Enerjik olma durumu ve gece antremanları hakkında sorularım var.

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve Coyote tarafından 6 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Öncelikle benim bir sorunum var. Sorunum o ki gunduz vaktı sabah ve oğlen hiç ama hiç kendımı uyanık ve enerjik hissetmiyorum. Aynı zamanda yaptığım iş biraz, beyinimi kullandırdığından ötürü masa basındayım. Ne oluyorsa akşam vakitleri oluyor. Saat 6 'dan sonra kendimi oldukça enerjik hissediyorum.

    Eğer altıda eve gelirsem, idman için geniş zamanım oluyor.

    İşte birinci sorum, işten geç geldiğim zamanlarda saat 9-10 civarı gibi, kardiyo çalışmaları ve ağırlık calısmaları yapmam doğrumudur. Gece performansım daha fazla artıyor inanın. Saat 6dan sonra ve öncesinde büyük bir fark var.

    Saat 22 civarı yapılan kardio ve ağrlık calısmaları yağ yakımı ve kas gelişimine etki edermi?

    Tavsiyeleriniz nelerdir?

    saygılar.
     
  2. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Biyolojik saat diyorlar, vücud işleyiş hızının hangi saatlerde yüksek seviyede olduğuyla falan alakalı bu. Bunu büyük ölçüde değiştirebiliyor insanoğlu ama değiştiremeyeceği etkenler yüzünden bazen o insanın biyolojik saati ona zarar getirecek bir hale gelebiliyor.

    Bu foruma ilk girdiğimde -şimdilik aramızda olmayan- Mestano'nun forumda geceleri çok enerjik oluyorum anlamına gelecek bir başlığı vardı, onu görmüştüm. O başlıktan devam etseniz daha iyi olurdu.

    Birinci sorunuza yanıt olarak: Eğer biyolojik saatiniz değiştiyse yani metabolizma hızınız sabah değil öğlen değil akşamları yükseliyorsa akşam antrenmanlarından daha iyi verim alırsınız. Ha biyolojik saat değişmedi diyelim gene akşlam antrenmanlarından verim alırsınız. Ama metabolizma daha yavaşsa, gece antrenmanları gündüz antrenmanları kadar verimli olamaz.

    Bir de geç saatte yapılan antrenmanların sonrasında yemeniz gereken yemeği de düşününce akşam yatış saatinizin sarkması gerekiyor. Yoksa ağır besinlerle dolu bir mideyle uyumak sağlıklı değil, uzun vadede sorun çıkartır bence. Bir de forumda uyumayla ilgili başlıklar var. Yani eğer antrenman yüzünden geç yatarsanız sadece gece uykusuyla edinebileceğiniz yararlardan yoksun kalıyorsunuz. Uyuma başlıklarına bakabilirsiniz.

    Sonuç olarak pek önerilmese de gece antrenmanın da kas gelişime faydası olur. Bunu kimse yadsımaz.

    Benim önerim antrenman saatlerinizi değiştirmeniz olurdu. İş saatleri buna uygun değildir büyük olasılıkla. Bu durumda eğer 6'daki idmanlarla idare etmeye devam edeceksiniz. 6 aslında çokta kötü bir saat değil. Ama saat 22'de antrenman yapmanız gerekirse ağırlık çalışmaları yerine aerobik çalışmasını tercih edin. Yalnızca koşu yapmakla yetinin mesela.
     
    Coyote bunu beğendi.
  3. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    224
    Ödül Puanları:
    0
    Şöyle bir durum söz konusu. gaddarkemal'inde söylediği gibi 10'da başladınız diyelim antrenmana. eve geldiniz saat 12'de... yemekti içecekti üstünü değişti derken uykuya dalmanız 1 buçuk 2 'yi bulacaktır. Bir vücut geliştirici için 8 saatin altına düşmeyecek uyku çok önemlidir. 8 saat uyuduğunuzu düşünelim. saat öğlen 10'da kalkmanız gerekecek ki çalışıyorsunuz.

    Ayrıca , biyokimyacılar tarafından açıklanan bir gerçek var. Maalesef Growth Hormone (Büyüme Hormonu) salgılanması Güneş ışığından olumsuz etkileniyor. Bu yüzden büyümek ve gelişmek açısından hiçbir uyku gece uykusunun yerini tutmuyor. Güneşin 8'de doğduğunu farkedersek verimli uykunuzun süresi sadece 6 saat. Buda gelişiminizi yavaşlatacaktır.
     
    Coyote bunu beğendi.
  4. ciara
    Offline

    ciara Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2008
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    o zaman salonların biraz erken açılması gerekmezmi sabahları
    bu durumdan şikayetçiyim çünkü bende masabaşında oturuyorum bütün gün, birtek iş çıkışı zamanım oluyor
    isterimki sabah 5 te kalkayım salona gideyim ama rüyamda görsem yine iyi, 10da açılıyor genelde, pazar günleri 12den aşşağı açılan görmedim, eğer 9-10 gibi geldiğin günleri önceden biliyorsan dinlenme gününe denk getirebilirsen geç saate kalmış olmazsın.
    bendede akşamları garip bir şekilde enerjik olma durumu var. bu sorunu iş saatlerinde bilgisayardan aralıklarla uzak kalarak azalttım çünkü insanın beynini sulandırıyor ve parlaklığını en aza indirdim.
    birde sabahları bir iki bardak yeşil çay uyandırıyor beni, hareketli müziklerde işe yarıyor, müziği seviyorsan tabi.
    en çok yardım eden şey ise pozitif düşünmeye çalışmak
    negatif şeyleri düşündüğümde sabahları kolumu bile kaldırmak gelmiyor içimden
    birde dikkatimi çeken birşey, sabah 7 de uyanacaksam bazen 6.30 da kendi kendime uyanıyorum, ama geri yatıyorum ve yattığıma hep pişman oluyorum, kendim uyandığımda demekki vucüt doğal uyku süreçlerini tamamlıyor, birdaha yatıp alt üst olarak kalkmamakta fayda var.
    birde gece geç.saatte yatmadan veya kalkarak yemek yemişsem ertesi gün beni hiçbirşey mutlu etmiyor. hatta işe geç kaldığım günlerde bu günlerdir. bütün enerjimi alıyor.
    20 dk kestirme şansın varsa çok yardımcı olacaktır ancak tabiki sabah kalkıp yapılan antreman en iyisidir
     
    Coyote ve (silinen üye bunu beğendi.
  5. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    bunu ancak siz anlayabilirsiniz..deney ve gözlemlerle sonucu kararı verebilirsiniz..herkesin testo seviyesi aynı hızla çalışmıyor..herkesin testosunun çalışma zamanları da eşit olmadıgına göre, istediginiz ve size uygun saatte antrenman yapabilirsiniz...kendisinizi ne zaman hazır hissediyorsanız, o zaman yapmanız daha dogru olur, gelişim için de bu gerekli zaten..ben şahsen sabahları antrenman yapamam, bu da bana ters bir durum..

    uyku sorunu belki olabilir, yine de adaptasyon sürecine baglıdır bu..siz nasıl alıştırırsanız ve vücuda nasıl komut verirseniz, vücut onu uygulamaya başlar..vücudumuzun adapte olma süreci sandıgınız gibi uzun değildir..
     
    aneximandros bunu beğendi.
  6. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım. Gerçekten sabah bende aynı seyleri yaşıyorum neredeyse. Erken kalkıp tekrar uyumak gibi bir huyum var. Ama kesinlikle üşengeçlikten değil. Gözlerimi açmakta bile zorlanıyorum.

    Bu sabah saat 7 de kalktım ve gozlerım acılmıyodu resmen yenıden yattım bir saat.

    Bunun sebebi Kortizol hormonu olabilirmi?
     
  7. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    224
    Ödül Puanları:
    0
    Kortizol tedavisimi gördünüz yoksa vücudunuzun salgılamasındanmı bahsediyorsunuz? Vücudunuzda kortizol fazlalığıyla ilgili bir rahatsızlığınız varmı ?
     
  8. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Kortizol ile ilgili bir tedavi görmedim fakat, çalışma ortamım bayağı stressli ve bende stress sahibi bir insanım. Açıkçası stressten su an bile basım ağarıyor.

    Kortizol ile ilgili test yaptırmak istiyorum. Bu yuzden pazartesi gunu doktora gidicem.

    sizce kortizol yükselmesi nasıl anlaşılır?
     
  9. ciara
    Offline

    ciara Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2008
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    kortizol hormonunu en büyük tetikleyici stres
    bütün hastalıkların başı stres, sorunları çözmeyen üstüne yenilerini ekleyende stres, planını yap elinden geleni yap, gerisinide düşünme fazla, stres yönetimi ile ilgili araştırmanı tavsiye ederim
     
    Draqo bunu beğendi.
  10. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    224
    Ödül Puanları:
    0
    ciaranın tavsiyeleri herşeyi açıklıyor. stres kortizol hormonunun en büyük sebebidir. ayrıca kortizol hormonu , vücutta fazla salgılandığı takdirde

    1)Yağ tutulmasını inanılmaz arttırır.
    2)İç organları şişirerek anormal boyutlara ulaşmalarına yol açar.

    Belkide kilo verememenizin sebebi kortizoldür ? Bence bunun üstüne gitmelisiniz. Çünkü örneğin doktorlar tarafından kortizol tedavisi gören hastalar tedavinin 6. ayına doğru inanılmaz kilo alırlar. Bunun sebebi yağ tutulmasının çok artması ve iç organların şişmesidir. Kortizol tedavisinde hastaların 1 yılda 25 kilo aldığına tanık oldum.
     
    Coyote bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş