Tok Ve Aç Tutan Besinler +Yulaf Ezmesi Hakkında Bilgi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Murat Cenk tarafından 3 Ocak 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    [FONT=times new roman,times]İştah kapatan dost yiyecekler:[/FONT]

    Avokado: B6 vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Tok tutan avokadoyu kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda yiyebilirsiniz.
    Çavdar Ekmeği: Yapılan diyetlerin hepsinde kepek ekmeğinden bahsedilse de aslında çavdar ekmeğinin tok tutan etkisi yadsınamaz. Hatta beyaz buğday ekmeğine göre yüzde 50 oranında daha fazla doyma hissi verir.
    Dil Peyniri: Gün içerisinde açlık hissettiğinizde atıştırabileceğiniz faydalı bir gıda olmasının yanında proteinli yapısından dolayı tok tutma özelliğine de sahiptir.
    Böğürtlen: Kendinizi aç hissettiğinizde bir kase yoğurdun içine karıştıracağınız böğürtlen sizi bir süre tok tutar. Böğürtlen çok fazla antioksidan içerir, bu nedenle de yararlıdırlar.
    Sardalya: Protein deposudur. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar. Bu sayede tokluk hissi verir. Ayrıca metabolizmanın harekete geçmesini sağlar.
    Elma: Yapılan diyetlerde ara öğün olarak elma tavsiye edilir bunun nedeni ise tok tutucu özelliğinin olmasıdır. Kalorisi az olan elmayı acıktığınızda yerseniz bir süre daha tok hissedersiniz.
    Kepekli Makarna: Günlük gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan lifli besinlerdendir. Bu besinler yendikten sonra hacimlerinin yüzde 20�si kadar genişleme özelliğine sahip oldukları için tokluk hissi verirler.
    Esmer Pirinç: Kan şekerini dengede tutarak açlık hissinin önüne geçen karbonhidratların başında gelen esmer pirinç, uzun süre acıkmamanızı sağlar. Bu nedenle yemeklerinizde esmer pirince yer verin.
    Yulaf Ezmesi: Tokluk ve şişkinlik hissi veren besinlerin başında gelir. Fakat yulaf ezmesini süt ile değil su ile yapmakta fayda vardır. Sütle yapıldığında ise sütü tercih edin.
    Badem: Günde iki avuç düzenli olarak yenecek bademin, tokluk hissi vererek obeziteye karşı mücadelede yararlı olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış bir gerçek.
    Brokoli: Brokolide vücuttaki insulin dengesini koruyan krom bulunur. Kan şekerinin düşmesini engelleyen krom sayesinde açlık hissetmezsiniz.
    Yumurta: Çok pişmiş yumurta da tok tutan yiyecekler arasındadır. Hazırlanması kolay olan yumurta protein açısından da zengindir. Protein sizi tok tuttuğu için kolay kolay acıkmazsınız.
    Balık: Balıkta bulunan iyot, tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık duygusunun gelişmesini engeller.
    Ihlamur: Yemek saatine yakın içilen ıhlamurun, hastalıklara faydasının yanı sıra iştahı kapatan etkisi de var.



    [FONT=times new roman,times]Tok kalmak için yapmanız gerekenler[/FONT]

    Glisemik endeksi düşük besinler: Sürekli acıkıyor ve bunun önüne geçmek istiyorsanız, glisemik endeksi düşük besinleri tüketmelisiniz. Glisemik endeks, yenilen herhangi bir besinin kan şekerini yükseltme yeteneğidir. Tükettiğiniz besin, kan şekerini ne kadar uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa, glisemik endeksinin düşük olduğunu belirtir. Bu besinler, bireyin daha uzun süre tok kalmasını sağlar.
    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Ayrıca bu besinler insanı tok tutarak açlık hissini engeller.
    Triptofan: Proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir çeşit aminoasittir. Triptofan, vücutta serotoninin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır. Serotonin ise iştah etkisini azaltır. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur.
    Krom: Krom vücuda insülin dengesini korur. Bu denge kan şekerinin düşmemesini veya azalmaması açısından çok önemlidir. Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar. Krom ihtiyacınızı karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler ve tahıl ürünleri yemek gerekir.
    Albümin: Bir tür taşıyıcı proteindir. Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapar. Bu protein, triptofanı oluşturarak beyine taşır ve serotonin üretimini arttırır. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur.
    Fruktoz: Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Fruktoz kan şekeri dengesini kesinlikle etkilemez. Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engeller. Çilek ve bal früktozun kaynağıdır.
    İyot: Tiroid hormonlarının yapımı için gereklidir. Açlık duygusunu engeller. Balık, iyotlu tuz ve soğanda bulunur.

    [FONT=times new roman,times]Acıktıran yiyecekler[/FONT]

    Greyfurt: Diyet yapıyorsunuz uzak durmanız gerekenlerden biri de greyfurttur. Kansere karşı koruyucu olan greyfurdun kötü yanı iştah açıcı özelliğinin de bulunmasıdır.
    Karalahana: Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, ayrıca iyi bir iştah açıcıdır.
    Patates: Patatesin yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir; bu endenle glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler arasında bulunan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirse çok çabuk acıkmanıza neden olur.
    Kırmızı Biber: Kolesterolü önleyici özelliği bulunan kırmızı biber iştah açar. Bu nedenle acı bir yemek yediğinizde doyduğunuzu çok kolay anlayamazsınız.
    Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, sağlık açısından yararlı olsa da kilo verirken çok fazla tüketilmemesi gereken bir kurubaklagildir.
    İncir: Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iştah açar, bu nedenle diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez.
    Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik endeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu nedenle acıktırıcı özelliği olan havucun diyetlerde bulunmaması gerekir.
    Tuz: Tuz iştah açıcı özelliğe sahiptir. Çok tuzlu bir besinin ardından tatlı yeme isteğinin doğması, kan şekerinizdeki dalgalanmalar yüzündendir. Özellikle diyette tüketimden kaçınılmalıdır.
    Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da çok çabuk acıktıran baharatlardandır.
    Mısır: Glisemik endeks değerinin yüksek olması nedeniyle kan şekeri seviyesini yükselten mısır, yendikten sonra açlık hissi uyandırır. Bu nedenle diyet yapanların uzak durması gereken bir besindir



    [FONT=times new roman,times]İştahınızı kesecek yöntemler [/FONT]

    � Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmenize yol açan kimyasal maddeler salgılarlar. Bu kimyasal maddeleri salgılayan kısım, aynı zamanda duyguları kontrol eder ve sıkıldığımız ve kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi budur.
    � Yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna neden olabiliyor.
    � Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmek, daha az miktarla yetinmeyi sağlıyor.
    Su içmek kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Ayrıca vücudunuz susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzer sinyaller gönderiyor. Bol su içmek, bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi engelleyecektir.
    � Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine izin vermek anlamına giriyor. Bu sayede tat alma duygusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.
    � Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artar ve daha fazla kalori yakmaya başlarsınız. Böylece egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahınız bastırılmış olur.
    � Öğün aralarında dayanılmaz atıştırma duygusunu dişlerinizi fırçalayarak erteleyebilirsiniz.

    Yulaf Ezmesi Hakkında Bilgi
    Evet Arkadaşlar Bide Forumda Gördüğüm Kadarıyla kilomu aldırır verdirirmi diye herkes arada kalmış bunun hakındada bılgı vermek ıstıyorum
    Yulaf Ezmesi Genellıkle kılo vermede kullanılan bır yıyecek turudur ama kılo almak ıcınde kullanılabılır kılo vermek ısteyenler su katarak sade olarak yemelılerdır tabı bu bunyeye gore degısır ıcıne sutte katılarbılır eyer kılo almak ısteyen arkadaslarımız varsada ıcıne yuksek besınlı yıyecekler koyacaklar tahın pekmez olabılır bal olabılır duzenlı bır programdan sonra guzel sonuclar elde edebılırsınız Yanı Her Ikı Sey Icınde Kullanılabılır Hayırlı Gunlerthums:
     
    Son düzenleme: 3 Ocak 2011
    DeaqLe, himrkolo, Serkoss ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.553
    Ödül Puanları:
    123
    Bilgiler güzel aslında ama eksikler çok.

    Sürekli buz dolabının kapağını sürekli açan insanlar zaten bir şeyleri yanlış yapıyorlardır.

    Sizin saydıgınız önerilere uymak günlük yaşamdada çok zor.

    Dolayısıyla geriye iki seçenek kalıyor.

    Ya glisemik endeksi düşük karbohidratlarla beslenicez ancak kesinlikle doyacaz.

    yada yağları arttiricaz. ( kesinlikle doyacağız)
     
    Son düzenleme: 3 Ocak 2011
  3. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Sayın Coyote Emek Olmadan Yağ Eritemeyiz Diyet Yapamayız Tabikide Bunları Yapmak Zor Olabilir Eksiklik Görmedim Ben Forumda Okuyarak Yazdım Forumda Çoğu Kişinin Bilgi İstediği Konular Bunlar Daha Ayrıntıya İnebilrdim Glisemik endeksi düşük karbonidratlarla beslenmenıze kesınlıkle katılıyorum cunku vucutta parcalanması uzun surdugu ıcın bızı daha cok tok tutar Yağları ne biçimde arttırmak demıssınız anlayamadım tsk
     
  4. tolstoy
    Offline

    tolstoy Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Zerdeçal kokusunun iştahı kapattığı yönünde bir yazı okumuştum. Aynı zamanda iyi bir antioksidan, antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğuda belirtiliyordu okuduğum yazıda. Murat Cenk'in yazdığı gibi tarçın da iştah açma da çok etkili.
     
  5. cengoo
    Offline

    cengoo Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2010
    Mesajlar:
    186
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    Ben yulaf yediğimde büyük bir şişkinlik oluşuyor midemde, 6 aylık hamile gibi oluyorum. Yağ oranım çok düşük, göbeğim yok. Yulafı kesip pilava geçmeyi düşünüyorum, karbonhidrat alımı için.
     
  6. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Tarçında bir yanlışlık olabilir mi ? Zira kan şeker seviyesini düzenlediği ile ilgili makaleler var. Hatta Krom desteklerinin içerisinde bile tarçın mevcut. (kusura bakmayın konuyu hortlatmak zorunda kaldım ).
     

Sayfayı Paylaş