Kilo almaliyim. Ama kahvalti yapamiyorum midem almiyor. Allah askina yardim

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve xelanik tarafından 16 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. xelanik
    Offline

    xelanik Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaslar abilerim kardeslerim deneyimli bilgili olanlar bana yardim etsin lutfen artik morelim bozuluyor. Kendimi kotu hissediyorum.
    Sabah kalkiyorum mutfaga dogru yoneliyorum birak yemegi bi bardak su icmek icin. Mutfaga giderken burnuma bir koku geliyor o bos mideyi bile kusmak icin zorlaniyorum. Oguruyorum hicbirsey cikmiyor. Gozumden yas geliyor artik. Bazen en son seffaf bi sivi geliyor bogazimdan gecerlen aci bir tadi var zehir gibi sanki. Mide ozsuyu galiba. Napicam ben biraz kilo almistim yine zayiflamaya basliyorum. Sabah 7 gibi kalkiyorum. 12 1 e kadar birsey yiyiyorum. Lanet olsun ne bu ya morelim cok kotu gercektdn. Lutfen yardim edin :( yas 17 boy 187 kilo 66/67 ( basladigimda 55 felandim)
     
  2. batınberkcan
    Offline

    batınberkcan Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Bebe bisküvisi falan yemeye çalış
     
  3. ex4a
    Offline

    ex4a Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2012
    Mesajlar:
    153
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    38
    senin yapacagin tek sey gastroentroloji bolumune gitmek gostergeler kesinlikle gastrit belirtisi geçmis olsun..
     
    letsev bunu beğendi.
  4. xelanik
    Offline

    xelanik Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Hocam bende oyle dusunuyorum yokmu bir tedavisi yada ne yapmak lazim. Ciddi bir hastalikmidir bu?
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Oyle anlatmissin ki sana kendini zorla, istah arttirici al vs demeyecegim.Midenle ilgili bir sikinti olabilir ( reflu, ulser vs) Doktora gozuk.Fiziki degilse psikolojik o zaman iste ya senin kafanda biter yada psikolojik destek alirsin
     
  6. xelanik
    Offline

    xelanik Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Hocam hastanede hangi bolume gitmeliyim ben midemde bir sikinti oldugunu dusunuyorum
     
  7. enya
    Offline

    enya Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2010
    Mesajlar:
    398
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    0
    Önce doktora görün sonra yemeklerine günde 6 öğün olarak devam et :)
     
  8. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    483
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

    Bir kişi de çıkıp şunu demiyor. Kahvaltı yapmak ZORUNDA DEĞİLSİN kardeşim. Eğer kahvaltı yapamıyorsan, yapma o zaman. Kahvaltı yapmak, enerji seviyelerin açısından iyi olur yoksa kilo kazanma veya kaybetmek açısından bir getirisi-götürüsü yoktur.

    Kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman yemeye başla. Ama yeterli şekilde ye. Genel olarak yiyemiyorum diyorsan, yemek yeme bozukluğu olabilir. Tıbbi destek alırsın.
     
  9. jeytan1905
    Offline

    jeytan1905 Üye

    Katılım:
    3 Mart 2008
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38

    o tarz dengesiz yönlendirmeler 40 yılda bir yapılıyor.bu sefer ki de senden.




    büyük bir ihtimal reflü var.bende de zamanında reflü başlangıcı vardı.mide öz suyu gibi birşeyin boğaza doğru çıkması iğrenç gerçekkten.burda yorum bekliyecek durumda değilsin gidip tedavi olman lazım.ben reflüyü ilaç ile attım gibi.son olarak endoskopiden bahsedince kaçtım gitmedim.tabi ülsere kadar aynı etkiler geçerli.ihmal etmeden doktora git.
     
    TorettoEA bunu beğendi.
  10. xelanik
    Offline

    xelanik Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Yorumun icin tesekkur ederim. Peki. İlac kullandiktan sonra sorununuz gecti mi? Ben 1e2ye kadar birsey yiyiyorum. Hatta karnim bos olmasina ragmen kusma hissi geliyor arada ogurup duruyorum lanet birsey gercekten. Ayrica yumurtanin o kokusu beyazinin tadi cok agir geliyor. Tedaviden sonra bu da gecermi acaba. Gercekten artik sabah kalktigimda afedersiniz ama hayvan gibi kahvalti yapmak istiyorum
     
  11. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    483
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

    Dengesiz derken ?

    Sen benim mesajımı iyi okumadın ya da anlamaya gayret etmedin belli ki. Çünkü eğer etseydin öncelikle kahvaltı yapamıyorum midem bulanıyor diyen birisine kahvaltı yapmanın zorundalık gerektiren ve yapılmadığında stres verecek birşey olmadığını anlatmaya çalışmanın,

    Adı ne olursa olsun günün tek öğününün kilo kaybetmesine yol açmayacağını üstüne basa basa belirtmenin,

    Yeterli düzeyde makro ve kalori alımında her ne koşulda olursa olsun kilo alacağını ve bu hedefe diğer öğünlerini düzenleyerek ulaşabileceğini anlatmanın,

    Kahvaltının tıpkı diğer öğünler gibi kişisel tercihlere ve tahammüllere bağlı olduğunu, kimi insanın 1 çay ile öğleyi ettiği kimi insanında gözünü açar açmaz buzdolabına gittiğini ve bunların gayet kişiye bağlı ve normal bir durum olduğunu söylemenin,

    Ancak genel olarak diğer öğünlerde de aynı sorun var ise tıbbi destek alması gerektiğini söylemenin,

    dengesiz değil gayet doğru bir yaklaşım olduğunu bilmen ve anlaman gerekirdi.

    Evet, kahvaltı kimi insana diğer öğünleri ve amaçları plana koymakta biraz yardımcı olabilir ancak kahvaltı yapmak bir zorunluluk değildir.
     
  12. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Ne yaptın Nitrococuk dağıttın ortalığı :)

    Olur mu hiç öyle şey, dünyanın en önemli öğünü KAHVALTI'dır. Hele hele bu konuyu açan genç arkadaşım gibi yaşı 17 olan biri için KAHVALTI olmazsa olmaz bir öğündür.

    Vücut güne kahvaltı etmeden başlarsa diğer öğünlerde yenilen yemeklerin bir kısmını harcamak yerine depo edecektir. Bu vücudun doğal bir refleksidir.

    Bu konuda 2-3 sayfa makale yazabilirim, neden ve niçin KAHVALTI edilmesi gerektiğine dair...

    Ha illa gereksiz bir öğün mü arıyoruz; ÖĞLE YEMEĞİ. (VG yapmayanlar ve kuvvetli kahvaltı edenler için...)

    Genç arkadaşıma bir doktora gözükmesini öneririm. Geçmiş olsun...

    Not : Bu mesajı polemik yapmak için yazmadım sadece KAHVALTI'nın önemini belirtmek istedim...
     
    TorettoEA bunu beğendi.
  13. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    483
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

    çok tartışmak istiyorum ama boşver :lol: mutlaka senin dediklerine ve diğer yandan benim dediklerime katılan bireyler vardır. bench_O
     
  14. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Sevgili nitrococuk,
    Yazdığımız yazılardan dolayı sana veya bana birilerinin katılması, teşekkür butonuna tıklaması gerekmiyor, kısacası yandaş toplama amaçlı yazı yazmamalıyız. O açıdan "senin dediklerine ve diğer yandan benim dediklerime katılan bireyler vardır" demek yerine, biz doğru olanı yazalım varsın bize katılanlar çıkmasın, hiç teşekkür butonuna tıklanmasın, olmaz öyle şey diyen çıksın, saçmalık bu diyen çıksın! Hiç problem değil...

    Neden problem değil?
    Çünkü yazılarımızı yazarken görüşlerimizi "bilimsel tespitlere" oturttuğumuzda ve referans verebildiğimizde artık yazıyı okuyanların o yazıya katılıp katılmaması çok fazla önem arz etmez. (Bilimsel gerçekler bir çok kişiye saçma gelebilir ama bu gerçek olanı "tespit edilmiş olanı" değiştirmez.)

    O açıdan tüm dünyada ki sağlık uzmanları kahvaltı konusu gibi "müthiş önemli" bir konuda hemfikir iken biz uzman olmayan kişilerin (sizi bilemiyorum/belki sağlık uzmanısınız) bunun tam tersini iddia etmesi pek akla yatkın görünmüyor.

    Kahvaltı neden önemli bakın Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ne demiş;
    Yeni bir güne güçlü bir kahvaltı yapmadan başlamak kadar önemli bir hata olamaz. Kahvaltının günlük öğünlerin en önemlisi olduğunu gösteren çok önemli deliller var. Özellikle beynin enerji ihtiyacını karşılamak söz konusu olduğunda gece boyu süren açlığı güçlü bir kahvaltıyla gidermek fizyolojik bir zorunluluk gibi görünüyor. Beyin vücudumuzun en çok enerji kullanan organlarından biri. Ağırlığıyla orantısız bir enerji tüketimi var. Vücut ağırlığının en fazla %2’sini oluşturmasına rağmen toplam enerjimizin yüzde 20’sini beyin kullanıyor.

    Beynin temel yakıtı şeker, yani glikoz. Glikoz diğer hücreler için de temel yakıt maddesi ama beyin onlardan farklı olarak sadece glikozu kullanabiliyor, başka yakıt kullanamıyor. Bu nedenle kahvaltıyı ihmal edip güne aç başlayanlar beyinlerine ciddi ölçüde fenalık yapıyor. Kahvaltı öğününü ihmal edenlerde ya da bu öğünde yeterli enerji kazanmayanlarda kanda şeker seviyesi düşüyor ve bu durum beyni şekersiz, yani enerjisiz bırakıyor. Şekere aç beyinlerin doğal olarak iş ve okul başarılar da daha düşük oluyor.

    Yine Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bir yazısında bakın ne demiş;
    Sosyal yaşamın, günün sorunları ve keyiflerinin paylaşıldığı, dostluk ve arkadaşlıkların sohbetlerle güçlendirildiği uzun akşam yemeklerini hepimiz severiz. Bu tutku özellikle hafta sonları için bir vazgeçilmez gibidir. Ne var ki beslenme açısından da, kilo kontrolü söz konusu olduğunda da günün ana öğünü akşam yemeği değil, kahvaltı olmalıdır.

    Ve kendi sitesinde ki bir yazısında da ayrıca şunu eklemiş;
    "Her ne kadar akşam yemeği günlük yaşamda en çok önem verilen, ailenin ve dostların bir araya geldiği ve uzun sürede yenen öğün olsa da, aslında en hafif olarak yenilmesi gereken öğündür. Sebze çorbası veya hafif bir zeytinyağlı sebze yemeği bu öğün için uygun olabilir. Aynı kaloriyi alan insanlar arasında kalorinin çoğunu sabah yerine akşam almalarının kilo almaya neden olduğu görülmüştür. Bu nedenle günün ana öğünü akşam yemeği değil, kahvaltı olmalıdır."

    Ve asıl gelelim bir önce ki mesajımda seni çok güldüren "çok tartışmak istiyorum ama boşver " dediğin kısıma. Demek "kahvaltı edilmezse kilo alınır" sana bu kadar ters geldi.

    Ben doktor/diyetisyen/beslenme uzmanı veya profesör değilim, kendi halinde bir bilgisayar programcısıyım. Ayrıca avatarımda kullanmış olduğum resimden de anlayacağın gibi soft (fit) anlamda VG yapan ve sağlık konuları ile amatörce ilgilenen biriyim.

    O açıdan seni çok güldüren "kahvaltı edilmezse kilo alınır" gerçeğini bir de günümüzün popüler beslenme uzmanlarından birisi olan Taylan Kümeli'den dinle. Beslenme uzmanı olmadığım için ben söylediğimde kulağa "komik" geliyor olabilir, sağlıkcılar söylerse belki iş değişir. :)

    Kal sağlıcakla...

    Kaynaklar :

    1- Başarının Sırrı Kahvaltı etmek - (Prof. Dr. Osman Müftüoğlu)
    2- Kahvaltı mı Akşam Yemeği mi? - Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
    3- Kahvaltı İçin Vakti Olmayanlara Öneriler (Video) - Taylan Kümeli (Diyetisyen ve Sağlıklı Yaşam uzmanı)
    4- Beslenme ve Kahvaltı En Önemli Öğün - Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
     
    Son düzenleme: 19 Eylül 2012
    1 kişi bunu beğeniyor.
  15. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    483
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

    Bu konuda iki düşünceyi de destekleyecek bilimsel araştırmalar mevcut. Yani asıl önemli olan kişi için hangisinin daha uygun olduğu.

    Nedense kahvaltı konusundaki araştırmalar sürekli öğrenciler üzerinde yapılıyor. Hiç bugüne kadar kilo almak isteyen veya kilo vermek isteyen ve dengeli beslenen, amacı güçlenmek ve kas kütlesini arttırmak olan sporcularla ilgili yapılan bir "kahvaltı" araştırmasına rastgelmediğimi söylemek isterim.

    En azından benim bu konudaki ele aldığım noktada beynin bir işi yok. pekala öğrenci ve iş adamıysanız o başka :)

    Toplumsal mesaj vermek gibi geliyor bana sorulan sorulara genel cevaplar vermek.

    İkinci veya üçüncü kez tekrarlıyorum adam kilo almak istiyor, tek derdi bu, kahvaltı edemiyorum diyor anca öğle vakti başlıyorum diyor birşeyler yemeye. Bende diyorum ki kahvaltı etmek için kendini sıkma, öğle ve sonraki yiyeceğin öğünlerde doğru makro ve doğru kalori alımını düzenli olarak yaptığın sürece kilo almaman MÜMKÜN DEĞİL ! Kahvaltıyı yapman bu amaca ulaşman için ZORUNLU BİR ADIM DEĞİL. Ve herhangi bir öğünün zamanının kilo alma ve kilo kaybetme konularıyla hiçbir alakası olmadığı artık kabul edildi. (maksimum şekilde kas kütlesi kazanma amacı farklı birşey bunla karıştırmayın)

    Yine de birey nasıl yapmak isterse öyle yapmalı. günlük 3000 kcal(misal), x gr protein y gr karbonhidrat z gram yağ makro alımını kahvaltı ve diğer 4-5 öğünle birlikte alan bir kişi ile aynı kcal ve makroları kahvaltıyı es geçerek 2 büyük öğünde alacak biri aynı şekilde kilo alacaktır. Buradaki fark oluşturacak nokta bireyin bu iki beslenme şekline psikolojik (bazıları için bir öğünde bu kadar büyük yemek işkence gibi gelebilir, kişi aç kalmaktan hoşlanmıyor olabilir) ve fizyolojik olarak (bir öğündeki yoğun kalori alımlarını bazı vücutlar absorbe etmede zorluk çekebilir, yaptıkları işe bağlı olarak enerji seviyelerinde düşüşler yaşayabilirler) ne tepki vereceğidir.

    tamamen bireysel yani. ben de yukardaki arkadaşa sadece bir öneride bulundum. ister uygular, ister uygulamaz ona kalmış birşey. zaten tartışmaya müdahil olmamasından genel bir yeme bozukluğu yaşadığı ortada.

    ben kahvaltı yapmadan duramam. ama çok kişi tanıdım durabiliyor ve gayet de sağlıklılar (bunun bir anlam ifade etmediğini biliyorum sadece bu tip durumlar da var babında söylüyorum).
     
    Son düzenleme: 20 Eylül 2012
  16. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Yukarıda yazınızdan alıntı yaptığım görüşleriniz için "bilimsel referans" verebilmeniz mümkün mü? Bir araştırma veya doktor, profesör görüşü, farketmez hepsine açığım yeter ki uzman görüşü sunun bana...

    Ben yukarıda ki yazımın altına kaynaklar verdim ve ayrıca bir beslenme uzmanının "kahvaltı edilmezse, sonra ki yenilen ilk öğün vücut tarafından depo edilir" görüşünü kendi ağızından sundum. (Taylan Kümeli - Beslenme Uzmanı)

    Ayrıca yine bir profesörden (Prof.Dr. Osman Müftüoğlu) kahvaltı'nın ne kadar önemli olduğuna dair görüşlere yer verdim.

    Siz ise sadece yazdıklarımın tam tersini iddia ederek ve üstelik "bilimsel" diyerek ne bir link, ne bir uzman görüşü, ne de bir araştırma sunabiliyorsunuz!

    Kesinlikle anlayabilmiş değilim.

    Konuyu açan arkadaşın durumu farklı, kendisi bir uzman desteği almalı...

    Biz ise genel olarak kahvaltıyı tartışıyoruz ve önemini konuşuyoruz. Kaldı ki konuyu açan genç arkadaşımız için de kahvaltı çok önemlidir çünkü kahvaltı edemiyor ve ne yapıp ne edip bunun üstesinden gelmenin yollarını/yöntemlerini araştırmalıdır.

    Niyetinizin kişileri yanlış yönlendirme yapmak olmadığını biliyorum, ama bazen yanlış şeyler yazabiliriz (ben de yazabilirim, insanız) daha sonra biri çıkıp doğruyu yazdığında "evet yanlış yazmışım, düzeltme için teşekkürler" diyebiliyorsak, bu bizi küçültmez tam tersine yüceltir.

    Hatayı kabul etmek kadar insanı onurlandıran bir durum yoktur.

    Kal sağlıcakla...
     
    Son düzenleme: 20 Eylül 2012
    1 kişi bunu beğeniyor.
  17. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    sevgili xelanik seni tanımadan bir şey söylemem aslında ne kadar doğru olur tartışılır mutlaka bir uzamana görünmelisin. ama bana biraz yoğun stersle alakalı fizki rahatsızlık gibi geliyor doktor mutlaka bir tedavi uygulayacaktır fakat mümkün olduğunca stresten uzak durmaya çalış. kolay gelsin.
     
  18. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    483
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1905998
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11319656

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18053311

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9155494

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15806828

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9504318
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15085170

    Zamanım oldukça başka araştırmaları da ekleyebilirim. Ben okuduğum araştırmaları hiç kaydetmiyordum lazım olmaz diye. Bundan sonra kaydederim.:)

    Bu araştırmalarda kahvaltı gibi herhangi bir öğünün zamanı ve sıklığından çok gün sonundaki toplam enerji ve makro-mikro besin alımının kilo yönetimi üzerinde hemen hemen aynı etkileri olduğu görülüyor.

    Tabi ki isteyen 5-6 öğüne yayabilir, kahvaltıda yapabilir, gece de yiyebilir, 1-2 büyük öğünle de günü bitirebilir. Hangi yeme alışkanlığının hangi bireye ne etki edeceğini kendi öğrenebilir.

    Son fikilerimi şöyle özetliyorum ve iyi akşamlar diliyorum.
    * Öğünleri es geçmeden ve sıklıkla (4-6 öğün) yemenin bazı avantajları olduğu kesin,

    * Ancak kahvaltı gibi bazı öğünleri es geçerek daha az sıklıkla yemenin (2-3 öğün) gerekli düzeyde enerji ve makro alımları yapıldığı takdirde öyle çok anormal bir dezavantajı yok. Hala sahanın içindesin.
     
    CarpeNoctum bunu beğendi.
  19. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    Sevgili nitrococuk,
    Bir kez daha anladım ki yazmış olduğunuz yanlış bir bilgiyi sizi kırmadan anlatmaya çalışmakla oldukça büyük bir vakit harcamışım.

    Zira son attığınız "konumuzla kesinlikle ilgisi olmayan" araştırmaları da görünce anladım ki sizin "ne pahasına olursa olsun haklı çıkmak" gibi bir ilkeniz var!

    Ben 7 yıl özel bir hastane de çalışmış birisi olarak İngilizce bilgim oldukça yeterli düzeydedir. Dolayısıyla yukarı da bize söz de araştırma diye sunduklarınızı dehşetle ve biraz da sizin adınıza üzülerek anlamsızca inceledim ve sizi haklı çıkaracak bir şeyler aradım.

    Haklı çıkmanızı çok isterdim lakin "haklı çıkmayı ne kadar çok istediğinizi farkettim" ve bu beni ayrıca dehşete düşürdü!

    Konuyu kendi açımdan sonlandırıyorum.!
     
    1 kişi bunu beğeniyor.
  20. xelanik
    Offline

    xelanik Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Saygideger forum uyeleri. Yazdiklarinizi okudum tesekkur ererim. Gereksiz ufak bir tartismayada girmissiniz. Ben ikinizin yorumlarinida dikkatle okudum ve benim icin hepsi cok degerli yorumlar ilginiz icin tessekkur ederim. Gelelim ben bu surede naptim

    Devlet hastahanesi ic hastaliklari bolumune gittim
    Doktora spor yaptigimi kassal kilo slmaya cabaladigimi fakat saglikli bir kili alimi icin onemli teri olan kahvaltiyi yapamadigimi soyledim. Bir kac gundur arastirip kronik gastrit belirtileri gordugumu ilettim kendisine. Kahvaltiyi kendimi bildim bileli tapamadigimi fakat su son 1-2 hFtadir uyandiktan 5 dakika sonra hicbirsey yemememe icmememe ragmen kustugumu(kusuyorum ama birsey gelmiyor tabi sadece mideozsuyu gibi) belirttim. Beni dinledi kafa salladi vd bana 3 adet ilac yazip gonderdi. Tahlil vb yapmamasi beni kuskulandirfi acikcasi

    Verdigi ilaclar
    Lansazol 30 mg (sabah ac karna 1 tane)
    Rennie duo(gunde 3 kere yemeklerden bir saat sonra)
    Motilium 10mg ( gunde 3 kere ymklerden 15 dk once)

    İlaclari 2 gundur kullaniyorum fakat nasil birsey oldu bende kafayi yiyecegim sabah 2 tane ilacimi iciyorum. İlac+su bile mudemi bulandiriyor ve onuda kustum 2. Gun. Ne yapicagimininanin sasirmis durumdayim. Kotu bir vucudum yok suamda tum hatlarim belli genis omuz orantili kollar abdominal bolge vs ucgen bir vucut plaj vucudu dedigimiz. Fakat bi 15 kilo daha almam gerekiyor. Bana buu konuda konuscak birileri varsa telefonumu verip konusmayi bile istiyorum. Bu durum beni cok rshatsiz ediyor. Bu sene ygs lys var calisamiyorum derslerime. Lutfen yardimci olun kardedinize

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:40 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:35 ----------

    Ve 2-3 gundur ilaclari kullaniyorum fakat bir gelisme yok hatta aksine artik oglenleride midem bulaniyor. Yaklasik 9 aydir vg yspiyorum. Boy 187 kilo 67,5 ideal kilom 82 civari Yazim hatalari icin kusura bakmayin mobilden yaziyorum.
     

Sayfayı Paylaş