Selamlar herkese, bildiğiniz gibi bu ürünlerin paketi 3-4 liradan satılıyor, diğer tavuk kısımlarına göre ucuz kalıyor.Bunlardan alıp her gün yiyebilirim.Et makinesinde kıyma olarak çekip, baharatla, maydanozla karıştırıp ızgarada yapmayı düşünüyorum. Ama kolesterolden korkuyorum.Ciğerde fazla olduğunu biliyorum ama taşlıkta nasıl kolesterol olabilir? Ne kadar miktarı zararlı olur? Sadece taşlık alıp günde 250 gram yesem nasıl olur? Lütfen tavuk göğsü ye falan demeyin maddi imkanım olsa direk protein tozu alırdım, neden uğraşayım bunlarla..
Gerçekten inanılmaz..! Bunu neden daha önce hiç düşünmemiştim acaba? Hemen gidip birkaç koli yumurta almalıyım, sana hayatımı borçluyum dostum, harikasın.
Taşlığın kolesterolünü araştırayım dedim bir bilgi bulamadım.Zaten yağ çok az içeriyor.Acaba taşlıkta kolesterol var diyenler sakatatları genel olarak ele almış olabilir mi?
Genel anlamda saglik sitelerinde sakatatlardan soz edilirken tasliginda bu kapsama alindigi dikkatimi cekmisti. Bir donem bende ekonomik acidan yoneldigimde arastirma icine girmistim. Diyetisyen arkadasim da bu yonde bilgi vermis, hafta bir kullanimini tavsiye etmisti. Ozel bir durumu varsa bilgilendirirsen sevinirim tasligin.
günlük kolestrol ihtiyacı 300 mg iymiş, taşlıkta ise 370 mg bulunuyormuş. ingilizce aratınca çıkıyor.
Guzel bir bilgi, tesekkur ederim. Bu durumda haftada bir yemek sikinti yaratmayacaktir diye dusunuyorum.
http://caloriecount.about.com/calories-chicken-gizzard-all-classes-i5024?size_grams=145.0 bu sitede de yazıyor, gerçekten çok ilginç.neredeyse tavuk ciğeriyle aynı kolesterolü taşıyor. bir yerden proteini alalım derken karşımıza kolesterol çıkıyor.sanki her şey insanların sağlıksız olması için tasarlanmış...
"Sanki her şey insanların sağlıksız olması için tasarlanmış" cümlesine şunu söylemek isterim: Bir tavuktan bir taşlık çıkar, doğada yaşayıp spor için protein almak istesen ve bir tavuk kessen en az iki gün yeter ve iki günde bir tane taşlık yemiş olursun.. Bir adet tavuk taşlığı da taş çatlasın 50 gr civarıdır o da 150 mg civarı kolesterol.. Yani "tasarım"da sorun yok, sorun; bir kümes dolusu tavuğun taşlığını küçük bir pakete sokmakta.. Ha, atalarımız günde yarım paket tavuk taşlığı yemiş olsaydı şimdi biz kolesterol sorunu çekmezdik..