mutfak tartısı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Chomoloko tarafından 12 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    iyi gunler arkadaslar,bugun ben mutfak tartisi aldim,ve size bisey sormak istiyorum,siz tavuk gogsunu cig ikenmi tartiyorsunuz yoksa bisdikten sonrami?
    sandima gore cig ken.. mesela Tavuk Göğsü 150 Gram (37.5 Gram Protein) peki bu 150 gr cig ikenmi tartilmistir yoksa pisikenmi?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:08 ----------

    Cunku tavuk gogsu pisdikten sonra ayni gramda kalmiyor

    orn:haslanmadan once tavuk gogsu 393 gramdi hasladiktan sonra tartim 251 gram kalmis,biri bu konuda biraz bilgi verebilirmi affedersiniz ama biraz kafam karisti :)
     
    Son düzenleme: 12 Ekim 2012
  2. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    100 gramdaki besin değeri çiğ iken belirlenir.
    Besin haşlanınca içindeki proteini kaybedemeyeceği, suya geçiremeyeceği için protein değeri aynı kalır.
     
  3. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    o zaman bu protein degerini haslanmisiken hesaplamak lazim
     
  4. mr_dblue
    Offline

    mr_dblue Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    Allah aşkına ne denmiş sen ne anlamışsın.100 gr tavuk göğsünü çiğken tart pişir ye.150 gr çok fazla sentezleyemezsin bir öğünde.
     
  5. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    peki mr_dblue kardesim bugun dedigim gibi 393 gramini hasladim ve 251 gram kalmis demistim,393 gramdaki protein degeri kaliyor o zaman?
     
  6. mr_dblue
    Offline

    mr_dblue Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    Kesinlikle.
     
  7. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    Kafamdaki soru isaretine son verebildim ,tessekurler ilgin icin kardesim
     
  8. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    offtopic bi soru sorucam kaça aldın tartıyı
     
  9. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0
    Konuyla çok alakalı bir konu başlığı :) Herneyse..

    İki türlü de ölçebilirsin. Ortalama değerlerde konuşuyorum bilgin olsun. Benim kendi araştırmalarıma göre çiğ tavuk göğüsünün 100 gramı 20 gram protein içeriyor. Pişirilmiş tavuk göğüsünün 100 gramı da 30 gram protein içeriyor. Yani ben bu şekilde baz alıyorum kendi beslenmemde.

    Şimdi diyelim ki tavuk göğüsünden 30 gram protein almak istiyorsun. İstersen pişirmeden önce çiğ olarak tartarsın. Bu da 150 gram tavuk göğüsü yapar. Tepside veya her neyin üzerinde pişiriyorsan karıştırmamak için işaretleyebilirsin. Pişirildikten sonra ağırlığını kaybetmesi protein değerlerinin düştüğü anlamına gelmez. Daha çok su ağırlığını kaybediyor. Ya da ikinci seçenek olarak piştikten sonra tartarsın. Bu da 100 gram tavuk göğüsü yapar.

    İkiside hemen hemen aynı kapıya çıkıyor çok kurcalamana gerek yok. Genelde çiğken tartman öneriliyor ama ben üşendiğim için piştikten sonra tartıyorum. Ancak çok aman aman farkeden birşey olmuyor.
     
    Chomoloko bunu beğendi.
  10. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    15 e aldim Akrephan ama tartisina gore degisiyor mesela benimki en fazla 5 kg lik icin
    10 kilo 15 kiloya kadar var :)


    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:23 ----------

    tessekur ediyorum nitrococuk ilgin icin
    ama mesela 100 gramlik tavuk gogsu haslamaya kalkarsan zaten o 100 gram 50 grama duser haslandiktan sonra :) nerdeyse yari yariya gram azalmasi oluyor kardesim,dedigin gibi su agirligini kaybediyor olabilir ama ginede bu protein degeri dusmuyormus

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:25 ----------

    @AkrepHan Yanliz bu fiyat burada gecerli olabilir,Sizin orada kac TL onu bilemem ama ortalama 20-25 TL diye duymustum
     
    Son düzenleme: 12 Ekim 2012
    AkrepHan bunu beğendi.
  11. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0
    Düşer evet. Ne kadar yoğun pişirirsen o denli ağırlık kaybedecektir.

    Ancak Protein değerlerinde çok ciddi bir kayıp olmaz. O 50 grama düşmüş pişmiş göğüs eti hala 100 gramlık çiğ göğüsün protein değerine sahip olacaktır.

    100 gramlık göğüsün (çiğ&pişmiş) protein değeri her yerde farklı farklı söylenebilir. Kendine ortalama bir değer belirlemek, düzenli olarak aynı porsiyonlarda yemek önemli olan.
     
    Chomoloko ve letsev bunu beğendi.
  12. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    doğru kimi yerde 30 gram diye geçer protein oranı 100 gram tavukta dişin kavuğuna girmez hani en güzeli 150 200 gram yemek. afiyet olsun.
     
  13. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    ben her gun 500-600 gr lik degerinde tavuk gogsu aliyorum tartisiz olmuyor diye bugun tarti aldim
    tavugu yogun pisirmek onemlimi? cunku ici pempe kaliyor az pisirdimde
     
  14. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

    Yani kömür gibi yapmaya da gerek yok. Ben çok pişmiş yiyince ayakkabı yiyor gibi hissediyorum kendimi (fırında,ızgarada). içi yiyebileceğin derecede pişsin yeter.
     
    Chomoloko bunu beğendi.
  15. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    bende ısgara yapıyordum çoğu zaman ama. sonra haşlamayı leşfetim hem kömürleşme olmuyor hem koku çıkmıyor gibi hemde tam ve hızlı pişiyor.
     
  16. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    887
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    393 gr tavugu tek ögündemi yiyorsun?
     
  17. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    Hayir,2-3 ogune boluyorum
     

Sayfayı Paylaş