Sıcak havada süt tüketimine dikkat

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve saydam tarafından 22 Haziran 2006 başlatılmıştır.

  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    KAYSERİ (İHA) - Uzmanlar, yaz günlerinde süt tüketiminde dikkatli ve sağlıklı olunması konusunda uyarıyor. Uzun süre sıcakta kalan açık süt içindeki zararlı mikroorganizmaların hızla çoğaldığı ve bir hastalık kaynağı haline geldiği bildirdi.

    Özel İbni Sina Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Alper Ata, bulaşıcı hastalık riskinin ve gıda zehirlenmelerinin arttığı sıcak yaz aylarında güvenli tüketim için, ambalajlarda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

    Sütün sağlık için ihmal edilmemesi gereken, tüketirken de büyük özen isteyen en hassas gıda maddeleri arasında yer aldığını ifade eden Dr. Alper Ata, "Ancak sağlık için içilen süt, açıkta tüketiciye ulaştırıldığında bir hastalık tehdidi haline gelebiliyor. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde, süt patojen mikroorganizmaları vücuda taşıyabilir. Ve süt yoluyla bulaşan brusella, tifo, paratifo, sarılık, tüberküloz ve şarbon hastalıkları oluşabilir" dedi.

    Özellikle yaz aylarında, açıkta satılan sütün sebep olabileceği hastalıklardan korunmak için ambalajda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütü tercih edilmesi gerektiğini ve açık süt tüketiminin yasa ve yönetmeliklerce de yasak olduğuna dikkat çeken Dr. Ata, "Süt protein, yağ, karbonhidrat, mineral madde, vitamin, enzim, su gibi besin maddeleri ve büyüme için gerekli tamamlayıcı faktörleri içerdiğinden insanlar için vazgeçilmez bir besin kaynağı olma özelliği taşıyor. Ancak sütün üretiminden tüketimine kadar olan tüm aşamalarında hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.
     
  2. dominic
    Offline

    dominic Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2005
    Mesajlar:
    560
    Beğenileri:
    210
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Vienna-Turkey
    saydam bunu yazman cok iyi oldu eline saglık 2,3 gun once süt yuzunden midemi kötü şekilde bozdum sırf bu yuzden 3 kilo kaybettim, hatta kutu sut olmasına karsın mıdeyı bozdu..
     
  3. ExEcutE
    Offline

    ExEcutE Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2005
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar teknisyeni
    Yer:
    Kocaeli Profesyonel Fotoğrafçı
    Dışarda ve açıkta kalmış sütün zararlı olduğunu doktorların söylemesine gerek yok, zaten kokuyor ve içilmeyecek kadar acı oluyor, yani muhafaza edilmiş ürünleri zercih edin arkadaşlar mantık olarak ;)
     
  4. angel777
    Offline

    angel777 Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bencede açık sütü içen bir zihniyet varsa halen o mikroorganizmalarla da başa çıkabilir :D...Kapalı sütlerde ise ya uht yada pastorizasyon uygulandıı için (past. yeterli deil ama) kendinizi hastalıklardan daha rahat korursunuz hemde besin değerini kaybetmemiş bir süt içersiniz;)
     
  5. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    valla ben kapalı süt alıyorum günde 1-1.5 litre rahat içiyorum hiçbir sorunum olmadı
     

Sayfayı Paylaş