Khephnes,
Ben biraz bu konuda insanlar hassas diye tarif verirken aliskanlik olmus genelde light urunlerle tarif ediyorum. Aslinda koyden falan sut alma sansin varsa ev yogurdu yap. Super olur. Ben oyle tuketiyorum. Light yogurt anca disarda yersem ya da oglen is yerinde iste.
Lorlu tarif icin, fazla gelebilir ama doyuruyor. 250gr yorsan lor. 2 tam yumurta. Ben icine bol kekik pul biber ve cok az nane ile karabiber atiyorum. Son ikisi cok hafif. Karabiber bu arada cekme olanlardan. Bunu iyice cirp. Sonra icine kocaman bitane domates rendele. Onu da at icine cirp biraz daha. Sonra tavaya 5gr zeytinyagini yaydir. Iyice kuru kuru olana kadar cevir tavada. Lorun islakligi gidince daha da lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
*edit: domatesi rendele demisim ama kup kup daha lezzetli oluyor.
Lethe,
20'ser kg cok guzel rakam. Tebrik ederim cidden. Ben gecen sene scott curl de gormustum o rakami ama bu sene daha yaklasamadim.
Son düzenleme: 25 Eylül 2012