Dondurulmuş Tavuk Eti Nasıl Çözdürülür?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mert_yldz_ tarafından 25 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. mert_yldz_
    Offline

    mert_yldz_ Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2011
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    Buzdolabının alt kısmında yavaşçamı çözdürmeliyiz, dışarıya çıkararak veya sıcak suya koyarak mı?Bunlardan herhangi birinde protein kaybedermi tavuk bundan çekindiğim için konuyu açtım :)
     
  2. trkçrl
    Offline

    trkçrl Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2013
    Mesajlar:
    179
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    çözüldükten sonra suyunu protein kaybından korkuyosan suyu iç için rahat olsun :D
    cidden iyi bi noktaya değinmişsin bende merak ettim şimdi :D
     
  3. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    En sagliklisi buz dolabinin altinda çözülmesini beklemek ama geceden alt tarafa koyacaksin ki sabaha veya öglene anca cozulur :D

    Ben tabaga koyup,boyunu asacak kadar cesme suyunda bekletiyorum.arada suyunu tazeliyorum cabuk cozulsun diye. Sicak suda beklemesi bozulmasina neden olabilir.

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    Blonde bunu beğendi.
  4. cangok
    Offline

    cangok Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2012
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Hızlı olsun derseniz mikrodalgada buzu çözebilirsiniz. Ama ne kadar sağlıklı oluyor orası tartışılır...
     
  5. boksbody
    Offline

    boksbody MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.311
    Beğenileri:
    2.754
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    buzdolabının normal gözünde çözülmesini bekliyorum
    sonra pişiriyorum
    dışarda çözülmesini beklersen bakteriler aşırı artar veya ani çözülmeler proteinin yapısını bozar
     
    Blonde bunu beğendi.
  6. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    hayvan etlerinin özelikle protein değeri çürüyüp yok olmadığı süreces bo zul maz veya düşmez. ama bakterilenir buda birtakım ishal gibi hastalıklara neden olur. özelikle tavuk eti çok hızlı bakterileniyor sıcakta durduğu zaman. kırmızı et daha zor baktari tutar hata bu yüzden biraz tuzlayıp çiğde yenebilir kırmızı et. kırmızı etinde risklerinden biri bağırsak parazitleri tabi o yüz<den her halıkarda ota bir ısıl işlemden geçmeli.
     
  7. mert_yldz_
    Offline

    mert_yldz_ Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2011
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    Galiba en iyi yol alt tarafta çözülmesini beklemek:)?
     
  8. fitt
    Offline

    fitt Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2013
    Mesajlar:
    192
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Ankara
    Ben direk mikrodalganın içine atıyorum. Buz çözürücüde 5 dk yeterli oluyor :D :D
     
  9. Rastafania
    Offline

    Rastafania Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Buzdolabında çöz annem hep der sıcak suya falan koyma eti bozarsın bir bildikleri var büyüklerin :D
     
  10. Lorethlorien
    Offline

    Lorethlorien Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2014
    Mesajlar:
    534
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    ben sabahtan cikartiyorum, kabiyla beraber tezgaha koyup bekliyorum. 2-3 saate eriyor zaten
     
  11. zero59
    Offline

    zero59 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2014
    Mesajlar:
    701
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Tekirdağ
    ben 4 günde 1 1 kg alıyorum ayırıyorum yapışmasın diye her yiceğimde sabahtan çıkarıyorum 1 tanesini buz dolabında bekletiyorum yiyeceğime 1 saat kala dışarı çıkartıyorum sonra haşlıyorum haydi afiyet olsun. :)
     
  12. JauneRouge
    Offline

    JauneRouge Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Ya erkenden cikarip koyacaksiniz ambalajini acmadan.
    Unutmussaniz ve aceleniz varsa celik bir tabaga koyup tabagi sicak su olan bi kaba koyup buzu eritebilirsiniz. Aluminyum folyoya sarip sicak suya koysanizda olur sanirim. Aluminyum folyo sicagi iyi iletiyor.
     

Sayfayı Paylaş