Merhaba, Normalde her gün 110 gram yulaf 3 tam 4 yumurta beyazı ve 170 gram light peynirden kek yapiyorum fakat sonradan öğrendim ki fırında pişirdiğim için yumurta proteinlerinin büyük bölümü sindirilemez hale geliyor daha sonra yumurtalari haslayarak yulaf peynir ve yumurtayi blenderdan geçirdim fakat su anda yenilecek seviyede değil içine ne eklememi tavsiye edersiniz portakal ekledim berbat oldu tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yulaf, yumurta ve peyniri bir kapta karıştır ve omlet gibi pişirmeyi dene. Ben öyle yapıyorum güzel oluyor, kolay da pişiyor.
Omlette de yumurta besin değerlerini kaybediyor en az kayipli tek pişirme yolu kayısı kıvamında haslama o yüzden böyle deniyorum
E siz de az pişirin tavada sonuçta size bağlı ne zaman ateşten alacağınız. Ama şahsi fikrim çok da takılmayın besin değerlerine, siz yine yiyebildiğiniz kadar yiyin, çünkü sonra her yediğiniz için aynı şeyi düşünmeye başlayacaksınız. Geçen gün biri burada bakliyatları çiğ tüketmenin yollarını arıyordu yani bunun sonu yok. Çiğ beslenmediğiniz (raw diyet) sürece bütün besinlerin değeri az da olsa düşüyor
Sanırım doğru olan omlet olacak çünkü dediğiniz gibi işin sonu yok 100 gram da 3 gram protein kaybı oluyormuş omlette 10 gram fazla whey içeriz olur biter bu çileyi çekmeye gerek yok. Teşekkürler