arkadaşlar slm, aklıma birşey takıldı.örneğin bir öğünde 120 gr tavuk göğsü önerilirse;bu miktar çiğ olarak 120 gr mı, yoksa piştikten sonra mı 120 gr olmalı? bildiğiniz gibi tavuk göğsünü haşladıktan sonra bir miktar fire veriyor! yemem gereken miktarı nasıl algılamalıyım???
Konu acmadan arama yapmaniz rica olunur. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/archive/prote-n-hesaplar-p-st-t2922.html
link i okudum teşekkürler.ama ben protein hesabından ziyade kalori açısından merak etmiştim.yazılana göre bir öğünde almam gereken 120 gr göğüsü çiğ olarak düşüncem.bu, haşlanınca 90-100 gr olacak.o zaman kalori cetvellerindeki 100 gr tavuk göğsü kalorisi,pişmiş 100 gr mı,çiğ 100 gr mı?