Pişmiş ağırlık mı pişmemiş ağırlık mı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve fatiko15 tarafından 18 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. fatiko15
    Offline

    fatiko15 Üye

    Katılım:
    25 Mart 2011
    Mesajlar:
    432
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    38
    Merhabalar.Kafama takilan bir soru var.500 gramlik esmer makarna aliyorum.Hassas teraziye 300 gram döküp ölçüyorum.Buraya kadar bir sorun yok.2 öğün halinde 150gr 150gr kaplata koyup okula goturucem.Suya atiyorum.Kaynatiyorum.Yag tuz yok.Pisince aliyorum.Sorun su ki ; pistikten sonra o 300 gram makarna kaplara sigmiyor.Sanki cogaliyor gibi.600 gram gibi oluyor inanin sisiyorum yerken bitmiyor.Youtubede Savas Cebeci hocamiz bulk diyeti yazmis bir foruma.Diyor ki : karbonhidratlar pismis agirliklardir.Simdi benim burda kafam karisti.Makarnayi pisirip o sekilde mi 300 gram olceyim ? Yoksa pismemis 300 gram atmaya devam mi edeyim?
     
  2. eci
    Offline

    eci Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Makarnayi pismemis olarak olcmen lazim, dogru yapiyorsun.
     
  3. fitt
    Offline

    fitt Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2013
    Mesajlar:
    192
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Ankara
    Proteinler piştikten sonra tartılır, Karbonhidratlar önce ona göre.
     
  4. fatiko15
    Offline

    fatiko15 Üye

    Katılım:
    25 Mart 2011
    Mesajlar:
    432
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    38
    E 300 gram makarna pisince 600 gram oluyor.Yemesi cok zor oluyor .s
     
  5. fitt
    Offline

    fitt Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2013
    Mesajlar:
    192
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Ankara
    Ondan önce tartılır karbonhidratlar, besin değerleri pişmemiş olarak veriliyor. Sen 150 alıyorsun ama onun belli kısmı su, çünkü pişerken şişiyor.
     
  6. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Proteinler nicin pistikten sonra tartiliyor?100 gr tavuk gögsünü pisirdikten sonra Protein degeri degisiyormu?
     
  7. gazo0202
    Offline

    gazo0202 Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    314
    Beğenileri:
    200
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    200 gr pismemis tavuk pişince 100 gr civarı oluyor ama 100gr makarna pişince 200 gr civarı oluyor. 100 gr pişmiş tavukta 20 kusur gr Protein olduğu iddia ediliyor. Burda ki mantık 200 gr pismemis tavukta 40 gr Protein olduğuna inanıp onu pişirip 100 gr a düştükten sonra yine 40 gr Protein alindigini sanmamak için heralde karışık oldu :)
     
  8. serialno
    Offline

    serialno Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2014
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    işte bu yüzden tavuğu da karbonhidrat gibi pişmeden tartmak gerekli. en garantili yöntem bu.
     
  9. fitt
    Offline

    fitt Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2013
    Mesajlar:
    192
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Ankara
    besin değerlerinden değilde, piştikten sonra ağırları değişiyor, karbonhidratlar daha ağır gelmeye başlıyor, proteinler de toplandığı için daha hafif.
     
  10. akekilli
    Offline

    akekilli Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    165
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Istanbul
    Arkadaşlar et ürünleri pişince ağırlıkları azalır. Makarna pirinç su ve yağ çeker içine artar. Çiğ et insanoğlu yiyemeceğine göre piştikten sonraki ağırlığının yüzde 20 si hesaplayınız.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. husocan07
    Offline

    husocan07 Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2012
    Mesajlar:
    113
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    Karboda proteinide pişmeden önce tartın ona göre hesaplayın bu kadar basit başka maceralar aramayın yok pişince azalıyor yok su çekiyo Ağırlığı artıyor faln. 200 gr Çiğ pişmemiş tavuk göğüsünde 40 gr protein varsa bu piştikten sonra 130 gr faln Düşüyor ondada 40 gr protein oluyo fark yok çiğken yapılan tartımlar pratiktir


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
    Bekci bunu beğendi.
  12. HaliDBinVeliD
    Offline

    HaliDBinVeliD Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    190
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    [​IMG] bu tablo savas cebeciye aittir resimdeki nota bakarsaniz proteinler pismemis agirlikta karbonhidrattlar pismis agirliga gore hesaba katilir.ok
     
  13. HaliDBinVeliD
    Offline

    HaliDBinVeliD Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    190
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    [​IMG] bu tablo savas cebeciye aittir resimdeki nota bakarsaniz proteinler pismemis agirlikta karbonhidrattlar pismis agirliga gore hesaba katilir.ok
     
  14. Ezar
    Offline

    Ezar Üye

    Katılım:
    14 Mart 2014
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    proteinlerde pismeden once tartilir tavuk pistigi zaman agirlik kaybetmesinin nedeni icindeki suyu atmasidir sacma sapan konusmayin
    GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    mecnun12 bunu beğendi.
  15. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Yemişim savaş cebeciyideee,pişmişinide pişmemişinide,basit bir olayı nekadar komplike bir hale getirdiğinize dikkat çekmek isterim,bırakın pişmişi pişmemişi tartmasan ne olur?protein lazımsa protein,kh lazımsa kh al,bir süre sonra zaten göz alışkanlığı ile neyin ne kadar olduğunu anlıyorsun.Yani bu tartışmaları okuyan biriside sanırki Body forum üyeleri olarak topluca yarışmalara felan hazırlanıyoruz,podyuma çıkıcaz:):):)
     
    Balboa7 bunu beğendi.
  16. Balboa7
    Offline

    Balboa7 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2014
    Mesajlar:
    701
    Beğenileri:
    1.382
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    hatta mr olympia yarışmasına hazırlananlardan çok koçları bu işlerle ilgilenir
     
    Bekci bunu beğendi.
  17. papichulo
    Offline

    papichulo Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    yanlış
    etler içindeki suyu atar, protein miktarları değişmez
     

Sayfayı Paylaş