...bileşiminde %85 su, %12 şeker,pektin,organik asitler, soda, fosfor ve tanen ile A, B1, B2, C, E, ve PP vitaminleri bulunan harika bir meyve, içindeki organik asitler, soda ve fosfor yardımı ile de beyin, karaciğer ve mideyi olumlu yönde etkiliyor. yemekten önce elmayı rendeleyip rengi koyulaştıktan sonra yenildiğinde sindirim yetersizliğine çok iyi geliyor. ham elma rendesi iyileştirirken, elma kürü ise hemoroide karşı büyük fayda sağlıyor. elma sirkesi de tabii bir hayat iksiridir. çiçek balı ile karıştırılarak içilirse bağışıklık sistemine büyük fayda sağlar. içindeki yüksek oranda potasyum sayesinde kalp kasları dahil olmak üzere BÜTÜN KAS SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRİR. sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirir. elma suyu devamlı içilirse ve salatalarda elma sirkesi kullanılırsa yüksek kolesterolü de düşürür... TÜRKİYE Gazetesi-24.01.2005 den alıntıdır. bu yazıyı okumadan öncede hergün beslenmenin yanında 2 tane yediğim elmayı şimdi daha bir severek yiyorum.
yazın için teşekkür ederim. bu arada meyve ve sebzenin vucüt için inanılmaz yararlı olduğunu ve olmazsa olmazlardan olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var.