Buğday Ezmesi ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tifozi tarafından 24 Mart 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. tifozi
    Offline

    tifozi Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2006
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Forumda genelde yulaf ezmesi tavsiye ediliyor.. içinde oldukça fazla protein az yağ ve bolca lif var.. ancak buğday ezmesinde bu oranlar daha da iyi.. buğday ezmesi hakkında neler düşünüyorsunuz?
     
  2. tifozi
    Offline

    tifozi Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2006
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bişey düşünmüyo musunuz :)
     
  3. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Evet arkadaşlar bu konuyu ilk başta farkedemedim tam yeni konu açıyordum ki konunun ismini yazınca karşıma geldi,açmaktan vazgeçtim.Bana buğday ezmesi çok daha kaliteli bir karbonhidrat deposu olarak geldi yulaf ezmeleriylede karşılartırınca karbonhidrat oranın daha yüksek ve kalorisinin daha düşük olduğunu gördüm bundan sonra hep buğday ezmesi kullanmayı düşünüyorum.Tat olarak da yulaftan fazla bir farkı yok. Besin değerlerini aşağıda vereyim;

    Buğday Ezmesi; [Doğa Marka]


    [​IMG]

    Yukaf Ezmesi; [Doğa Marka]


    [​IMG]
     
  4. BetterThanBe4
    Offline

    BetterThanBe4 Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul/Tekirdağ
    Lif haricinde oranlar birbirine yakin, fiyat olarak hangisi daha avantajli?
     
  5. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Buğday ezmesi 3.50tl yulaf ezmesi 4.55tl falandı... [ikiside doğa marka ve 300gr]
     
  6. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    ben uzun zamandrı bugday ezmesını kullanıyorum ozellıklede yazın ıstagım olmadıgında sadece bunu yedıgımı bılırım benım onerım yulafla 1:1 karıstırılıp tuketılmesı ben bole yapıyorum ıcınede bıraz uzum kurusu ohh tadından yenmez

    daha once yemeyenlere bılgılendırme bugday ezmesı yulaf gıbı yumusak degıl daha sert ve kıtır
     
  7. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    300gr 3.5tl pahalıymış, ben yulaf ezmesini 500gr 2.56tl'ye alıyorum.
     
  8. ozleyis
    Offline

    ozleyis Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    makineci nerden alıyosun? eti mi ?
     
  9. ngt_psy
    Offline

    ngt_psy Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    263
    Beğenileri:
    110
    Ödül Puanları:
    53
    Yulaflı bisküvi ya da buğdağlı örneğin Burçak bisküvisinin sütle karıştırıp yemek çok iyi oluyor. Lezzeti yönünden süper sabah kahvaltısında.
     
  10. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    Peki her markette bulunuyormu bu buğday ezmesi?
     
  11. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    migrosta görmüştüm
     
    smltncr bunu beğendi.
  12. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    migros dışında carrefour,tansaş gibi marketlerde de bulunuyor yalnız ben hep doğa marka buldum "doğa"nın dışında buğday ezmesi satan bir marka yok sanırım...
     
    smltncr bunu beğendi.
  13. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    kipa'dan brüggen marka
     
  14. ozleyis
    Offline

    ozleyis Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    eti aldım bugün 500gr yulaf ezmesi 3.45. karbonhidrat 60. yazıyo eskiden 71 72 gibi bişeydi sanırım en mi yanlış hatırlıyorum ya anladım
     
  15. 97531
    Offline

    97531 Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben eti müsli ile doğa buğday ezmesini karıştırıp kahvaltıda yiyorum. daha besleyici olsun diye.

    bi şey daha söyleyeyim, bulking yaparken yulaf ezmesi yemek bence mantıklı değil, çünkü zayıf bir karbonhidrat, lif oranı fazla ve glismik indeksi düşük. müsli yemek daha mantıklı...

    yulaf ezmesini cutting yaparken yiyorum..
     
  16. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Nasıl yani? müsli zaten yulaf ezmesinin meyve vs.. katılmış hali değilmidir? Saf yulaf ezmesi hacim dönemi için daha iyi olmaz mı?
     
  17. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    aralarında 10 gr karbo farkı var birde şekeri çok yüksek müslinin..o kadar....

    birde şu yok bulk yok cut bilmem ne yerine TÜRKÇE ifadeler kullanamıyor musunuz ?

    çok komikte:badgrin:
     
  18. 97531
    Offline

    97531 Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    hayır yulaf ezmesi bulking yaparken iyi değil. müslinin içinde mısır gevreği, yulaf ezmesi, buğday ezmesi, kuru üzüm, fındık ve bir miktar şeker var. sabah kahvaltıda vücudun çabuk etki gösteren karbonhidratlara yani basit şekerlere ihtiyacı var, bu da müslinin içinde.

    yulaf yerseniz, kana yavaş karıştığı için sabahları bitkin düşebilirsiniz. yulaf tokluk hissi verir, bu yüzden cutting döneminde yemek daha mantıklı...
     
  19. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    burdakı bır hatayı duzeltmek ısterım yulaf kahvaltıda ıyı degıldır yada kılo alımı donemınde ıyı degıldır demek cok yanlıs oncelıkle eger forumu arastırısan zaten kahvaltıda bır bardak meyva suyu yada uzum suyu onerılıyor o yuzden bana gore yulafın yanından gecemıycek muslıyı ovemın yerı yok a muslı kotumudur tabııkı hayır eger sızın maddı durumunuz ıyıse muslıde uygundur ama forumda acılan baslıklardan da anlasılacagı gıbı cogumuz fıyat-performansı yuksek olan besınlere yonelıyoruz o yuzden bugday-yulaf ezmesı her ıkısıde sabah yada baska bır ogun ıcın farketmez mukemmel bır karbonhıdrat kaynagıdır
     
  20. BetterThanBe4
    Offline

    BetterThanBe4 Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul/Tekirdağ
    Gectigimiz hafta boyunca Weetabix'in 675grlik bugday ezmesini kullandim.
    Tad olarak yulaf ezmesinden daha iyi ancak sutle karistigi zaman yapiskan bir hal aliyor.
    Bunun disinda yulaf ezmesinden aldigim doygunluk hissini bundan alamadim.
    Yulafa devam.
     

Sayfayı Paylaş