anlayamadığım nokta :
VG- YAPANLAR NEDEN "JELİBON YEME İHTİYACI "DUYMAKTALAR ?!....
**normal bi r vg-idmanında harcanan kalori değeri diğer spor türlerine göre oldukca düşüktür ...ve bu nedenle "glikojen kaynakları ve kan şeker seviyesinde önemli bir düşüş, eksiklik yaşanmaz optimum şartlarda...kaldı ki , maşallah herkes anternman öncesi "kompleks karbonhidrat takviyesini " bolca yapmaktalar !...)
**jelibonun , yani jölenin türü çok önemli ...eğer , kıkırdak ,eklem takviyesi olarak alınacaksa tamam...)ancak , her jelibon bunu içermez...ve genelde esas içeren "jelibonlarda " hayvan kaynaklı malzem olması gerekir...jöle yapımında esasen "hayvan kemik, toynak vb kullanılır...faydalı olan tip budur...ancak, günümüz etknolojileri ile çok farklı ,bunları içermeyen jöleler de mevcuttur !!!....
**ayrıca, bunlara konan "boya, emulgatör , mısır şerbetler, ,aroma ,esasns vb "ler işin sağlık açısını bozarlar...
**bu nedenle ,kıkırdak takviyesi için "köpekbalığı kıkırdağı, paça, mafsal haşlamada olan kemik üzeri jöle "tüketimi yeterli olur , kalsiyum alımı ile birlikte (kemikler için bu 2 malzeme çok önemlidir..)
**ve , bolca şeker içerdiğinden tabi ki "kilo " da aldırır,aşırı tüketilmesi halinde...(
Genişletmek için tıkla...