Cardio vs Terleme

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve Striker tarafından 13 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Striker
    Offline

    Striker Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    290
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkdşlar şimid cardiomu bitrdim ve siteyi açtım ilk ve ana sorum fazla bir terlemem olmadı cardioda az terlemek yada çok terlemek arasında ne gibi farklar var ben hiç terlemedim bu neyn işareti ve cardio ile iligli bi kaç sorum var 45 dakka 6-7 km hızla koşuyorum hız iyimi sizce ve yağ yakımında bana yol aldırırmı haftada 3 gün yapıyorum saygılarımla!
     
  2. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Herkesin ter bezleri farkli calisir, ben de cok terlemem. Bu kesinlikle yeterince calismadigina dair bir isaret degil! Az terlemek ile cok terlemek arasindaki en onemli fark kisinin antreman oncesi ve sonrasi tuketmesi gereken su miktarindaki degisimdir. Bunun en saglikli yolu da kosu oncesi ve sonrasi tartilip aradaki fark kadar suyu vucuda takviye etmektir. Bu mantikla, cok terleyen biri az terleyen birine nazaran daha fazla su icmelidir.

    Kardio ve yag yakimi ile ilgili bir cok baslik mevcut, MT'nin interval kardio cevirileri faydali olur senin icin.

    Benim kendi gorusum haftada iki ya da uc uzun sure sabit hizli hafif tempolu kosu (senin yaptigin), bir defa da hiza yonelik siddetli kisa sureli kosu yag yakiminda daha etkili sonuc almani saglayacaktir.

    Ayrica vucudun daha etkili yag yakmaya ogrenmesi biraz zaman almaktadir. Gecenlerde okudugum bir kaynakta bu surenin asagi yukari uc ay oldugu soyleniyordu. Bu demek ki ara vermeden kardio calismalarina devam etmeliyiz ama ozellikle ilk ayda bir platoya takilirsak umutsizlige kapilmamaliyiz cunku o platoya kadar verdigimiz sey yagdan cok su ve glikokejen depolaridir (yeteri kadar doldurmuyorsak).
     
  3. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Kardiyo çalışmaları yapılışına göre dayanıklılık geliştirilmesi için de kullanılır. Bir futbolcu antrenmanında (4-5 ay önce yanılmıyorsam futbolcu olduğunu söylemiştin sitede ilk açtığın başlıkta) kardiyo çalışmalarını bu sebeplede kullanır. Tabii ki hız gelişimi ve dayanıklılık geliştiren antrenmanlar farklıdır, neyse konumuz bu değil.

    Şimdi Aneximandros'un söylediklerine ek olarak;
    Yukarıda bahsettiğim çalışmalar dayanıklılığı ve oksijen kullanma kapasitesini falan arttırır. Bünyenin dolaşım ve solunum sistemini geliştirir, bundan dolayı terleme azalmasıyla, yoğun terleme eşiği diyebileceğimiz eşiğin yükselmesi olağandır, gelişime işarettir.
     
  4. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    oksijen kullanma kapasitesi bir kazanım değildir.

    kosma anında kas hücresi ısı kazanır enerji kaybeder.

    ısıyı ter yoluyla ve deri soğut masıyla nötrler .

    enerji ise oksijensiz olmaz bunun nedeni budur.

    futbolcu arkadaşımıza tavsiyem kardiyo ve mukavemet arttırmak için 6-7 km koşu idealdir. arada 300 hızlandırmak daha da faydalı olacağı kanısındayım.
     
  5. codespr
    Offline

    codespr Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    arkadaşlar bende 7 de 35 dakika falan yapıyordum.Şmdi Şöyle Bir Olay Deniyorum 2 antremandır daha fazla terliyorum.10 dakika 10 km de koşu.2-3 dakika 6 km de yürüyüş. tekrar 10 dakika koşu böyle 40 dakika kadar.Baya Yorucu Antreman sonrası bacaklar,dizler perişan oluyor :))
     
  6. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    224
    Ödül Puanları:
    0
    "enerji ise oksijensiz olmaz bunun nedeni budur."

    Burda kastettiğinizi tam anlayamadım yanlış anlamış olabilirim. Kaslarda anaerobik enerji sistemi yokmu diyorsunuz ? Çünkü benim hatırladığım kreatin fosfatlar ve laktik asit fermantasyonuyla enerji üretiminin olduğu ve kaslarda laktik asit biriktiği ?
     

Sayfayı Paylaş