Bende bu ikilemdeyim. Bütün tavuk alıp haşlatıyordum daha ekonomik oldugunu düşünüyordum ama sanırım artık sadece kemiksiz gögüs alacagım . Hem bütün tavugun içinde çok fazla yağ ve kemik var. But kanat boyun faln da yağ miktarı bakımından iyi degiller
internette cevabı çok aradım ancak bulamadım. %50 veya daha fazlası kemik ise, tüm tavuk pek karlı olmuyor. 1600 gram tavuk 5 YTL, günde yarım tavuk yiyorum, oda 800 gram yapar bununda yarısının kemik olduğunu düşünürsem 400 gram tavuk yiyorum günde. 25*4 = 100 gr protein yapar. Benim günde 200 gr protein almam gerekli , 92 kiloyum. Cevabı bulursanız mutlaka yazın.
Arkadaşlar evinde mutfak tartısı olanlar, tavuğu yedikden sonra kemiklerini tarta bilir mi? Pişmiş tavuğun kemikleri daha hafif çekiyor ise, yemeden bi tartabilir misiniz? Yani aldığınız tavuk kaç gram, bunun kaç gramı kemik çıktı diye. 2 günüm nette bunu aramakla geçti, takdım bu konuya. Yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Reddragona,özellikle pazar günleri gimada indirim günleri olur ve genelde bütün tavuk ta indirimde olur.Bütün tavuğun kilosunu 2.5 lira civarında bi rakama alabilirsin
cvp Arkadaşlar 200 gram proteini tavukdan almak için tüm tavuk mu yemem gerek? Tüm Tavuk 1600-1800 gram arası. Bana tavuğun %30 u filan kemik gibi geliyor, sanki daha çok et varmış gibi geliyor.
hayır kardeş kuşların kemikleri hafif olur dolgun ve ağır olmaz bunun için tavuğun %35 filan kemik olduğunu düşünüyorum
çok tartışmalı bir soru, forumdan birinin hassas tartıda tartıp, bize iletmesini heyecanla bekliyoruz. ben de çok zorluk çekiyorum tüm tavuk alınca kaç gr protein aldığımı hesaplamak için. bence düz hesap 3 te 1 i kemik olmalı kilo bakımından.