Liste ( Bazi icecek ve yigeceklerin karbonhidrat degerleri )

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve zertac tarafından 18 Nisan 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. zertac
    Offline

    zertac Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    PORSİYON ÜNİTE
    MEZELER

    Ançuez 100 gr 1
    Ringa Füme 100 gr 1
    Balık Yumurtası 100 gr 1
    Salam, Jambon, Sosis 100 gr 1
    Pastırma (Çiğ) 100 gr 1
    Turşular 100 gr 6
    Beyaz Peynir 100 gr 1
    Rus Salatası 100 gr 8
    Fava 100 gr 47
    Kuru Fasülye 100 gr 52
    Sardalya (Z.Yağında) 3 Adet 0
    Midye Tava 8 Adet 10
    Yumurta Katı 1 Adet 0
    Patates Cips 10 Adet 10
    Domates (Orta boy) 1 Adet 6
    Ton Balığı (Z.Yağında) 1 Porsiyon 0
    Marul 4 Yaprak 2
    Hardal 1 Tatlı Kaşığı 2
    Çiroz 100 gr 1
    Lakerda 100 gr 1
    Havyar 100 gr 1
    Ciğer Ezme 100 gr 3
    Sucuk (Çiğ) 100 gr 1
    Patlıcan Salata 100 gr 6
    Kaşar Peyniri 100 gr 1
    Tarama 100 gr 10
    Barbunya Fasülye 100 gr 45
    Yoğurt 250 gr 12
    Midye Dolma 2 Adet 4
    Midye Haşlama 8 Adet 1
    Yeşil Zeytin 10 Adet 2
    Kızarmış Patates 10 Adet 20
    Salatalık (Orta boy) 1 Adet 4
    Ton Balığı Sebzeli 1 Porsiyon 3
    Mayonez 1 Y.Kaşığı 1



    ÇORBALAR

    Tavuk Suyu Sade 1 Porsiyon 0
    Konsome 1 Porsiyon 0
    Et Suyu Sade 1 Porsiyon 0
    Mantar Çorbası 1 Porsiyon 15
    Kereviz Çorbası 1 Porsiyon 16
    İşkembe Çorbası 1 Porsiyon 10
    Sebze Çorbası 1 Porsiyon 12
    Tarhana Çorbası 1 Porsiyon 17
    Domates Çorbası 1 Porsiyon 16
    Kuşkonmaz Çorbası 1 Porsiyon 16
    Paça Çorbası 1 Porsiyon 12
    Şehriye Çorbası 1 Porsiyon 17
    Mercimek Çorbası 1 Porsiyon 18
    Bezelye Çorbası 1 Porsiyon 20
    *Sade unsuz hazırlanmış et sularını tercih ediniz.



    BALIKLAR

    Barbunya Izgara 250 gr 0
    Barbunya Tava 250 gr 12
    Çipura 250 gr 0
    Dil Izgara 250 gr 0
    Dil Tava 250 gr 12
    Istakoz (Haşlanmış) 1 Porsiyon 0
    Istakoz Kokteyli 1 Porsiyon 1
    İstiridye (Çiğ) 6 Adet 4
    Kalamar Tava 1 Porsiyon 10
    Kalkan Tava 250 gr 12
    Karides (Haşlanmış) 6 Adet 0
    Karides Kokteyl 1 Porsiyon 1
    Karides Tava 6 Adet 8
    Kefal Izgara 250 gr 0
    Kefal Tava 250 gr 12
    Kılıç Izgara 250 gr 0
    Levrek Izgara 250 gr 0
    Midye Haşlama 8 Adet 1
    Midye Tava 8 Adet 10
    Sardalya, Hamsi Tava 250 gr 15
    Tranca Izgara 250 gr 0
    *Balıkları rahatça yiyebilirsiniz.
    Izgara ve haşlamaları tercih ediniz.



    ETLER (PORSİYON 150-200 gr)
    DANA ETLERİ

    Biftek 1 Porsiyon 0
    Bonfile Izgara 1 Porsiyon 0
    Böbrek Sote 1 Porsiyon 1
    Ciğer Izgara 1 Porsiyon 3
    Ciğer Tava 1 Porsiyon 6
    Hamburger (Ekmeksiz) 1 Porsiyon 1
    Köfte Izgara 1 Porsiyon 1
    Köfte Tava 1 Porsiyon 8
    Kuşbaşı Sade 1 Porsiyon 1
    Kuşbaşı Sebzeli 1 Porsiyon 6
    Pirzola Izgara 1 Porsiyon 0
    Şinitzel Pane 1 Porsiyon 12
    Şiş Izgara 1 Porsiyon 0
    Yürek Izgara 1 Porsiyon 1



    KUZU VE KOYUN ETLERİ
    Böbrek Izgara 1 Porsiyon 1
    But-Kol Izgara 1 Porsiyon 0
    Ciğer Izgara 1 Porsiyon 1
    Döner Pideli 1 Porsiyon 25
    Döner Pideli Domatesli 1 Porsiyon 28
    Döner Pideli Yoğurtlu 1 Porsiyon 27
    Döner Sade 1 Porsiyon 0
    Kelle 1 Porsiyon 0
    Köfte Izgara 1 Porsiyon 3
    Pirzola Izgara 1 Porsiyon 0
    Pirzola Pane 1 Porsiyon 10
    Şiş Izgara 1 Porsiyon 0
    Yürek Izgara 1 Porsiyon 1



    DOMUZ ETLERİ

    Bonfile Izgara 1 Porsiyon 0
    But-Kol Izgara 1 Porsiyon 0
    Kuşbaşı Sade 1 Porsiyon 1
    Kuşbaşı Sebzeli 1 Porsiyon 6
    Pirzola Izgara 1 Porsiyon 0
    Şinitzel Pane 1 Porsiyon 12



    TAVUK ETLERİ (PORSİYON 300-500 gr)
    Haşlanmış 1 Porsiyon 0
    Tavada 1 Porsiyon 8
    Izgara 1 Porsiyon 0
    Hindi Izgara 1 Porsiyon 0



    AV ETLERİ (PORSİYON 300-500 gr)
    Ördek 1 Porsiyon 0
    Lökoşe 1 Porsiyon 0
    Yabani Domuz 1 Porsiyon 0
    Muhtelik Kç.Kuşlar 1 Porsiyon 0
    Keklik 1 Porsiyon 0
    Tavşan 1 Porsiyon 0
    Geyik 1 Porsiyon 0
    *Bu etler pişmiş olarak değerlendirilmiştir.



    ŞARKÜTERİ

    Sosisler 100 gr 1
    Salamlar 100 gr 1
    Jambon 100 gr 1
    Pastırma 100 gr 1
    Bacon 100 gr 1
    Dil 100 gr 1
    Sucuk 100 gr 1
    Ciğer Ezmesi 100 gr 3
    Beyin Tavası 100 gr 10
    Beyin Haşlaması 100 gr 1



    SEBZELER (PORSİYON 150-200 gr)
    HAŞLAMA VE ZEYTİNYAĞLI
    Bamya 1 Porsiyon 10
    Dolmalık Taze Biber 1 Adet 4
    Enginar 1 Adet 6
    Havuç 1 Porsiyon 9
    Ispanak Kıymalı 1 Porsiyon 6
    Ispanak Pirinçli 1 Porsiyon 20
    Ispanak Püresi 1 Porsiyon 8
    Kabak 1 Porsiyon 4
    Karnabahar 1 Porsiyon 6
    Kereviz 1 Porsiyon 6
    Kuşkonmaz 1 Porsiyon 5
    Lahana Dolması Etli 1 Porsiyon 8
    Lahana Dolması Z.Yağlı 1 Porsiyon 18
    Lahana Salatası 1 Porsiyon 7
    Mantar Sote 1 Porsiyon 7
    Mısır 1 Porsiyon 18
    Patlıcan 1 Adet 4
    Pırasa 1 Porsiyon 8
    Taze Bezelye 1 Porsiyon 20
    Taze Fasülye 1 Porsiyon 7
    *Sebze porsiyonlarınızı uygun olarak ayarlayınız.
    Aşırısı tavsiye edilmez.




    ÇİĞ VE SALATA

    Salatalık Orta Boy 1 Adet 4
    Marul Orta Boy 1 Adet 8
    Kırmızı Turp 4 Adet 2
    Taze Soğan 1 Adet 1
    Lahana 100 gr 7
    Havuç Orta Boy 1 Adet 4
    Yeşil Biber 1 Adet 3
    Kuru Soğan 1 Adet 10
    Domates Orta Boy 1 Adet 6
    Maydanoz 10 gr 2



    PATATESLER

    Haşlama Orta Boy 1 Adet 20
    Parmak Patates 10 Adet 24
    Sütlü Püre 150 gr 30
    Cips 10 Adet 10



    KURU BAKLAGİLLER

    Mercimek 100 gr 48
    Bakla 100 gr 47
    Nohut 100 gr 50
    Bezelye 100 gr 45
    Fasülye 100 gr 52
    Pirinç 100 gr 20
    *Kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
    Ancak çok ölçülü miktarlarda alınmalı.



    MEYVELER

    Ananas 100 gr 19
    Karpuz 500 gr 20
    Kavun 500 gr 18
    Kiraz 100 gr 8
    Çilek 100 gr 8
    Kayısı 1 Adet 5
    Elma Orta Boy 1 Adet 16
    Taze İncir 1 Adet 4
    Mandalina 1 Adet 9
    Şeftali 1 Adet 12
    Limon Orta Boy 1 Adet 6
    Taze Üzüm 250 gr 22
    Yeşil Erik 100 gr 6
    Tatlı Erik 1 Adet 4
    Hurma 100 gr 70
    Muz 1 Adet 22
    Armut Orta Boy 1 Adet 18
    Greyfurt 1 Adet 16
    Portakal 1 Adet 17
    *Meyveleri de ölçülü yemelisiniz.



    KURU YEMİŞLER

    Badem 100 gr 24
    Fındık 50 gr 13
    Leblebi 50 gr 16
    Kestane 50 gr 35
    Ceviz 50 gr 10
    Fıstık 50 gr 12
    Kuru Üzüm 50 gr 38
    Kuru Kayısı 1 Adet 6
    Kuru İncir 1 Adet 6
    Kuru Erik 1 Adet 5
    Patlamış Mısır 50 gr 10



    EKMEKLER - HAMURLAR - TATLILAR
    Francala Ekmek 500 gr 220
    1 Dilim Francala Ekmek 20 gr 11
    Köy Ekmeği 500 gr 250
    1 Dilim Köy Ekmeği 20 gr 12
    Kızarmış Ekmek 20 gr 8
    Un 250 gr 90
    Un 1 Tatlı Kaşığı 5
    Bisküvi 1 Adet 4
    Pilav 100 gr 20
    Makarna 100 gr 35
    Muhtelif Börekler 100 gr 65
    Sandviç 50 gr 25
    Simit 1 Adet 25
    Kesme Şeker 1 Adet 12
    Çikolatalı Pastalar 1 Porsiyon 65
    Sade Pastalar 1 Porsiyon 30
    Kremalı Pastalar 1 Porsiyon 62
    Meyveli Pastalar 1 Porsiyon 50
    Krem Karamel 1 Porsiyon 26
    Karameller 100 gr 68
    Baklava - Kadayıf 100 gr 70
    Muhallebi - Keşkül 1 Porsiyon 30
    Bitter Çikolata 100 gr 24
    Sütlü Çikolata 100 gr 55
    Bal 1 Tatlı Kaşığı 16
    Reçeller 1 Tatlı Kaşığı 14
    Dondurma 1 Porsiyon 20
    Bon Bon 100 gr 72



    YUMURTALAR

    Omlet 2 Adet 1
    Haşlanmış Rafadan 1 Adet 0
    Haşlanmış Katı 1 Adet 0
    Pastırmalı 2 Adet 1
    Sahanda 1 Adet 0
    Sebzeli Omlet 2 Adet 5
    Jambonlu 2 Adet 1
    Sucuklu 2 Adet 1



    SÜT VE SÜT MAMULLERİ
    İnek Sütü 1 Litre 24
    Keçi Sütü 1 Litre 52
    Ayran 1 Litre 20
    Krem Şanti 1 Y.Kaşığı 1
    Yoğurt 250 gr 12
    Kaymak 1 Y.Kaşığı 1
    Milk Shake 1 Bardak 28
    Kondanse Süt 1 Tatlı Kaşığı 8
    Kakaolu Süt 1 Bardak 25
    Ovomaltin 1 Bardak 30



    PEYNİRLER

    Beyaz Peynir 100 gr 1
    Kaşar 100 gr 1
    Rokfor 100 gr 1
    Parmesan 100 gr 2
    Tuzsuz Tulum 100 gr 1
    Gravyer 100 gr 1
    Kamamber 100 gr 1
    Swiss 100 gr 1



    YAĞLAR

    Tereyağı 50 gr 0
    Margarinler 50 gr 0
    Zeytinyağı 50 gr 0
    Çiçek Yağı 50 gr 0
    Sirke 1 Y.Kaşığı 1
    Ketçap 1 Y.Kaşığı 4
    Mayonez 1 Y.Kaşığı 1



    MEYVE SULARI (SAF)

    Greyfurt 1/8 Litre 12
    Domates 1/8 Litre 5
    Üzüm 1/8 Litre 21
    Vişne 1/8 Litre 17
    Çilek 1/8 Litre 12
    Mandalina 1/8 Litre 12
    Portakal 1/8 Litre 14
    Elma 1/8 Litre 16
    Şeftali 1/8 Litre 15
    Kayısı 1/8 Litre 17
    Armut 1/8 Litre 18
    Şerbetler 1/8 Litre 30
    Kola Cinsi 1/4 Litre 23
    Gazoz Cinsi 1/4 Litre 21
    Soda 1/4 Litre 0
    Limon 1 Tatlı Kaşığı 1
    Su 1/2 Litre 0
    Kahve (Şekersiz) 1/8 Litre 0
    Çay (Şekersiz) 1/8 Litre 0
    Çay + 1 Kesme Şeker 1/4 Litre 12
    *Meyve sularını, ölçüye dikkat ederek,
    tercihen kahvaltıdan önce içmelisiniz.



    ALKOL

    Kırmızı Sek Şarap 1/4 Litre 2
    Beyaz Sek Şarap 1/4 Litre 2
    Tatlı Şaraplar 1/4 Litre 10
    Roze Şarap 1/4 Litre 3
    Şampanya Sek 1/4 Litre 2
    Tatlı Şampanya 1/4 Litre 12
    Bira 1/4 Litre 12
    Pernod Rakısı 1/16 Litre 6
    Cin 1/16 Litre 0
    Konyak 1/16 Litre 0
    Likörler 1/16 Litre 10
    Tatlı Vermut 1/8 Litre 10
    Rakı 1/16 Litre 0
    Viski 1/16 Litre 0
    Votka 1/16 Litre 0
    Rom Sek 1/16 Litre 0
    Martini Dry Sek 1/8 Litre 1
    *Damıtılma yoluyla hazırlanmış içkileri tercih ediniz.
    Likör ve benzeri tatlı içkiler tavsiye edilmez.

    ALINTI

    ebruakin.blogcu
     

Sayfayı Paylaş