Haftada kac kere ton balığı yenmeli? ve hangi peynir yenmeli kahvaltıda.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Cidade de Deus tarafından 13 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    ton balıklarında civa olduğu için fazla tüketmek zararlı ben merak ediyorum haftada en fazla kaç kere ton balığı yemek sağlık açısından faydalı olur?


    diğer sorum ise kahvaltıda hangi peynir tüketmemizi önerıyorsunuz bızımkıler marketten beyaz peynır alıyorlar onu yemeye devammı edeyım yoksa proteıonı yuksek yagı az olan baska bır peynırmı tuketıyım varsa ismi nedır o peynırın?
     
  2. murderali
    Offline

    murderali Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Cabarov lor peyniri .
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  3. Emre94
    Offline

    Emre94 Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2010
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    0
    BEN ton balığını haftdada 2 veya 3 kere tüketiyorum
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  4. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    selam. lor peynırı daha fazla proteın var dıyemı tuketılıyor yoksa daha az yaglı dıyemı ben mecbur aılemde yedıgı ıcın normal beyaz peynır tuketıyorum ama bundan sonra lor alıcam mecbur
     
  5. cengoo
    Offline

    cengoo Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2010
    Mesajlar:
    186
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    Ben ton balığını 1 senedir haftada 7 gün tüketiyorum. Ne gibi zararı var fazla civanın, ilk defa duydum...
     
  6. vesrap1234
    Offline

    vesrap1234 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2011
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Haftanın 5 günü tüketiyorum. Sabahları yağsız lor peyniri tüketiyorum. Ton balığındaki civa ve metalleri vücudumuzdan uzaklaştırmak için bol bol su içmeliyiz.

    Düzeltme: İmla
     
  7. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    ton balıgında cıva var dıye cok yenmemelı dıyorlar ondan bende korktum
     
  8. OKİ
    Offline

    OKİ Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Evet diğer peynirlere göre daha az yağ vardır lor peynirde.

    Hürriyetin bir yazısında da şu var tabi
    SÜZME PEYNİR
    29 kalori, 1.2 gr. yağ, 22 mg. kalsiyum
    Gerçekten çok az yağ içeriyor ve kilo vermeye çalışanlar için de ideal. Ancak kalsiyum açısından zengin değil.
    Sağlık değerlendirmesi: 10


    diğer peynirler ise;

    İSVİÇRE PEYNİRİ

    120 kalori, 9 gr. yağ, 290 mg. kalsiyum
    Protein ve mineral açısından zengin. 30 gramında, günlük olarak alınması tavsiye edilen kalsiyumun üçte birinden fazlası var.
    Sağlık değerlendirmesi: 6

    BRİE
    96 kalori, 8 gr. yağ, 162 mg. kalsiyum
    Brie, yağlı peynirlerarasında gösterilse de içerdiği yağ kaşar peynirinden az. B1 vitamini açısından zengin. Çinko oranı da azımsanmayacak düzeyde.
    Sağlık değerlendirmesi: 7

    CAMEMBERT
    89 kalori, 7 gr. yağ, 105 mg. kalsiyum
    Sert peynirlere oranla, üçte bir oranında daha az yağ ve dörtte bir oranında daha az kalori mevcut. Folik asit açısından zengin.
    Sağlık değerlendirmesi: 8

    PARMESAN
    136 kalori, 9.8 gr. yağ, 360 mg. kalsiyum
    Kalsiyum deposudur. Makarna üzerine koyacağınız sadece bir çorba kaşığı parmesan, tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarının yüzde 15'ini karşılar. Fazlaca tuzlu, ancak çinko oranı bir hayli yüksek.
    Sağlık değerlendirmesi: 6
    KAŞAR
    124 kalori, 10.3 gr. yağ, 216 mg. kalsiyum
    En yağlı peynirlerden, ancak iyi bir kalsiyum ve çinko kaynağı.
    Sağlık değerlendirmesi: 6

    MOZARELLA
    90 kalori, 7.5 gr. yağ, 155 mg. kalsiyum
    Orta yağlı olmasına rağmen doymuş yağ oranı yüksek.
    Sağlık değerlendirmesi: 8

    RİCOTTA
    56 kalori, 4.4 gr. yağ, 63 mg. kalsiyum
    Nispeten daha az yağ ve tuz içeriyor. Kalsiyum açısından çok zengin değil.
    Sağlık değerlendirmesi: 9

    KEÇİ PEYNİRİ
    59 kalori, 4.7 gr. yağ, 57 mg. kalsiyum
    İnek peynirine oranla az kalorili. D vitamini açısından zengin. Ancak kalsiyum, ya da çinko açısından zengin olduğu söylenemez.
    Sağlık değerlendirmesi: 9

    BEYAZ PEYNİR
    75 kalori, 6 gr. yağ, 108 mg. kalsiyum
    Yarım yağlı kaşardan daha az kalori içeriyor. Kalsiyum oranı ne çok az ne de fazla. Tuzlu ve D vitamini açısından zengin.
    Sağlık değerlendirmesi: 7
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Nisan 2011
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  9. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    haftada 2-3 kere yenebilir. 4 ü geçmemek lazım. civa birikmesine sebep olur.

    Lor peyniri iyidir. tadını beğenmezsen peynircilerde yağsız tuzsuz peynir var. şimdi ismi kötü gibi geliyor ancak tadı fena değil
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  10. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    o zaman ben lor peynırı yıyeyım sabahlar mecbur bıraz yerım tadı kotude olsa saglık ıcın yenır
     
  11. murderali
    Offline

    murderali Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Lor peynirini kaşıkla ezip yiyorum ben birazda kokuyor. :D
     
  12. semto_lopez
    Offline

    semto_lopez Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    lor peyniri olsa etrafımda her türlü yerim ama yok ton balığınada yeni başladım antremandan sonra bi konserve götürüyorum içinde 40 gr protein var yaklaşık 160 gr konserve ton balığında.
     
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    aman hergun yemeyıne de suan ton balıgı var yemek ıstıyorum ne yazıkkı bu hafta 3 gun arka arka 2 konserve tukettım yanı 6 ton balıgı yedım haftada 3 gunu gecırmıycem bundan sonra

    civa zehırlenmesı yapıyor vucutta ne yazıkkı
     
  14. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    376
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    Haftanın 7 günüde tüketiyorum .bol suyla.sıkıntı olur mu arkadaşlar
     
  15. tosunpaşa123
    Offline

    tosunpaşa123 Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2013
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    1-2 gün üst üste tavuk ye araya ton balığı sıkıştır. Buda haftanın minimum 2 gününe denk geliyor. Oldukça da yeterli. İmkanın varsa 10 liralık kıyma al yağsız. Köfte yap. Kırmızı et oldukça faydalı bildiğim kadarıyla.
     

Sayfayı Paylaş