Karbonhidrat için pilav yemek yanlış değil midir ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve kalamir tarafından 2 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 23 üye.
  1. kalamir
    Offline

    kalamir Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    herkes pirinç pirinç diyor fakat bunu pişirmeden yiyemeyiz .. Pilav yapmak içinse bol miktarda yağ kullanıyoruz.. anlamadıgım herşey bu kadar yağsız yenmesi gerekirken neden yağlı pilav yeniyor..
     
  2. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.023
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Gayet basıt.. Pılavı yagsız veya cok az yagla yapıyoruz, yapacaksın.. ;)
     
  3. zhu.zhq
    Offline

    zhu.zhq Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    999
    Beğenileri:
    338
    Ödül Puanları:
    73
    bol miktarda yag kullanilmasi tadi , tane tane olmasi , tencereye yapismamasi icin. zaten vucutcular genelde lapa yerler.
     
  4. Niaterim
    Offline

    Niaterim Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2009
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    pirinci pilav yaparak değil pirinç lapası yaparak tüketmek gerek. 500g pirinci haşlayıp gün içinde 4 5 öğünde bitirin.
     
  5. daldiy
    Offline

    daldiy Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2009
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    hiç yağ koymadan haşlanmış tavuk göğüs etini ilave ederek pilav yapıyorum en son içinede mnor marka et yada tavuk bulyon atıyorum.yağsız oldu belli bile olmuyor.
     
  6. wearyfeat
    Offline

    wearyfeat Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    lapa yiyceksin.normalden daha lezzetli hem...
     
  7. acemi_42
    Offline

    acemi_42 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya-Ereğli


    sanırım ikimizin arasında büyük bir tad ayrımı var :) zira ben lapayı burnumu kapatarak yoğurtla zar zor yiyorum :( :)
     
    krewman bunu beğendi.
  8. SOLID
    Offline

    SOLID Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2009
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Ben bişey söleyimi yapıyorum bir tencere pilav bol şehriyeli,tavuğun yanında döküyorum üstüne karabiber,vur....:)
    Size de afiyet olsun:))
     
    AnkTıp92 bunu beğendi.
  9. xlygan
    Offline

    xlygan Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    332
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaşlar 100 gramında n kdr k.hidrat var bulamadım yahu ?
     
  10. acemi_42
    Offline

    acemi_42 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya-Ereğli
    diez ve xlygan bunu beğendi.
  11. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bu arada boşnak bir arkadaşımdan öğrendiğim bir tarif var sizlerle de paylaşayım hep aynı tattan bıkanlar için iyi bir alternatif olur sanırım;

    Pilav yapacağınız tencereye 1 orta boy soğanı rendeleyip az yağ ile biraz öldürüp üzerine pirinçleri ekleyip normal pilavınızı yapın.Piştikten sonra da üzerine mutlaka karabiber ekleyerek yiyin inanın çok lezzetli oluyor.İnsan bir zamandan sonra bıkıyor aynı şeyleri yemekten bunu öğrenmek inanın çok işime yaradı...
     
    judgementday, muho444, V.Aydın ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  12. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.062
    Beğenileri:
    1.122
    Ödül Puanları:
    123
    lapanın tadı benimde damakzevkime uyuyor bu yüzden diyet yaparken hiç zorlanmıyorum. tavuk saman gibi olsada tek şikayetim tavuğun çabuk yenememesi sakız gibi çiğniyorum. bizim müsabıkhoca yarışması var nisanda 2 kilo pilav yiyo günlük. formunu koruyo şuan yağlanmadıda hiç.
     
    demircan256 bunu beğendi.
  13. zhu.zhq
    Offline

    zhu.zhq Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    999
    Beğenileri:
    338
    Ödül Puanları:
    73
    pirinc lapasi yiyen arkadaslar haslanmis pirinc 0 yagli. kabiz yapiyor mu?
     
  14. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Yağ yok ama lif var o yüzden hiç öyle bir problem olmadı...
     
    zhu.zhq bunu beğendi.
  15. mcirpan81
    Offline

    mcirpan81 Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    diet donemınde bende kahverengi pirinç lapası yapıyorum..tadı kötü gerçekten ama katlanıyoruz işte..
     
  16. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.498
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    lapa'nın söylenişi bile benim iştahımı kesmeye yetiyor :)
    ben tane tane severim şahsen..1 yemek kaşığı zeytin yağı ile yaptığınız pilavı malumdur ki tek seferde yememelisiniz..iki ayrı öğünde yenilen 1 yemek kaşığı zeytin yağı faydalıdır da..
    geçenlerde bir pro.dan duymuştum..nezaman yağ alımını azaltsam antreman performansım düşüyordu diyor..o yüzden zeytin yağını sürekli aldığını söylüyordu..
     
    Son düzenleme: 14 Şubat 2010
  17. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    bugün beslenme saatlerimi bozduğum için ufak tefek rahatsızlıklar yaşadım :) mide bulantısı halsizlik gibi pilavı yerken gözlerimi kpattım resmen meyve suyuyla destekledim toparladım biraz gerçektende zamanla çekilmez oluyobench_O
     
  18. acemi_42
    Offline

    acemi_42 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya-Ereğli
    bugün dediğin şekilde yaptım tadıda süper oldu yağ zaten hiç hissedilmiyor bile çok hafif oldu 2 şer tabaktan 2 öğün tonbalıkla yedim çok lezzetli gerçekten..özlemişim pilavı be..:)
     
  19. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    peki pirinçler tane tane mi oluyor
     
  20. acemi_42
    Offline

    acemi_42 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya-Ereğli
    evet tane tane oldu tavsiye ederim..
     

Sayfayı Paylaş