Peki ya jelibon?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve akçakaya tarafından 12 Aralık 2006 başlatılmıştır.

  1. akçakaya
    Offline

    akçakaya Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşlar önceki gün yine her zamanki gibi markette olan her şeyin besin değerlerine bakıyordum :)
    Birden gözüme jelibon çarptı.100gramında:
    Enerji:364 kcal
    Protein:6gr
    Karbonhidrat:80gr
    Yağ:0,5 gr

    Evet karbonhidrat oranı gerçekten çok yüksek.Yağ oranı ise sadece 0,5gr.Daha öncede birçok kişi abur cuburlar hakkında soru sormuştu ama onların yağ oranı 25 gr dan aşağı değil.Üstelik bu jelibonlar benim bildiğim kadarıyla,daha doğrusu üstünde sığır jelatini var diyor,ozaman protein de hayvansal kaynaklı.

    Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
     
  2. bukatto
    Offline

    bukatto Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenileri:
    116
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Avea İletişim Hizmetleri A.Ş
    Yer:
    ANKARA
    selamlar akçakaya;

    gıdaraporu.com adresinden bu ürün hakkında bilgi almanı şiddetle tavsiye ederim. yapım aşamasında sakız kıvamına gelmesi için, içine domuz katkıları ilave ediliyormuş.

    dünya da bu kullanım çok yaygın. Türkiye için geçerlimi bu uyarı bilemiyorum. geçerli diyenler var. olmaz öyle şey diyenlerde var.

    yani şaibeli bir durum var ortada. araştırmak lazım. şu an da 1 hafta kadar önce okuduğum yazıyı bulamadım ama böyle bir yazı buldum.

    http://www.gidaraporu.com/modules.php?name=News&file=print&sid=202
     
  3. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    önemli olan 80 gram karbonun yüzde kaçının komleks yüzde kaçının basit şekerden geldiği önemlidir..

    mesela lapa piliç veya makarnanadaki karbonun çok buyuk bir oranı komplekstir ve bodycinin antrenman öncesi aradıgı karbo budur..
    oysa saf şekerde, çikolotada veya diger tatlılarda her ne kadar yag oranı minimum tutuluyo olsada karbonhidrat miktarı cok yuksek olmasına ragmen bu karbonun temeli basit şekerdir..

    jelibonun da içerdigi karbonun neredeyse tamamına yakını basit şekerden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. bu nedenle yaglanmadan ve içerdigi diğer "e" türevi kansorojen katkı maddelerinden ötürü zarardan başka getirisi olacagını düşünmüyorum..
     
  4. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    956
    Beğenileri:
    468
    Ödül Puanları:
    0
    Bu tip ürünler zararlı kimyasalları da içinde bulundurduğu için sürekli ve aşırı biçimde kullanılmasını önermem. Hiç almsak daha iyi olur...
     
  5. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.591
    Beğenileri:
    4.610
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Sabah aç karna yükselen kortizolü kesmek için yenebilir. Sığır jelatini eklemler için de gerekli. Ben bir aralar yedim sabahları. Abartmadıkça sorun olmayacaktır.
     
  6. ebb
    Offline

    ebb Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    KAYNAK: http://www.realage.com.tr/tr/realagehaberdetay.asp?hid=25140

    Çok şekerli içecek ve yiyecek tüketmek pankreas kanserine yakalanma riskini artırıyor.

    İsveç’te yapılan bir araştırma, çok şekerli içecek ve yiyecek tüketmenin pankreas kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu.

    Karolinska Enstitüsünden araştırmacılar, sağlıklı 80 bin kadın ve erkeğin beslenme alışkanlıklarını 1997’den 2005’e kadar inceledi. Bu kişilerden 131’inin pankreas kanserine yakalandığı anlaşıldı.

    Araştırmacılar, her gün bir ya da daha fazla şekerli gazlı içeceklerden tüketen kişilerin pankreas kanserine yakalanma riskinin bu içecekleri tüketmeyenlere göre yüzde 90 daha fazla olduğunu belirtti.

    Araştırmada, her gün 5 kez yiyeceklerine ya da içeceklerine şeker ilave edenlerin bu kansere yakalanma riskinin şekerli yiyip içmeyenlere göre yüzde 70 fazla olduğu da ortaya çıktı.

    Fazla şeker tüketiminin ensülin üretimini artırdığını, bunun da pankreas kanserine yol açabileceğini vurgulayan araştırmacılar, pankreas kanserinin erken teşhisinin ve tedavisinin zor olması nedeniyle önlem almanın gerekliliğine dikkati çekti.

    Araştırma, “The American Journal of Clinical Nutrition” dergisinin bu ayki sayısında yer alıyor.
     
  7. okaysarac
    Offline

    okaysarac Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2005
    Mesajlar:
    336
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Grafik Tasarimci
    Yer:
    Istanbul
    Sırf içerisinde bulunan katkı ve koruma maddeleri için bile uzak durulacak bir abur cuburdur kendileri..Kanmayınız muhteviyatına.
     

Sayfayı Paylaş