Tavuk Yemekten Gıdaklamaya Başlıcam

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Orkun Oltu tarafından 18 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
    Beyler günde 500 gr tavuk tüketiyorum içim dışım tavuk oldu artık kırmızı et denedim onunda tavuktan bir farkı yok yani alternatif olarak tavuğu nasıl farklılaştırabilirim ? Ben tavada kızartıyorumda aynı şeyi yemekten gına geldi beyler yardımlarınızı bekliyorum :)
     
  2. Ezar
    Offline

    Ezar Üye

    Katılım:
    14 Mart 2014
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    sote yap yagsiz yada az yagli sekilde

    GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  3. DrBurakkk
    Offline

    DrBurakkk Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2014
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Kızartmak ? Yağda mı kızartıyorsun :( pane harcı kullan dene 2 tavuk arasına 1 dilim light kaşar dene doğrayıp sote dene yaratıcı olabilirsin
     
  4. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
    Yok be ne yağı tavıda sore şeklinde yağsız kızartıyorum saol önerilerin için denicem :)
     
  5. berketuran1
    Offline

    berketuran1 Üye

    Katılım:
    15 Mart 2014
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Tavuk yedigin tavukegil onlar pilic ve normal tavuklar icin verilen degerin yarisi bile yok sana tavsiyem hindi gogusu kimseye soylemezdim :) bende bu sorunu yasadim hindi gogusunun fitayi tavuktan 3 4 tl daha fazla bi kere dene pisman olmazsin.

    GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  6. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
    Onu nerden bulabilirim kardeşim hindi füme kullanıyodum bi ara ama hiç hindi göğsüne rast gelmedim :)
     
  7. berketuran1
    Offline

    berketuran1 Üye

    Katılım:
    15 Mart 2014
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Buyuk marketlerde ve bazi kasaplarda var kardesim

    GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  8. devasa1
    Offline

    devasa1 Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    konu açılmışken
    hindi göğüsün pişirilmesi nasıl oluyor ben tavuk göğsünü 2-3parçaya bölüp direk yağsız tavaya atıyorum hindide bu şekilde pişermi
     
  9. shumi-206
    Offline

    shumi-206 Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    satış temsilcisi
    Yer:
    İstanbul
    Günde 1 kg tavuk göğüsü yiyeyn biri olarak aynı dertten bende muzdarip olmuştum benim sana tavsiyem göğüsü önce haşla sonra suyunu süz ardınadan tavaya iki yemek kaşığı soya sosu dök o sosta kızart suyunu çekinceye kadar tabiri cahizse cazırtlasın ardındada afiyetle ye son dört aydır bu şekilde tüketiyorum halen bıkmış değilim sende bir dene eminim hoşuna gidecektir.Bu arada tavuğun alternatifi yok ne yazıkki yemesen gelişmezsin kırmı et pahalı hindi eti her yerde yok ki benim gibi günde bir kilo tüketicem desen fiyatından haberim yok ama eminim tavuktan pahalıya gelir balığı denesen sen bilirsin ama ben onuda yiyemiyorum bir tek ton balığı hoşuma gidiyor onuda günde bir kg tüketmeye çalışsam kırmızı ettende pahalıya gelir o yüzden ölene kadar yaşasın tavuk diyorum :)
     
    Orkun Oltu bunu beğendi.
  10. devasa1
    Offline

    devasa1 Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    ben tavuğu bimden alıyorum hep gözüme hindi eti çarpıyor ama cesaret edemedim hem tadından hemde biraz yağ oranı fazla tavuğa göre
    tavuk konusunda tavsiyem ben tavuğu yağsız tavada yapıyorum ocağı kapatmama 1dakika kala tavaya közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberi ince ince doğrayıp atıyorum
    şöyle 1dakika tavukla beraber patlıcan biberi karıştırıp yiyorum arada alternatif olarak güzel gidiyor
     
  11. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
    ölene kadar tavuk :D tamam denicem abi saolasın tarif güzelde soyadaki tuz biraz tehlikeli değilmi :D
     
  12. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Bende soslar ve baharatlar aldim bu sebeple.Köri,kimyon,soya sosu(tuzludur),kekik ve pul biberle tadlandirabilirsin. Mesela bir tabaga ufak ufak dogra tavugu
    Biraz süt biraz pul biber,karabiber,istersen renk versin diye birazda salca koy,biraz zeytin yagi koydugun tavada sotele,pismesine yakinda kekik ve tuz dök.

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  13. shumi-206
    Offline

    shumi-206 Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    54
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    satış temsilcisi
    Yer:
    İstanbul
    Abicim soyoda tuz senin yapmış olduğun diet'e bağlı.Kaldıki tuvuğa kullanacağın miktar ya bir yemek kaşığı yada iki yemek kaşığı tahmini olarak ya 15 yada 30 ml.Eğer benim gibi vucuduna giren tuz oranı yanlızca yemiş olduğun tavuk göğüsünde olan soya sosundaki tuz kadar ise yeni diğer aldığın yediğin hiç bir şeyde tuz kullanmıyorsan bir sakıncası yok derim.Ama yok ben zaten pilavımı tereyağlı bol tuzlu makarnamı ketçaplı mayonezli bol yağlı yanındada bir beyaz ekmekle yiyorum dersen soya sosunda tuz hak getire derim.
     
  14. vibrant
    Offline

    vibrant Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2013
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Tavuk yemek doğal beslenme açısından güzel,fakat antibiyotik vb.ilaçların en fazla yüklenildiği hayvan olması korkutucu..



    iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  15. Arnold_Civardagezer
    Offline

    Arnold_Civardagezer Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bende artık farklı arayislar icindeyim, denemedigim kalmadı. Citir pane harciyla az yagda kizartinca iyi oluyor.
    Son zamanlardaki favorimse Knor sarimsakli tavuk sosu, soslayip mikrodalga firinda orta derece 13dakikada oyle bi oluyorki sanki tavuk degilde bal yiyosun bal :)
     
  16. TheROCK-59
    Offline

    TheROCK-59 Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Yer:
    Tekirdağ
    Yazdıklarınızı okudum ve bu durumdan artık bende sıkıldım. Yazdıklarınızı tek tek deneyeceğim. Yarın ki göğüsleri soteleyeceğim, farklı tatlara varmanın zamanı geldi.
    Herkese teşekkür ederim. ;)
     
  17. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bu pane harcı , sos vb nasıl zararlı değil midir? Hiç bakmadım daha önce bilgilendirebilecek var mı?
     
  18. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Pane harci fazla karbolu ve yag cekmiyor mu?

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  19. Arnold_Civardagezer
    Offline

    Arnold_Civardagezer Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ben zararli olduğunu duymadim hic, internettede zararli olduguna dair bilgi yok. Hem o kadar ayrintiya girersek tamamen dogal bisey yememiz zaten çok zor. Sosdan zarar geliceni dusunmuyorum knorun soslarini kullaniyorum. Ictigimiz su yedigimiz tavuk meyveler vs bircok sey tamamen dogal degil zaten, sosdanda buyuk bi zarar gelmez herhalde.
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Mayıs 2014 ---
    Bence fazla ayrintiya girmemek gerekir. Yoksa insan kafayı yer, olimpiyatlara hazirlanmiyoruz neticede
     
  20. TheROCK-59
    Offline

    TheROCK-59 Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Yer:
    Tekirdağ
    200 gram tavuk göğsü, 1 domates, 1 biber, az da kekik ve pul biber. Bunları hepsini çok az yağlı bir tavada soteledik mi tadına doyum olmuyor.;)
    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş