et,süt, yumurta yemeği bırakmak ile protein tozunu bırakmak arasında her hangi bir fark yok. Sonuç itibariyle protein tozuda peynir altı suyundan elde edilen doğal bir üründür.
Peynir altı suyu (whey) tozu, peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir.
Peynir altı suyu tozu (PAS) elde etmek için peynir altı suyunda uygulanan işlemler:
- Ön ısıtma
- Yoğunlaştırma
- Çabuk soğutma
- Ön-kristalleştirme
- Sprey kurutma
- Soğutma (karıştırıcıyla)
Son olarak; günlük protein açığı oluşursa veya hızlı sindirilmesi avantajı olduğu için kullanılır..
Son düzenleme: 30 Nisan 2012