Hayvansal ve bitkisel Omega-3 'lerin Farkı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve asteq tarafından 27 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. asteq
    Offline

    asteq Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    538
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    fethiye
    Hepimiz omega3 ün bu spor için öneminin eminim farkındayız. omega3 olsun da nasıl olursa olsun demememiz için birkaç bilgi paylaşmak istiyorum.

    Omega-3 kaynakları hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılıyor. İnsanvücudunun günde 1-1,5 gr. hayvansal Omage-3’e ihtiyacı vardır. HayvansalOmega-3 kaynakları arasında, ilk sırada yumurta yer alıyor. Her gün biryumurta Omega-3 ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.
    Yumurtadan sonra ise ikinci sırada balık yer almaktadır. haftada 3-4 kez balık yiyerek tüm omega3 ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Buarada balığı ayçiçeği veya mısır yağında kızartılmamalı..Özellikle ayçiçeği yağında kızartıldığında tüm omega3 yok oluyor. Zeytinyağı ile kızartılmalı.

    Bitkisel omega-3 içerenler ceviz , keten tohumu vb..
    Bitkisel Omega-3 lerle ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta:
    Bitkisel Omega-3’ler ise insan vücudunda 7 gramda 1,5 gram Omega-3’edönüşür. Hayvansal omega-3'ler ise 3 gramda 1,5 gram Omega-3'e dönüşür.
    Dolayısıyla günlük ihtiyacımız kadar bitkisel omega-3 yiyecek olursak çok fazla kalori edecektir. Bilgilerinize...
     

Sayfayı Paylaş