Mısır Püskülü Çayı' yağ yakıcı ve idrar sökücü etkisi varmış

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Veyron tarafından 22 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

  1. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.884
    Beğenileri:
    435
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Mısır püskülünün bin bir derde deva olduğu, kurutularak çay yapılıp içildiğinde kilo problemine son verdiği bildirildi.

    Mısır püskülünün şifa kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, çiçeklenme zamanı temmuzdan ağustosa kadar süren mısır püskülünün, döllenme başlamadan önce kesilip gölgede kurutulduktan sonra çay yapıldığını ifade etti. Mısır püskülünden yapılan çayın bin bir derde deva olduğunu belirten uzmanlar, faydalarını şöyle sıraladı:
    "Güvenilir bir idrar sökücü gerektiğinde, aynı zamanda etkili ve başka hiçbir zararı olmayan zayıflatma ve bedendeki yağı azaltma ilacı olarak kullanılan mısır püskülü çayı içebilirsiniz. Mısır püskülü tam olarak kurutulmadan uzun süre saklandığında, idrar söktürücü özelliğini yitirir ve dışkılamayı kolaylaştırır. Mısır püskülü çayı, taş yapıcı idrar yolları hastalıklarında, kalp ödeminde ve başka ödemlerde olduğu kadar böbrek iltihabı, mesane nezlesi, romatizma ve gut hastalığında da başarıyla kullanılabilir. Ayrıca çocukların ve yaşlıların yatağa işeme hallerinde ve böbrek sancılarında da yardımcı olur. Tüm bu rahatsızlıklarda, her 2-3 saatte bir yemek kaşığı dolusu çay alınmalıdır."

    Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ayhan Barut da, son yıllarda mısır üretiminde büyük bir artış olduğunun altını çizerek, "Mısır geçen yıl ilk defa ithal edilmedi. Biz genel olarak mısırın danesinden faydalanırız, ama pazar oluşursa üretici püskülünden de faydalanmak ister. Bunun için önce üreticinin bilinçlendirilmesi gerekir. Ancak mısır püskülü döllenme zamanı alınırsa daneye zarar verir. Üretici burada seçim yapmak zorunda kalır. Mısır püskülünün pazarı olmadığı için seçimi daneden yana kullanmak zorunda kalır. Ancak mısır püskülünü üzerinde kuruduktan sonra ya da döllenmeden sonra alırsak üretici mısırdan iki kere para kazanmış olur" dedi.

    Mısırın 1. ve 2. ürün şeklinde olduğunu hatırlatan Barut, şöyle devam etti:

    "Mısır püskülü 1. üründe alınırsa daha sağlıklı olur, çünkü 2. üründe kimyasal maddeler daha çok kullanılıyor. Kimyasallar direkt mısırın püsküllerini etkiliyor. Püsküller kurutulup çay yapıldığı için insan sağlığına faydalı olalım derken zarar verilmesin."
     

Sayfayı Paylaş