Anormal kilo probleminiz varsa öncelikle bu genetik olmayabilir.Benim kilo problemi olan bütün arkadaşlarım kilo problemine sebep olan hastalıklara sahipler.
Benden tavsiyeler :
1-Antrenmanınızı yeterli şiddette yapın.En önemlisi budur ve beslenmeden çok daha önemlidir.Eğer kaslarınızda büyüme için yeterli stimulasyonu yaratamazsanız yediğiniz hiçbirşeyin size faydası olmaz sadece yağlanırsınız.Beslenme konusunun bu kadar önplana çıkarılması biryerde yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor.Unutmayın yiyerek kas yapılsaydı her deli gibi yiyen yağ tulumuna değil jay cutlere dönüşürdü.Ki ülkemizde spor yapanların dahi bu yanlışa düşüp yağ tulumuna döndüğünü görebilirsiniz.Antrenmanınıza odaklanın antrenman teknikleriyle beslenmeden daha fazla ilgilenin araştırın !
2-Kilo problemi yaşayan kişilerde gluten alerjisi daha sık görülür.Eğer ekmek yediğinizde şişkinlik problemi yaşıyorsanız mutlaka bu alerjiye sahip olup olmadığınızı öğrenin.Aksi taktirde bağırsaktaki inflamasyonlardan dolayı yediğiniz yulaflar çöpe gidebilir
3- Kilosu düşük kişilerde genelde bu durum demir ,b12, eksikliği , emilim bozuklukları gibi problemlerden kaynaklanır.Böyle bir probleminiz var mı kesinlikle hastaneden öğrenin ve varsa acil tedavisine başlayın.Aksi taktirde boşa kürek çekebilirsiniz.Burun eti,geniz etiniz varsa,halsizlik uyuklama varsa uyku apnesi varsa bunları da öğrenin ve varsa tedavi ettirin, ameliyat olun.
4- Fazla tuz tüketiyorsanız tuzu birden azaltmayın.Bu bazı kişilerde gözle görülür bir su atımına sebep olabilir.Vücudun tuz ihtiyacı azdır evet fakat tükettiğiniz miktara alışır vücut o miktarla ve diğer faktörlerle beraber optimum hidrasyonu yapmaya alışmıştır.Bunu birden kestiğinizde su atabilirsiniz bu da kas gelişimini olumsuz etkileyebilir.
5-İmkanlar çok elvermiyorsa çok sağlıklı beslenicem diye kastırmayın, önünüzde ne varsa değerlendirin.Odaklanacağınız birinci makro karbonhidrat olsun ikincisi protein.Bunları yeteri kadar almak ön şartınız olmalı.Bir burger king menüsü de protein ve karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar uzun vadede zararları olsa da.
6-Tavsiyem bir ambalaj dükkanına gidip tek kullanımlık kapaklı yemek kaplarından alın tanesi 15 kuruş gibidir.İki günlük yemeğinizi hazırlayıp buzdolabına koyun.Tavuğu sonra pişirebilirsiniz tadı berbat olur bekleyince.Veya haşlanmış tam yumurta koyun 3 tane her öğüne önceden.Peynir de olabilir.
Mesela elinizde basmati pirinç var.mutfak tartısında 500gr tartıp 1150gr su ile pişirirsiniz.Soğuduktan sonra bundan kaplara ihtiyacınıza göre porsiyonlara bölerek doldurup zamanı geldiğinde çıkarıp yersiniz.Dışarı yanınızda da götürebilirsiniz.Yanına 3 L (büyük) veya 4 orta/küçük yumurta ekleyebilirsiniz.Varsa brokoli lahana..vs de eklersiniz.Evde olduğunuz zaman tavuğu taze yapıp yanında yersiniz.
Fasulye konserveleri,tonbalık..vs gibi ppratik ürünlerden de faydalanabilirsiniz.
Son düzenleme: 26 Ocak 2015