neden omuz presslerde ağır kilo girilmesi önerilir?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve zoparrat tarafından 10 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. zoparrat
    Offline

    zoparrat Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Edirne & İzmir
    bugüne kadar her yerde omuz press hareketlerinde ağır kilolar kullanılmasının tavsiye edildiğini duydum. ama bu benim pek aklıma yatmıyor nedense. ağır kilolarla girilirse yük triceps ve trapezlere binmez mi? omuz yeteri kadar etkilenebilir mi?

    bilmediğim için soruyorum...
     
  2. j.claude.er
    Offline

    j.claude.er Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2010
    Mesajlar:
    536
    Beğenileri:
    438
    Ödül Puanları:
    73
    omuz presste agir girmektense rahat kaldiracagin agirlikla fazla tekrar yapmak daha mantikli. zorlanacagın bi agırlıkta hareket nizami olmaktan cıkar seninde dedigin gibi diger bölgeler daha fazla dahil olur ve omuz icin alacagın verim azalır.
    omuz cok zorlamaya gelmez bi sakatlıkta uzunca bir süre antrenman yapamazsınız.
     
    zoparrat bunu beğendi.
  3. zoparrat
    Offline

    zoparrat Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Edirne & İzmir
    aynen ben de böyle düşünüyorum. ama daha önce kime sorsam 6-8 veya 10 tekrar yapabileceğin ağırlıklar kullanmalısın diyordu. bunu hangi mantığa dayanarak söylediklerini merak ediyorum. yanlış anlaşılma olmasın kimseyi mantıksızlıkla suçlamıyorum sadece bunu önermelerinin sebebini anlayamıyorum.

    hani belki bilmediğim mantıklı bi sebebi vardır. onu öğrenmek istiyorum.
     
    Son düzenleme: 10 Temmuz 2011
  4. BassHunter
    Offline

    BassHunter Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2010
    Mesajlar:
    184
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Okuduklarımdan bildiğim kadarıyla omuzla yüksek ağırlıkla çalışmaya karşı tepki göstermiyorlar. Uzun kasılmalarda zorlanıp-gelişiyorlar. Bu da çok tekrar gerektirir. Banada saçma geliyor fazla ağır girmek.
     
  5. mericbkl
    Offline

    mericbkl Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2010
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    ağır girilirse trapeze biner mi yük ya :S sonuçta trapez çekme hareketleri ile çalışır omuz ile ters çalışır. bicep ve tricep gibi. bence ağır kilo da trapezlere binmez. bence de ağır girilebilir aslında :D
     
  6. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    0
    Bunu önermelerinin sebebi hipertrofinin yani kas hacmi artışının beyaz kas liflerinde olması beyaz kas lifleride düşük tekrar yüksek ağırlıkta çalışılır ben bu forumda omuzda yüksek tekrar yapın 15 tekrar vs yapın çok gördüm yazı uyguladımda ama inan ağır girmeden olmuyor anca bi yere kadar ağır girmek her bölge için şart nizami yaptığın sürece sakatlıkda olmaz ben 6-7 aydır 7. tekrarı zor çıkaracağım bi ağırlık seçiyorum tüm bölgelerde ve inanılmaz güç, hacim artışı sağladım bu şekilde
     
  7. zoparrat
    Offline

    zoparrat Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Edirne & İzmir
    dene ve gör. 8-10 kiloluk (hangisine gücün yeterse) 2 dambıl al lateral raise yapmaya çalış bakalım ağırlığın etkilerini nerelerde hissediceksin.

    edit: lateral raise örneği pek uygun olmadı galiba presslerden bahsediyoruz :) o zaman 15 kiloluk dambıllarla arnold press yapmaya çalış diyim ben sana en iyisi.

    iyide omuzlarda kırmızı kas lifleri çok daha fazla değil mi? ki bunlar ancak yüksek tekrarlı antremanlarda geliştirilebilir diye biliyorum ben.
     
    Son düzenleme: 11 Temmuz 2011
  8. caporedattore
    Offline

    caporedattore Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    aslında bunu deneyerek bulabilirsin mesela ben yana açışta çalıştığım ağırlıktan daha fazlasını kullanıyorum çünkü ikisinide denedim ve sadece yana açışta yüksek ağırlığın iyi kasılma sağladığını gördüm zaten yana açma dışındaki hareketlerde yüksek ağırlıklarla son setlerde kitlenirsin büyük ihtimalle. elinde 5-6 tekrardan sonra kaldırmakta zorlandığın bi dumbellı yukarı doğru itmeye çalışmak sorun çıkartabilir .
     
  9. batuhanaziz
    Offline

    batuhanaziz Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2011
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    yeri gelir ağır girersin yeri gelir çok tekrar yaparsın tek bir şeye bağlı kalmamak gerekir kasları şaşırtmalı arada :)
     
  10. spudd webb
    Offline

    spudd webb Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenileri:
    168
    Ödül Puanları:
    53
    güzel bir noktaya değinmişsin aslında.hareketi bir nizami şekilde bir de ağır kilo ile yap nereleri etkiliyor.
    ör:max 20 kg ile açış yapıyorsan ,çalıştığın ağırlığın %40 olan 8 kg ile yedirerek yapman gerekir.

    program değişimleri ile birlikte tekrar sayıları ve kullanılan ağırlıklarda değişir.bir ay ağır kilo ile çalışıldıysa öbür ay daha hafif kilo ile fakat hissedilerek yapılır.

    özellikle lateral raise hareketinde kullanılan ağırlıktan çok hareketin yapılışı önemlidir.tamam ağrılıklar zaman zaman zorlanmalıdır;gelişme için bu kaçınılmazdır fakat her antremanda ağırlığı zorlayacam diye lateralda omuz başları dışında vücudu diğer kasları çalıştırılmamalıdır.zaten nizami olmayan lateralde omuz dışında ,büyük kas grubu olan trapezler devreye girer.ondan sonra ortada gezinenleri görürsünüz yav trapezler hayvan gibi oldu ne yapabilirim diye.

    lateralde hafif kilo (hafiften kasıt max kilonun %40 ı kadar ) ile çok tekrar max gelişmi sağlar.ayda 1 antremanda ise ağrılıkalr zorlanmalır.

    omuz yapısı gereği genel olarak hafif kilo çok tekrara dayalı setlere cevap versede presslerde iş değişir.bir kesim hafif kilo çok tekrar derken bir kesim ağır kilo az tekrar (8-6) yı savunur.

    kendimden örnek verirsem açışları (lateral) hafifi kilo çok tekrar ile yaparım iyide sonuç alırım.ama presslerde bir kaç hafta haricinde ağır girerim.sonuç beklediğimden de iyi oldu.

    bu arada üstteki mesajda biri trapez için çekme itme vs den bahsetmiş.trapezler gayet itme hareketelri ,özellikle omuz presslerde de gelişir.

    sen ister hafif kilo gir ister ağır çalış trapez ve tricepsler yardımcı kas grubu oalrak harekete dahil olurlar.

    presslerde temel ilke hareketi tamamlarken havada kolları kilitlememek,indirirkende çok aşağıya;bar da özellikle enseye kadar indirmemek gerekir.

    uzun lafın kısası omuz presste ağır kilo az tekrar ile gelişim sağlarsın hatta gayet iyi olur fakat omuz yana açışlarda hedef kas grubu ufak olduğundan ve iyi izole etmek gerektiğinden,ayrıca hareketin doğruluğu kolayca bozulup başka kas gruplarını,daha büyük kas gruplarını etkilediğinden hafifi kiloda girilmesi önerilir.
     

Sayfayı Paylaş