Pilav Yapımında Soru İşareti

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve RaPPeRuA tarafından 13 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Pek yemek yapmaktan anlayan biri değilim. Fakat bizim evde pilav yapılırken neredeyse 2yemek kaşığı margarin koyuluyor. Bu normalmidir? Yağlanma sorunum var bu yüzden soruyorum
     
  2. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.554
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Margarin kullanmayin. Az miktarda tereyagi bile koysaniz daha iyi. Ben bulgur yaparken bir tencereye 2 kasik (10gr) kadar zeytinyagi koyuyorum.
     
    technical1967 bunu beğendi.
  3. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Sorarım hep margarinsiz olmazmı bu meret diye. Hep hayır cevabı alıyorum bizimkilerden. Ne olabilir margarin olmazsa?
     
  4. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.554
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    E yazdim ya. :)
     
  5. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Bulgur demişsinde o yüzden... tereyağla deneyelim bide ozaman :)
     
  6. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.554
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Direk yagsiz da yapabilirsin. Yani oyle hicte kotu olmuyor iyi pisirirsen. Bir donem cok yiyordum ben de oyle. Ama huzuru bulgurda buldum. :)
     
  7. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Bulguru sürekli yiyemiyorum. Yani ağır geliyor. Çeşit olarak iyi geliyor arada tabiki :)
     
  8. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.498
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    orta ölçüde doğal tereyağı kullanın..vücudun özellikle hücre zarlarının sağlıklı yağlara da ihtiyacı var ki sağlıklı yağlar testo yapımında da önemli rol alırlar..
    margarin paketini bile evinize sokmayın..işlem görmüş, hidrojenize edilmiş, ısıl işlemden geçmiş yağlar fayda değil zarar getirir..

    pilav konusunda da bulgur bence en iyi tercih..beyaz pirinç sadece antremandan sonra tercih edilmeli..esmer pirinç ise ülkemizde biraz fantezi kaçıyor..
    bulgur glisemik indeksi 48 yani düşük.. beyaz pirinç 87..yani yüksek..
     
    RaPPeRuA bunu beğendi.
  9. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Poşetlerde satılan pirinçler ve bulgurlar mevcut diye biliyorum.Kaynatılıp ardından zeytinyağı ekleyerek yenebilir.Şahsen o şekilde yiyorum, tereyağ olsa bile katı yağlara ön yargım var (yanlış anlaşılmasın tereyağı iyidir ancak ben hazetmiyorum)
     
  10. pulloverforever
    Offline

    pulloverforever Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    147
    Ödül Puanları:
    0
    tereyağlı pilav bir başkadır. bulgur daha faydalı ve mantıklı bir besin olsada lezset bakımından pilavın yanından gecemez. çok fena alışkanlık yapıyor bu pirinç , yedikçe yiyesi geliyor insanın. o yüzden siz siz olun bulgur yemeye alışmaya çalışın. pirince bir alışırsanız bir anda göbeklenmeniz kaçınılmaz olur. ben bir ara yaptım o hatayı... bende huzuru baklagillerde buldum :) baklagiller etin yanında bitkisel proteinlede destekledikleri gibi asla yağlandırmıyorlar.. nohut,mercimek,fasulye ve tabiki favorim olan barbunya tavsiye ederim... saygılar

    not : illaki pirinç pilavı tarifi istiyosanız tereyağlı yapın. madem bi zarar gelcek bari lezzetle gelsin. yanıonda kaymaklı yoğurdu yuvarlamayıda unutmayın.
     
  11. yiğit1357
    Offline

    yiğit1357 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2012
    Mesajlar:
    505
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    28
    Yağlananmanı sadece pilava bağlaman yanlış bence herşey bir bütündür sadece pilav yüzünden kilo almıyorsundur emin ol.
     
  12. pulloverforever
    Offline

    pulloverforever Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    147
    Ödül Puanları:
    0
    sen nerden biliyorsun bunu peki ? yaptığım tek extra şey pirinç tüketimiydi. onu devreden çıkarınca yine toparladım.. tek değişikliğim o oldu. beni yağlandırdığı kesin , siz yemeye devam edin o yorumu kendi adıma yaptım zaten.
     
  13. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    bana bulgur pilavı pilavdan daha lezzetli geliyor. domatesli soğanlı bulgur yapın sıradan ev yemeği olan, bence daha lezzetli gelecektir. :)
     
  14. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.161
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    tere yağı 7-8 aydır yemiyordum.fakat öğlenleri tavanın yüzeyini yağlayacak kadar küçük bir miktar ile tavuk göğsünü veya eti pişiriyorum.bulking going well :D margarindan uzak dur pis gıda onlar bizim için
     
  15. jackmaldow
    Offline

    jackmaldow Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    293
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    LA / California
    Eskiden biyoloji hocam derdi ha margarin yemissin ha plastik isitip yemissin .
    Saðlýk açýsýndan faydasi yoktur dogal tereyaðý veya zeytinyagi kullanmak daha saðlýklýdir .
     
  16. yiğit1357
    Offline

    yiğit1357 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2012
    Mesajlar:
    505
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    28
    Yorumu ben size yapmamıştım zaten ayrıca şöyle bişey var ekstradan 1 2 küp şeker yesende kilo alırsın ama gün içinde ne yediğinede bağlı pilav kilo yapsaydı sanıldığı kadar herkes obez olurdu toplumumuzdsa ekmek le aynı kanıda herkesin tek fikri ekmek pilav kilo yapar kimse gün içinde neyi ne kadar yediğini bilmezse evet yapar.
     
  17. avengeren
    Offline

    avengeren Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    454
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    53
    Şimdi sorun şurda. Yemeği anneniz yapıyor değil mi ? O zaman yağsız olmaz mı sorusuna alacağın cevap belli: olmaz. O yüzden siz kendi yemekleri kendiniz yapmaya başlamalısınız. Ben de aynı sorunu yaşıyorum, o yüzden kendi yemeklerimi kendim hazırlıyorum. Annelerimize göre yemeğe lezzeti veren yağ :)
     
  18. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.311
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
    Değerli üyemiz;

    Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

    Önceki Bölüm : Yemek tarifleri

    Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
  19. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    887
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    evde tereyag kullanırım veya zeytinyagı tabii dogal olanlarından az bir tereyag koyabilirsin vüudun yaglara da ihtiyacı var margarıni evime sokmuyorum bile kesinliklede kullanma derim
     
  20. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    teşekkürler. Eğer eve margarin alınırsa direk çöpe atacağım. Almazlar artık bu sayede :D
     

Sayfayı Paylaş