Tavuk diye önünüze konulan hayvana dikkat edin!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve SNIPES44 tarafından 30 Ocak 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 18 üye.
  1. SNIPES44
    Offline

    SNIPES44 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2012
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    “Tavuk diye önünüze konulan hayvana dikkat edin"
    Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyüsünler diye ilaç verilen tavuklar kansere yol açıyor. Kuluçka süresi 17 güne inen tavuklar kesilmediklerinde kendiliğinden 45 günde ölüyorlar. İşte dehşete düşüren veriler;

    TEKİRDAĞ (CİHAN)

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çorlu Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Çevre Platformu'nun (MARÇEP) 43. toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, 'Beslenme ve Sağlık' konulu sunumunda, yoğurt, piliç eti ve sosisin nasıl üretildiği ve bu ürünlerin zararları hakkında bilgiler verdi.


    Dizdar, "Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler. Hayvanların bacak yapıları değişti. Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor. Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü. Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor. Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor. Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını da veterinerlerden alıyorlar.” dedi.

    Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını ne kadar endüstrileştirirseniz, ne kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile ne kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın da o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı. Dizdar, güvenli olan bakliyat ve hububat yenilmesini tavsiye etti.

    Kaynak
    http://gundem.milliyet.com.tr/-tavu...em/gundemdetay/30.01.2013/1661939/default.htm
     
    mcan09 bunu beğendi.
  2. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam tavuğu bıraktım şuandan itibaren, balıkta civa var kırmızı ette yağ var artık vejeteryan olarak devam edeceğim spora.
     
    HUMOR bunu beğendi.
  3. soncirit
    Offline

    soncirit Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2012
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir
    Ona bakılırsa nefes almakta zararlı almayalım mı ? İçinde zehirli gazlar var egzozlardan-fabrika bacalarından vs vs ?
     
    rockybalboa7, warfighter ve HUMOR bunu beğendi.
  4. SNIPES44
    Offline

    SNIPES44 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2012
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    :D Ben antalyada okuyorum Malatyaya tatile geldim gittim köy tavuğu aldım tanesi 70 kuruştan kocaman kocaman canavar gibi protein kaynağı bir kaö gün doğal beslenelim bari.
     
  5. mcan09
    Offline

    mcan09 Yeni Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2012
    Mesajlar:
    292
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    VG :)
    Yer:
    Aydın
    snipes44 sence tavuk eti yemeyelim mi ? ne önerirsin.bende yiyorum da ha saman yemişim ha tavuk tad yok.zararı çok mu büyük acaba ?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:21 ----------

    tavuk eti yerine alternatif önerebilir misiniz ? bu durum canımı sıktı ? en iyisi yememek ???
     
  6. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    995
    Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Ya yeter onu yeme bunu yeme ! Yıllardır bu kadar araştırma yapılıyor sağlığa zararlı diye sonuç çıkıyor bir tane düzgün gıda yok herşey bu kadar ortadayken bir tane yetkili çıkıp da bu nedir ne oluyor diye işe el atmazmı ortalığı düzeltmek için çaba göstermez mi ya da devlet bu kadar önemli bir konuyla ilgilenmez mi herkes mi fesat kimse de mi insanlık kalmadı ? Boş boş araştırma yapılıyor boş boş tavsiye veriliyor sonuç yok sonuç o zararlı bu zararlı onu alma bunu alma demesi kolay tabi biz yemeyelim de ne yapalım kendimiz tavuk çiftliğimi açalım, etimizi sütümüzü kendimiz mi üretelim ? - Laflarım konuyu açan arkadaşa değil yanlış anlaşılmasın, laflarım bu lanet sisteme :D -
     
    Son düzenleme: 30 Ocak 2013
    rockybalboa7, dungean, kratos1 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  7. cece1
    Offline

    cece1 Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2010
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    225
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Her ne kadar ''onu yemeyelim bunu yemeyelim o zaman'' diye isyan etsekte kendimizi kandırmaktan öte bi laf değil bu.O kadar çok profesör çıkıp bu kadar TEHLİKELİ diyosa TEHLİKELİDİR.Kimse çıkıpta bişey olmaz diye kendini kandırmasın.Ama ne varki ben dahil böyle haberleri okuyan çoğu kişi buna rağmen hala tavuk tüketecek.Kısacası yiyin ama bişeyi yok tehlikesiz demeyin.
     
  8. bahattinreyiz
    Offline

    bahattinreyiz Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2012
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    konuyla ilgili açıklama banvit A.Ş. den geldi.

    http://www.banvit.com/

    siteye girip, ''piliç üretimi ile ilgili asılsız haberler'' linkine tıklayıp görebilirsiniz.
     
    Von_Pasther ve HUMOR bunu beğendi.
  9. thechosenone
    Offline

    thechosenone Üye

    Katılım:
    2 Mart 2011
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Hindi gogusu yiyin, onu da tavsiye ediyorlar.
     
  10. mcan09
    Offline

    mcan09 Yeni Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2012
    Mesajlar:
    292
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    VG :)
    Yer:
    Aydın
    katılıyorum cece1 etrafımdaki çoğu insanlar da bunu söylüyor.bende yeni başlamıştım ama bitkisel gıdalara geçicem artık.tavuk harbiden zararlı.göğsünü yerken inanın saman yiyorum.gerçek köy tavuğunun eti kara olur.buradan biliyorum yüzde yüz zararlı yani bunun aması maması yok arkadaşlar....

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:58 ----------

    http://www.vidivodo.com/video/-dr-oz-show-tavuk-yeminde-kullanilan-antibiyotiklerin-zararlari/629321
    http://www.haberinkalbi.com/saglik-haberleri/tavuk-etinin-zararlari_84127.html



    varmı daha kaynak isteyen ?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:00 ----------

    http://www.vidivodo.com/video/-dr-oz-show-tavuk-yeminde-kullanilan-antibiyotiklerin-zararlari/629321
    http://www.haberinkalbi.com/saglik-haberleri/tavuk-etinin-zararlari_84127.html



    varmı daha kaynak isteyen ?
     
  11. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    gerçekten cece1 haklı. genelde böyle zararlı bir şeyin konusu açılınca insanlar "onu yeme bunu yeme ne yiyelim o zaman?" deyip kendilerini kandırıyorlar. diğer şeylerin de zararlı olması tavuğu sağlıklı yapmaz. zaten en çok sanırım tavuk gündemde. bu kadar sık sık bu konunun gündeme gelmesi iddiaların boş olmadığını gösteriyor bence. tavuk üreticilerinin laflarına da bakmıyorum açıkcası. adamlar tabi ki tavuk sağlıklıdır dicek.

    peki tavuk alternatifi olarak bi balık mı kalıyor elimizde? ne yiyebiliriz mesela?
     
  12. thechosenone
    Offline

    thechosenone Üye

    Katılım:
    2 Mart 2011
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Bu arkadasin dedigini okuyun. Bence dogru soyluyor. Ya da cok tavuk yiyecekseniz koyden temin edebilirsiniz. Istanbulda bile koy tavugu var.
     
  13. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    peki hindi de aynı koşullarda yetişiyor olabilir mi? sonuçta benzer hayvanlar. yoksa hindi çok da yaygın olmadığı için bu tarz şeyler yapmıyorlar mıdır?
     
  14. mcan09
    Offline

    mcan09 Yeni Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2012
    Mesajlar:
    292
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    VG :)
    Yer:
    Aydın
    sonuçta hindi de hazır arkadaşlar onlara ne verdiklerini bilemeyiz.tavuk göğsünü bırakıcam sağlığım için.aminoasit bakımından zengin olan bıldırcın yumurtasını tüketicem...
     
  15. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    bunların sebebi tamamen nüfus artışı

    düşünsenize sırf istanbulda 20 milyona yakın insan var

    sütün tavugun sebzenin meyvenin bu kadar insana yetişmesi mümkü mü?

    asla değil,mümkünatı yok dogal yollardan bu kadar insanı beslemenin

    insanlık kendi sonunu kendi getiriyor işte,yapılan işlemler dogru demiyorum yanlış anlaşılmasın :)
     
    rockybalboa7 ve simitci88 bunu beğendi.
  16. SNIPES44
    Offline

    SNIPES44 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2012
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Köy tavuğu çok geç pişiyor herşeyin doğalı güzel ama yapacak birşey yok tona devam galiba..

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:01 ----------

    Herkes kendini düşünür böyle bir haber bile tavuk satışlarını düşürebilir ama nerden biliyoruz olmadığını..
     
  17. bahattinreyiz
    Offline

    bahattinreyiz Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2012
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    doğru diyosun ancak bütün gıda sektörü böyle. bi keresinde markete gıda mühendisliği yüksek lisans okuyan bir arkadaşımla gittim ve hiç birşey almadan çıktım :) sadece sucukta dönen oyunları anlatsam kanın donar :) işlenmiş gıda sektörü gerçekten çok kötü ve ne yazıkki yasalarımız bunları onaylıyor. kırmızı et beyaz et gibi hiç işlenmeden satılan ürünler diğer ürünlere göre çok çok masum kalıyor
     
  18. SNIPES44
    Offline

    SNIPES44 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2012
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Aman anlatma zaten zarzor yiyorum malum öğrencilik bim namet ve türevleri :D
     
  19. HUMOR
    Offline

    HUMOR Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2011
    Mesajlar:
    370
    Beğenileri:
    251
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    EDIRNE
    organik pazarını canlandırmak adıyla gündeme ısıtılıp ısıtılıp konulan haberler.bu haberlere bakılırsa yumurta yok, et yok ,tavuk yok ,süt desen yok yok babam yok.Konuya değindikleri nokta bakımından haklılar bilinmeyen onlarca marka olduğundan bu tarz haberler çıkıyor.Bilinmeyen x markası kötü diye hepsi kötü izlenimi yaratıyorlar.Kuş gribi bilmem ne gribi dediler onlarca hayvanı telef ettiler.Köylünün ekmeğini yediler.Tavuk fiyatları arttı.Sonra organik adı altında bir piyasa daha çıktı(Hep vardıda popülerliği arttı diyelim).Onlarda kapalı ortamlarda yetişen tavukların sağlıksız olduğundan bahsettiler(Yok hayvanı bacağından tutuyosun bacağı elinde kalıyor vsvs).Halkı organik pazarına(ne kadar organik muamma) yönlendirdiler.Kilosu 25-30tlye tavuk aldırdılar.Kısacası çok iyi pazarlama stili bunlar.1 hafta zeytinyağı zararlı derler diğer yağların satışı artar.Diğer hafta diğer yağları kötülerler.Zeytinyağ satışı patlar.Bakanlık en iyi sucuğun kilosu 20 tl maximum olmalı diyor.Pınar vs. markaların %100 danaları 250gramları 12tlden satıyor.1kg 45tlye geliyor.Ucuz markalarada önyargıyla yaklaşmamak lazım.Belki kar marjlarını düşük tutuyorlardır.Asıl suçlu burda sağlık bakanlığı.Halka düzgün açıklama yapılmıyor.En son su firmalarını denetlediler.Onuda yüzüne bulaştırdılar.Diğer suçluda medya.Her gıdacı televizyona, gazetelere röportaj veriyor.Neyi alıcağımızı şaşırtıyorlar.Ah nerde o Uğur Dündar'ın programı keşke tek tek tüm markaları gezse halkı bilinçlendirse.
     
  20. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    ben organik besin pazarını canlandırmak için yapılmış haber diye kestirilip atılcak kadar basit olduğunu düşünmüyorum. zaten köy tavuğunu tadarsanız marketlerde satılanlarla ne kadar farklı olduğunu görürsünüz. bunlar bildiğin lastik gibi bir şey.

    tavuk dışında ton balığı kalıyor sanırım ama o da çok pahalı.
     

Sayfayı Paylaş