Tavuk Ciğerindeki Protein Miktarı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Crespo tarafından 6 Kasım 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Tavuk Ciğerindeki Protein Miktarı nı forumda bulamadım , bilen varsa 1 kg daki miktarını yazabilirmi


    biliyorsunuz göğüs etinin kilosu 7-8 ytl arası , tavuk ciğerinin ise 3.8 ytl ,


    aralarında muazzam bi protein farkı yok sanıyrum , bulk dönemimdeyim , ve kür yapıyorum , yarım kg göğüs yemektense , 1 kg ciğer yemek daha amntıklı değilmi =?
     
    melo_1987 bunu beğendi.
  2. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
  3. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    melo_1987 bunu beğendi.
  4. max_rep
    Offline

    max_rep Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    93
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    43
    Yanlışın olsa gerek.Ordan chicken liver raw olarak seçip serving size 100 ve birimi gram yaparsan 16.9 çıkıo.

    diğer bir adreste ise http://bebekler.blogcu.com/220430/ söylediğine göre 22 gr protein var.hangisi doğru bilmiyorum
     
  5. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci


    bizim hoca 1 kg göğüstekinden 30 gr daha az demişti

    öleyse 220 falanmı yapıyo ?
     
    melo_1987 bunu beğendi.
  6. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli
    peki bu proteinin kalitesini bilen var mı?
    yani tavuğun beyaz eti kadar kaliteli bi protine sahip mi?
     
  7. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93

    cig olarak bakmamistim, dogru thums:
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    tavuk ciğerine odaklanmanı önermem..
    ben de bir dönem dediğin gibi çok sık tavuk ciğeri tüketiyordum..
    sonuçta tavuk ciğeri de sakatat gruba giriyor ve kolesterol oranı çok yüksek..
    1 ay süreyle yüksek miktarda sakatat tükettiğinde kolesterol seviyen tavan yapıyor..
    çok dikkat etmeni öneririm..
     
    deep_fly bunu beğendi.
  9. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    ya en azından haftada 2 gün göğüs yerim bende ya parasızlı ktan çare arıyoz napalm :)
     
    FREELEO ve melo_1987 bunu beğendi.
  10. Excursion
    Offline

    Excursion Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2006
    Mesajlar:
    888
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Çok iğrenç tadı var tavsiye etmem...
     
  11. noghay
    Offline

    noghay Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Bu ciğeri pişiren kişiye ve damak tadına göre değişir.Domatesli ve acı yeşil biberli tadına doyum olmaz...thums:
     
    ksktalat ve WolfSoN bunu beğendi.
  12. Excursion
    Offline

    Excursion Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2006
    Mesajlar:
    888
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Vallahi bilemiyorum ama, dana ciğerini aynı insan pişiriyor, annem :D tavuk ciğerini ben almıştım anne yap bunu diye, yaptı ama hiç beğenmedim, dana ciğeri süper oluyor ama :)
     
  13. WolfSoN
    Offline

    WolfSoN Üye

    Katılım:
    5 Mart 2007
    Mesajlar:
    193
    Beğenileri:
    89
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Tabiki dana ciğerinin yeri ayrı :)ama bunuda mesela ucuz lokantalarda genelde tavuk sote(bildiğimiz göğüs but karışımından farklı.Sadece ucuz diye tavuk sote diyorlar.) diye satarlar.İçinde yürek ve tavuk ciğeri vardır inanılmaz güzel bir tadı var.Ama acayip yağlı suda haşlayarak bile yenilse baya yağlı oluyor.Ekmek banılacak cinsten :)
     
  14. ibrahimmmm
    Offline

    ibrahimmmm Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    Valla tavuk ciğerini ayıklayınca bazen nedereyse yarısı kedilere gidiyo. Bende çok düşünmüştüm ama hem zahmetli hemde parası tavukla aynı fiyata geliyor. Bizim burada bi tavukçu var hep ondan alışveriş ederim. Kemikli göğüs diye sor bi bakalım ne kadarmış kilosu. Burda 4,5 ytl kilosu. Bir tanesi 750 gram civarı geliyor, 100 gramı kemik ve yağ olsa 650 gram et yapar.(çok az kemik ve yağ var içinde) Tanesi de 3 ytl civarına geldiğine göre bana bayağı hesaplı oluyor. Günde 1 tane yiyorum epeydir. Yumurta falan yapıyorum sabahları da idare ediyoruz. Aylık tavuk parası 100 ytl civarı oluyor. Pek te fazla değil gibi. Zaten bu sporda en fazla beslenme masrafı tutuyor. Elimden geldiğince azaltmaya çalışıyorum ama bakalım nereye kadar.
    Allah bütün bodycilerin kesesine çok versin de bütçeyi kasmadan yiyelim etleri butları. :D
     
  15. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci

    AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNnnnnnnnnnnnnn:D
     
    melo_1987 bunu beğendi.
  16. NİKE
    Offline

    NİKE Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    1.586
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    bılıyorsunuz yedıgımız tavuklar 45 gunde yumurtadan kesıme gelen ve vucutlarına hormon fazlaca basılan canlılar ve bılıyorsunuzkı karacıger tavuktada hormonal ilaçların yıkıma ugradıgı yer.yemenızı tavsıye etmem.hatta yetiştirme tavukları yemenızı hıc etmem.bulursan pazardan canlı al kes ben oyle yapıyorum .dogal hıc degılse
     
  17. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    nike haklı aslında..ciğer hastalıklardan ilk etkilenen organ..tanıdık kasaptan almıyorsanız yada kendiniz kesmiyorsanız ete göre daha fazla risk alıyorsunuz demektir..
     
  18. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    en iyisi evin arka bahçesinde tavuk çiftliği yapmak çok daha hesaplı :)
     
    jkdo bunu beğendi.
  19. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    ben su anda yazlıktayım ve 20 tane cıvcıv aldım 10 gundur bakıyorum bayagıda buyuduler bu cuma bı 10 tane daha alıcam ve buyuduklerınde malum acı son kesıcez bu arada ben bunlara yem verıyorum ve tabırı cagızse zorla yedırıyorum tabı arada cayırdada otluyorlar
     
  20. fitnessist
    Offline

    fitnessist Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    437
    Ödül Puanları:
    73
    SEZER YZL ben de bir kere yeltendim benim beş taneydi baya ilgilenip büyütünce aramızda duygusal bağ oluştu kesmeye kıyamadık :D olgunlaştıklarında bir tane horoz aldım yanlarına yumurtalarıyla yetinmiştik :D sonra horoz ölünce benim olmadığım bir zaman tavukları teker teker kesmişler ben sonuncuya yetiştim pişirip koydular önüme ama nerden geldiğini söylemediler inanılmaz lezzetliydi eti, hafif koyu renk oluyo ve aroması çok yoğun oluyo bol bol çayıra sal nekadar doğal besleirlerse okadar lezzetli oluyo etleri :D
     

Sayfayı Paylaş