Makarna pişince besin değerleri bu hale geliyormuş :(

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jimraynor tarafından 18 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 33 üye.
  1. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Makarna pişince karizmayı çizdirdi :)

    İnternette pişmiş halinin besin değerlerini araştırırken arbella'nın sitesinde bu değerleri gördüm.

    Makarna besin değerleri (100 gr pişmiş makarna için)

    Kalori: 94,5
    Karbonhidrat: 20
    Protein: 3.4 gr
    Yağ: 0.1-0.3 gr
    Kolesterol: 0
    Lif: 1 gr (Kepekliyse daha fazla)
    Sodyum: 0.7 mg
    Demir: 0.5 mg
    Kalsiyum: 7 mg
    Fosfor: 54 mg
    Çinko: 0.5 mg
    Folik Asit: 12 mikrograma kadar
    B1 (Thiamin): 0.02 mg
    B2 (Riboflavin):0.04 mg
    B3 (Niasin): 0.04 mg

    Pişmemiş için karşılaştırmanız açısından filiz makarnanın değerlerini aynen kopyalıyorum.

    100 g. pişmemiş makarna için;
    Enerji 357 kcal
    Protein 11 g.
    Karbonhidrat 75 g.
    Yağ 1,4 g.
    Niasin 6,1 mg.
    Demir 3.1 mg.
    Tiamln (B1) 0,95 mg.
    Ribofain 0,4 mg.
    Folk asit 0,22 mg.

    Kaynak:http://www.arbellamakarna.com/tr/beslenme.asp
     
    pedro, Azi, TürkYurdu ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. SForever
    Offline

    SForever Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2009
    Mesajlar:
    257
    Beğenileri:
    99
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Eyvah :) Hayallerim yıkıldı ya..
     
  3. clubberfree
    Offline

    clubberfree Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2009
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    demekki ne yapıyormuşuz bir tabakda en az 400gr yiyormuşuz zaten o değerler pişmiş için olsaydı çok çabuk üçgen olurduk
     
  4. SForever
    Offline

    SForever Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2009
    Mesajlar:
    257
    Beğenileri:
    99
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Aslında doğru diyosun clubber, ben sürekli makarna yiyorum antrenman önceleri. Karbonhidrat ihtiyacımı bu şekilde giderdiğimi düşünüyodum kısmet yanılıyomuşum demekki. Aşırı olmamak kaydıyla normal bir tabak makarna kaç grama denk geliyor acaba?
     
  5. acemi_42
    Offline

    acemi_42 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya-Ereğli
    makarna paketinde 4 kişiliktir yazıyor ve 500 gram bi tabak makarna 120-125 grama falan denk geliyor olsa gerek..gerçi pişince şişiyor dahada büyüyor..
     
  6. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    404
    Ödül Puanları:
    0
    su sağolsun baya şişiriyo önceleri 1 paket yerdim günde ama bıktım artık makarnadan ağzıma sürmüyorum pirinçle devam
     
  7. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Bende senin makarna yediğin kadar pirinç yediğim için ve pirincin yağsız yenmeyeceğini düşündüğüm için makarnaya geçtim. Ben filiz kepekli çubuk makarna yiyorum. 250 gramı pişince kaç gram oluyor yarın hassas terazimle tartıp yazacağım.
     
  8. Patuhan
    Offline

    Patuhan Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    pişmemiş makarna yicez ozaman:)
     
    Academy bunu beğendi.
  9. clubberfree
    Offline

    clubberfree Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2009
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    bence 900 gr falan olur yarın tartta bizde öğrenmiş olalım kaç gr a ne geldiğini
     
  10. SOLID
    Offline

    SOLID Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2009
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Bence ekmek yerine makarna tüketmek daha iyi.Sonuçta gerçekten büyük kayıp varmış ama yine de alıştığımız,vazgeçemiceğimiz besinlerden birisi...
     
  11. bossyildirim
    Offline

    bossyildirim Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    84
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar makarna pısınce agarlıgı artıyor oyuzden karbonhıdrat dusuyor .agarlıga gore hesaplarsak . pısmemıs tavukla pısmısınde agarlıgı aynı degıl
     
  12. Kim_Kaphwan
    Offline

    Kim_Kaphwan Üye

    Katılım:
    24 Mart 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    34
    Gerekli bir besin değil makarna.
     
  13. clubberfree
    Offline

    clubberfree Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2009
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    bakın yarın öbür gün sağda solda pişmemiş makarna yerken görmiyeyim kimseyi :D:D:D:D öyle değerleri daha iyiymiş diye :p
     
    burakua17 ve Prqressive bunu beğendi.
  14. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenileri:
    76
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Kime göre,neye göre? Gerekli olduğunu iddia eden makaleler okudum.
     
  15. DeliKase
    Offline

    DeliKase Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    filizin fiyonk kepeklisi 745gr geliyor. dün tartmıştım

    öğüterek yoğurta karıştırıp yemeyi düşünmedim dersem yalan olur :)
     
    jimraynor bunu beğendi.
  16. daldiy
    Offline

    daldiy Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2009
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    100 gram normal makarna pişince 400 gram oluyor.bilginize
     
    mx0body ve jimraynor bunu beğendi.
  17. Kim_Kaphwan
    Offline

    Kim_Kaphwan Üye

    Katılım:
    24 Mart 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    34
    Bana göre.

    Makarna iyi bir enerji kaynağı. Ama protein ve vitamin açısından fakir. İçinde un var. Ben pek yemiyorum eksikliğini de hissetmiyorum.
     
  18. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Evet arkadaşlar ölçümlerim sonrası 250 gram pişmemiş makarna pişince 1 kilo ağırlığa ulaşılıyor. Buradan yolar çıkarsak 250 gramlık pişmemişte 187.5 gram karbonhidrat vardı. Pişince 1 kiloda 180 gram karbonhidrat oluyor. Yani bir paketin tamamını pişirip yerseniz paketin üzerinde ki karbonhidrat değeri olan 187.5 gram karbonhidratın tamamını almış oluyorsunuz. Bu yüzden panik yapmaya gerek yokmuş
     
    Xanthium, SRTN, wallcroft9'69 ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  19. arnoldd
    Offline

    arnoldd Üye

    Katılım:
    14 Ocak 2010
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    eh su çekiyor normaldir
     
  20. micima
    Offline

    micima Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ya arkadaşlar 100gr pişmiş makarna çektiği su ila brbr hesap ediliyor
    makarnanın besin değeri pişince değişmez bu çapta
    bunu düşünmüşmüydünüz hiç?
     

Sayfayı Paylaş