göğüs eti hangi pişirme yöntemini kullanıyorsunuz?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mnrt tarafından 21 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. mnrt
    Offline

    mnrt Üye

    Katılım:
    27 Mart 2011
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    evet arkadaşlar bu kış spora başlayacağım mutfağa çok yabancıyım o yüzden merak ediyorum göğüs etini hangi pişirme yöntemi ile pişiriyorsunuz?
    Izgara, kızartma, haşlama ? Sağlık ve lezzet açısından hangisi olmalı?
     
  2. cihatornek
    Offline

    cihatornek Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2013
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Kütahya
    antrenmandan önceki öğünümde haşlama yerim çoğunlukla,antrenmandan sonraki öğünümde ise ızgara ve tavada kızartır yerim.kızartma deyincede bol yağlı değil,zeytinyağını 5-6 damla peçeteye damlatıp tavaya sürer öyle kızartırım :)
     
  3. mnrt
    Offline

    mnrt Üye

    Katılım:
    27 Mart 2011
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    peki az yağlı lezzeti nasıl oluyor?
     
  4. cihatornek
    Offline

    cihatornek Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2013
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Kütahya
    gayet iyi oluyor ben seviyorum :)
     
  5. KEEPfit33
    Offline

    KEEPfit33 Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2012
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    en güzeli ızgara yanına da domatesi, biberi ızgarada pişireceksin offff :)
     
  6. letsgoheat96
    Offline

    letsgoheat96 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    ızgara makinesi var tost makinesine benzer 15dk da pişiriyor yalnız kupkuru oluyor yoğurt ve baharatla sos yapıp tavuğu yumuşatıyorum piştikten sonra
     
  7. hardtime
    Offline

    hardtime Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2010
    Mesajlar:
    549
    Beğenileri:
    647
    Ödül Puanları:
    103
    fırının tepsisine zeytinyağını sürüyorum çok az, üzerini ince bir tabaka kaplayacak kadar. piliç bonfile filetoları bıçakla ortadan iki ayırıp elimle açıp düzleştiriyorum. sadece biraz tuzlayıp arkalı önlü, tepsiye yerleştiriyorum ve elektrikli fırında 25-30 dk arası kızartıyorum. süper oluyor. dolaba atıyorum günlerce dayanıyor.
     
  8. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    En sağlıklısı haşlamadır, aynı zamanda en iğrencidir. Bir tarif vereyim madem, canavar gibidir. Eti kafana göre doğrayıp kızgın yağda kısa süre kızarttıktan sonra içine rendelenmiş sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ve acı sos atarak ateşi kısığa alıp kendi suyunda pişiriyorum. Suyunu çektikten sonra et kalan yağın içinde bir müddet daha biberler yanmadan ama et kızarana kadar pişirmeye devam ediyorum. Kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alıp fazla yağını havlu emdikten sonra süzme yoğurda batırıp yiyorum, süper oluyor.

    Başka bir yöntem, eti sütün içinde 2 saat kadar bekletip önce yumurtaya batırıp mısır ununa bulayarak kızartıyorum. Bu da iyidir.

    Yaz, az miktar yoğurt, biber salçası, sarımsak, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber içinde 1 saat bekletip atıyorum tavaya. Kısık ateşte kendi suyunda pişiriyorum. Suyunu çekince az miktar daha zeytinyağı koyup dışı nar gibi olana kadar kızartıyorum. Fena olmuyor.

    Haşlamanın üzerine hardal fena olmuyor. Haşlarken suya soğan ve 1 tane defne yaprağı atın, tadı biraz kurtarır.
     
  9. muti5757
    Offline

    muti5757 Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2011
    Mesajlar:
    498
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenciyim
    Arada haşlama ama genellikle ızgara daha lezzetli olduğu için %80 ızgara yiyorum.
     
  10. depper
    Offline

    depper Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Kardes hangi izgara makinesini kullaniyorsun bende almayi dusunuyorum
     
  11. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Tavuk göğsünü ya tavada çok az zeytinyağı ile pişiriyorum ve yanında salata ve yoğurtla yiyorum, ya da baharat karışımına batırıp yine aynı şekilde az yağda çeviriyorum tavada.
    Eğer derili tavuk varsa fırın torbasına atıp, baharat ekliyorum ve kendi yağıyla pişiriyorum (derilerini asla yemiyorum tabi)
     
  12. mecnun12
    Offline

    mecnun12 Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2012
    Mesajlar:
    288
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    ben genellikle haşlama yiyiyorum

    tavada nadiren yapıyorum ve şu tarifi kullanıyorum yağ gerektirmiyor

    süt
    fileto kesilmiş göğüs eti
    baharat çeşitleri ( yeşil yapraklı baharatlar iyi gidiyor bir de kırmızı biber )

    hepsini bir kapta birleştiriyorum 1 akşam dinlendiriyorum sonra teflon tavada yağsız şekilde pişiriliyor hem yumuşak hem güzel kokulu oluyor

    bazende fırında yapınca fırın poşeti kullanıp baharat olarak köri kullanıyorum öylede güzel
     
  13. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    yapışmıyor mu tavaya?
     
  14. mecnun12
    Offline

    mecnun12 Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2012
    Mesajlar:
    288
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38

    teflonda hayır
     

Sayfayı Paylaş