uzmanlardan yardım (ev yapımı protein karışımı)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve xcxcx tarafından 26 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

  1. xcxcx
    Offline

    xcxcx Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bu işlerde yeniyim.Bu site sayesinde çok bilinçlendim.Sitede emeği geçen herkeze teşekkürü borç bilirim.

    Sorum uzmanlara olacak.Şöyle bi karışım yapıp kullanmayı düşünüyorum.Sindirim problemi çıkartırmı yada yararı olurmu ?


    1) 300 gr lık yağsız soya unu (% 50 - 55 protein )
    2)pınar veya sütaş 400 gr süttozu (yağsız) (%35 protein)
    3)sütaş 300 gr peynir altı suyu tozu (%11 protein )

    yorumlarınızı bekliyorum.saygılar
     
  2. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenileri:
    1.565
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    soya unu belli bır sureç sonunda bagırsak duvarlarını kaplayacagından dışarıdan enjekte yontemı ıle bagırsaklara tedavı surecı başlar.aksi taktirde bagırsakların işlevi,ni yerıne getıremez duruma gelır.çiğ olarak un kullanımı bu yuzden son derece sakıncalıdır.soya unundan kek yaparak farklı bır urun gelıstırmıs olursun.proteın içecegı olarak ıse sitede daha once yayınlanmış makaleler mevcut.
     
  3. xcxcx
    Offline

    xcxcx Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    yorumunuz için teşekkür ederim.ancak vereceğim link te soya unu satışı var ve kullanım şekline dikkat ediniz.ÇİĞ TÜKETİLMELİDİR yazıyor.Bunu yorumlayacak bir arkadaş var mı?

    http://www.bukas.com.tr/Product.asp?C=2&P=32
     
  4. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenileri:
    1.565
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    bu konu baska sıtelerdede oldukça uzun tartısıldı ve un türevlerı kesınlıkle çiğ tuketılmemelıdır sonucuna varıldı.daha once sağlıkla ılgılı bır sıtedede çiğ tuketım sonucunda bagırsak duvarının zamanla kaplandıgı ve sonuclarının kotü oldugu belırtılmıstı.tek başına soya unu ile yapılan keklerde tutunmama sorunu ıle karşılaşanlar oldu ve normal un ıle bırlestırerek bu sorunun ustesınden geldıler.sağlık hafıfe alınmaz.birkaç gram bıtkısel proteın için bırcok kaynak varken çiğ tuketıme yanaşmamalı bence.
     
  5. xcxcx
    Offline

    xcxcx Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sayın guardbody.Öneriniz dğru olabilir ancak verdiğim sitede neden ısrarla ÇİĞ TÜKETİLMELİDİR dediğini anlayamadım.Ayrıca peynir altı tozunun böyle bir zararı olur mu? İlginize teşekkür ederim.
     
  6. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenileri:
    1.565
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    site bence kelime hatası yapmış olabilir.tuketılmemelıdır yerıne tuketılmelıdır yazmış olabilir.mail yolu ıle sorabilirsin bence.peynır altı suyu tozunun gorduğu ısıl işlemler ve teknolojık duzey un ile karşılaştırılamaz.bu nedenle peynır altı suyu tozu ve egg tozu bu turden bır rahatsızlık meydana getırmez.
     
  7. xcxcx
    Offline

    xcxcx Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sayın guard body dediğiniz gibi şirkete mail attım ve gıda mühendisi Füsun Öksüzoğlu ndan cevap aldım. Aynen yayınlıyorum bilgilerinize sunarım.



    Sayın Serdar Bey,

    Ürünlerimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

    Çiğ tüketim ile anlatılmak istenen süte, yoğurda ya da yemekleriniz
    piştikten sonra tabağınıza bir çorba kaşığı soya unu ya da granülü ilave
    edilmesidir. Bu şekilde tüketmek bağısaklarda gaz yapması dışında bir sorun
    çıkarmayacaktır.
    Proteinler ısıl işlemle (45 derece üzerinde )denature olduğu için üründeki
    protein miktarı düşecektir. Soya ununu pişirerek de kullanabilirsiniz ancak
    aldığınız protein yüzdesi diğer şekilde tüketime çok daha az
    olacaktır.Bilginize sunarız.
    Saygılarımızla


    Gıda Müh.Füsun Öksüzoğlu
    Necdet Bükey A.Ş.
    Tel:232 4336486
     
  8. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenileri:
    1.565
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    mail adreslerini bana ozelden bıldırırsen sevınırım.kendileri ile bu konuyu netlestırmek ve gerekırse bılgı guncellenmesını ısterım.
     
  9. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenileri:
    1.565
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    Kendilerine yazmış olduğum uzun ve açıklamalı bir yazı dizisinin ardından gıda mühendislerinin bana yazmış olduğu açıklama aşağıda yer almaktadır.Benim onlarca açıklamama ve sorularıma verilen yanıt beni hiç ikna etmedi,sizleri edermi bilmem.Amerikadan direk ithal edilen 25 kiloluk soya unlarından tutunda migroslarda satılanların hepsi aynı değere sahip ve bu değer en ufak ısıl işlem uygulandığında oldukça aşağılara çekilmektedir.Sırf bu değerle oynamamak adına whey gibi kullanılabilir imajı yaratmak uğruna insan sağlığı ile oynamak profesyonelce bir yaklaşım değil.Firmanın kalite anlayışını en kısa zazamda değiştirmesi gerekli bence.fazla konuştum.Yaptıkları açıklama aşağıda.

    Sayın Yetkili,

    Değerli açıklamalarınız için teşekkür ederiz.
    Bükaş markası ile Soya Unu ve Granülü olarak sunduğumuz soya proteinleri yüksek teknoloji kullanılarak elde edilmiş ve %48 - 52 oranında protein içeren ürünlerdir. Bu hali ile klasik üretimlerle elde edilen soya ürünlerinden ayrı bir yeri vardır.
    Sitemizde, uzmanlarımızdan aldığımız görüşler doğrultusunda soya unu ve granül formlarının yoğurtla, sütle ya da yemeklere ilave edilerek tüketilebileceği konusu belirtilmiştir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
     
  10. mastertrainer
    Offline

    mastertrainer Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    443
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Boş gezen
    Yer:
    Ankara
    elimizde her imkan var.besinlerin biyolojik değerlerine bakın ve uygun olanları karıltırın.
    mesela patates salatası içinde yumurta da var heme kaynamış %137 biyolojik değer ile çok güzel bir karışım
    sonra sütlü müsli de değeri hiçde fena değil....
     
  11. ruthless
    Online

    ruthless Guest

    BENDE 1 TANE KARIŞIM DENEDİM

    1BARDAK SÜT
    YULAF( İÇİNDE ÜZÜM-ELMA KURUSU-KAYISI KURUSU-YULAF... OLANLARI TERCİHİM !)
    1-2 KAŞIK BAL
    1-2 KAŞIK PATATES NİŞASTASI
    1-2 KAŞIK UN
    EZİLMİŞ BADEM-CEWİZ-YER FISTIĞI...

    BENCE PROTEİN WE KARBONHDRAT BOMBASI ?_ YORUMLARINIZ NASIL ?_


    Büyük harfle yazmayalım (flexor)
     

Sayfayı Paylaş