gr lor 5gr zeytinyagi ve pul biber koyup su ekleyip mikrodalgada 800w da 7 dakika pisiriyorum.

    Istersen yulafi sade hazirlayip, fistik ezmezi, bal recel vs. koyabilirsin. Internette porridge diye arat bircok tarif cikacaktir.
     
    GORS, badboy9119 ve hakingty bunu beğendi.
  16. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Bu karışımı kahvaltı olarakmı tüketiyosun?
    Ara öğün olarakmı yiyorsun?
     
  17. hakingty
    Offline

    hakingty Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Çok sağol dostum dediğin tarifide araştırdım hepsini denicem.. http://www.ozgunform.com/saglikli-mutfak/kahvalti/sicak-yulaf-porridge/
     
  18. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Yulaf ile ilgili ek bilgi: Neden yulaf tercih etmeliyiz:

    Beta-glukan yulaf kepeğinin taşıdığı özel bir lif.
    Bağışıklık sistemi desteği, kan şekeri denge faktörü, kolesterol kontrol aracı olarak bilimsel araştırmalarla çok iyi ortaya konmuş sağlık faydaları var.
    Kan şekeri denge faktörü olduğu için kilo verme programlarında iştah kontrolünün de önemli bir aracı. Tip 2 diyabetin geciktirilmesi ve önlenmesinde etkin bir besin.
    220mg/dl üzeri yüksek total kolesterol varlığında hergün yaklaşık 3gr yulaf kepeği tüketerek kolesterolün %8-23 düşürüldüğü biliniyor. Kanınızda yüksek kolesterolün her %1 lik düşüşü kalp hastalıkları riskinizde %2 lik bir azalma yaratıyor.
    Yulaf içerisinde bulunan bir diğer değer de avenanthramides dediğimiz bir antioksidan. Bu değerli antioksidan da ayrıca LDL kolesterolün oksitlenmesini engelleyerek kardiovaskular hastalık risklerini azaltıyor.
    alinti:http://www.ozgunform.com/saglikli-mutfak/kahvalti/sicak-yulaf-porridge/
     
  19. kinezist!
    Offline

    kinezist! Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    arkadaşlar şimdi kafam karıştı benim :) mısır gevreğimi kilo aldırır yoksa yulaf mı ? yani yağ mı karbonhidratmı ? :)
     
  20. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    bu soruyu soruyorsan inan bana çok yolun var :)
     

Sayfayı Paylaş