Türk insanın temel besin kaynağı olan :lol: ekmek çok doğurucu ve ucuz olması sebebiyle tercih edilmektedir.. fakat ekmeğin çok yağ yaptığı ve şişirdiği bilinen bi gerçek... ... ben en az 2 ekmeği götrüyorum malesef yoksa doğmuyorum... sizde durum nedir...
Bende senin gibi düşünüyordum sonunda karar aldım..her öğün yarım ekmek..böylece 2 ve üstü yemekten kurtuldum..Karın gerçekten doymuyor ama yemeğin üstüne bir ema yersen kesiyor..ekmek yeme ihtiyacın azalıyor..
Beyaz ekmek yerine tahıllı/çavdar/yulaf ekmeği/Uno Light vs... gibi yağ oranı düşük, lif oranı fazla ekmekleri tüketmeni tavsiye ederim.
Türkiyede beyaz ekmek yeme aliskanligi cok cok yaygin. Ben hic bir ülkede bu kadar beyaz ekmek züketen toplum görmedim ülke olarak söylüyorum yani. Sarc in dedigi gibi lif yönden zengin ekmekler tüketilmeli. Türkiyede kara ekmek yada esmer ekmekd edikleri ekmekleri tüketmeli.
Arkadaşlar bende inanılmaz ekmek yerim makarnayla pilavla bile ekmek yiyorum ve dünyada en çok ekmek tüketen ülke Türkiye herhalde. ama beyaz ekmek yemek yerine sağlık açısından esmer ekmekleri yemek daha yararlı olduğunu okudum.
ekmek bulamazsam pasta yiyorum,şaka bi yana migroslardaki fırınlarda kepek ve çavdar karışık olan ekmeklerden alıyorum tavsiye ederim
Dünyada en cok cöpe atilan ekmek türkiye degildir buna inanmam. Türkiyede ekmek bayatlamadikca atmazlar. Atanlar cok cok azdir. Avrupanin zengin ülkelrinde ekmekler bir iki isirmakla cöpe atiliyor. Kac kere gözümün önünde adamlar cöpe atik maddeler atilir gibi ekmegi attilar. Adamlar o kadar rahat ki hic dert etmiyor.
Katılıyorum..Hatta bizim çoğu tanıdığımız ekmeği buzdolabında saklıyor.ıslayıp ısıtıyor ..düşünün o şekilde ekmek bayağı dayanıyor..Birkaç atan insana göre değerlenidrmemek lazım ülkemizi..Sonuçta yere düştüğü zaman bile 3 defa öpüp alnımıza koyarız..Kutsaldır
tüm ülkeri tabi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Amerika, hollanda, fransa, almanya, kore, iran hepsine gittim. Ve öğrendim ki dünyanın bir numaralı ekmek düşmanı (tüketicisi) biz Türkler'iz. Dünya da hiç bir millet pirinç pilavını ekmekle yemez ama biz yeriz. Yemeğin yanında ekmek olmayınca 3 porsiyon yemek de yesek karnımız doymaz. O ekmeği başüstüne koymayı da bilerek /hissderek değil sadece öyle gördüğümüz için yaparız.
CURL sen hatlari karistirdin. Biz ekmegin cok tüketilmesinden bahsetmedik. Ekmegi cöpe atmaktan bahsettik. Ben hollanda-Fransa-Almanya-Belcika ülkeleri gezdim yani avrupa merhez ülkeler bunlar. Oralarda yakinlarimda cok cok var zaten yasiyorum da. Ondan yani kiyas yapmam cok kolay. Ekmegin cöpe atimi konusunda türkiye önde gelir diyorsan orada sana katilmam bu mümkün degildir.
okay aslinda gelirlerine göre cok pahali degil. Tr ye göre pahali o dogru. Mesela 1kg ekmek 4YTL. Ama saglikli kepekli ekmek. Tr de ekmekler 200-300gram olmasi gerekiyor. Adam 5 ekmek aliyor. Bir ekmek bir ögünde rahat gidiyor. ben 4 dilim ekmek yedigimde 200gram almis oluyorum.
bizzat almanyada olduğum dönemlerde onların ekmeklerine alışamdığımdan dolayı aç kalıyordum ekmek yerine bildiğimiz tost ekmeğini kullanıyorlar.Kahvaltıda tost yapıyorsun ama diğer öğünlerde ah memleketim diyorsun.Ekmeğin buraya oranla biraz daha pahalı olduğu doğru.Adı neydi unuttum ama bizim ekmek dünyada bir numara onuda söylemek isterim
adı neydi unuttum derken onların ekmeğe verdikleri ismi unuttum zaten garip bir şeydi.Şöyle yuvarlak falan tadıda beni tatmin etmedi :cry:
Her 3 saatlik öğünde 2 veya 1 dilim çavdar veya kepek ekmeği yiyorum. Hem şeker oranı düşük hem karbonhidrat....
Şöyle taş fırında pişmiş, tava ekmeği dediğimiz, karadeniz ekmeği, dumanı üstünde taptaze beyaz ekmek, mis gibi Sabahları sahanda yumurta yapacaksın 3-4 tane kıracaksın bol tereyağıynan sarısını bozmadan sonrada bu ekmekle bandıra bandıra yiyceksin yanında demli (ben şekersiz içerim) çay, tam bir ziyafet. Böyle birkaç dakkada pişip kabartıcı madde konmuş elektronik fırında pişen eline alıp sıktığın zaman ufacık kalan ekmekten bahsetmiyorum Ama kepekli ekmek hem lif açısından güzel ve daha karmaşık karbonhidratlar daha uzun süre enerji deposu, kaybolmamış b vitamınleri ihtiva ediyor fakat bağırsaklarda biraz suyu çekiyor devamlı kullanıyorsak bunu bol su içmeliyiz
Aslında ekmeği çok tükettiğimiz bir gerçektir bunu doymak için değil mecbur olduğumuz için tüketiyoruz yani midemizde yer kaplasında doyalım diye tr nin ekonomi durumu yüzünden ekekte lideriz oysa kim istemez ekmek yerine et yemek