Bazen et yerine sucuk ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve efe2121 tarafından 17 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. efe2121
    Offline

    efe2121 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    selamlar. arkadaşlar bazen et hazırlamam zor oluyor. onun yoklugunu sucukla gidersem nasıl olur ? et yerine sucuk yesem yani.
     
    Azi bunu beğendi.
  2. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    sucuk olur mu hiç? sucuktaki yağ oranından haberin yok galiba ve içindeki baharatlardan...
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  3. GencGrafiker
    Offline

    GencGrafiker Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.002
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Kocaeli
    Yedikten sonra tavadaki donmuş yağ görüntüsü herşeyi açıklıyor. :)
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  4. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    yag ve baharatlar sorun degil aksine faydali vucudun insulin seviyesini dusuruyor yaglar ve baharatlar

    Ama sucukta baska sorun var soya ve isil islem gormus olmasi

    Kasap sucugu ve pastirma afiyetle yenir digerleri iyi degil
     
    efe2121, Azi ve onurr_535 bunu beğendi.
  5. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    sorun hangisinin içinde ne olduğunu kestiremeyiz öle olsa herkes sucuk yerdi.su zamanda çokta pahalı değil tabi sucuk var sucuk var.
     
    onurr_535, efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  6. onurr_535
    Offline

    onurr_535 Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    320
    Beğenileri:
    433
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    etın kg.30 lırayken markettekı sucıkların kg 10tl..hemde%100 dana eti :) evet ıcındekı et dana etı ama ne kadar et var?arkadaslar bunların ıcı benım tahmınım %80 soya proteyını..paranıza yazık..vatandası sureklı kelıme oyunllarıyla kandırıyorlar..
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  7. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    Kasap sucugu ve pastirma afiyetle yenir digerleri iyi degil

    zaten benim dedigimde o kasap sucugu kasapın kendi yaptıgı sucuk kilosuda 25 30 lira arası digerleri soya dolu yenmez
     
    onurr_535, efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  8. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Salam, sosis ve sıcak sosisli sandviç gibi işlenmiş et yemenin kalp ve şeker hastalığı riskini artırdığı belirlendi.




    Harvard Halk Sağlığı Okulu’nda görevli araştırmacılar, salam, sosis, pastırma, sıcak sosisli sandviç ya da çabuk hazırlanan etlerin, kalp hastalığı riskini yüzde 42, tip 2 şeker hastalığı riskini ise yüzde 19 oranında artırdığını buldular.
    Circulation isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, işlenmemiş kırmızı et tüketen bireyler arasında herhangi bir risk bulunmadığını belirten araştırmacılar, “Birçok beslenme rehberinin kırmızı et tüketimini azaltılmasını önermesine rağmen, önceki bireysel araştırmalar et tüketimiyle kardiyovasküler ve şeker hastalığı arasında karışık sonuçlar ortaya çıkarmıştı” dediler.
    Araştırmacılar, daha önce yapılan yaklaşık bin 600 araştırmayı değerlendirdiler ve bu araştırmalarda işlenmiş etlere karşı işlenmemiş et yemenin sağlık üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulmadığını belirttiler.
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  9. RaJeV
    Offline

    RaJeV Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenileri:
    685
    Ödül Puanları:
    123
    Diyet dönemindeyseniz hiç yemeyin :) İçinde proteinin 2 katı değerinde yağ var.
    O kadar kaloriyi harcamak sizin için çok zor olur :)

    Ama diyet yapmıyorsanız heldic'in dediği gibi güvenilir kasapların sucuğu alınabilir. Yada bilindik iyi markaların sucukları alın. Kilosu genelde 30tl yakın oluyor
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  10. efe2121
    Offline

    efe2121 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    vay arkadaş bu düşünceyi aklımdan shift+delete yapıyorum o zaman :) çok teşekkür ederm herkese.
     
    Azi bunu beğendi.
  11. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.123
    Beğenileri:
    1.924
    Ödül Puanları:
    0
    Kesinlikle et yerine sucuk olur!!!

    Protein miktarı biraz daha kıt olsa da sağlıklı yağları içerir, o yüzden tabi ki olur!

    Ama tabii %100 dana eti (kırmızı etin yerini tutması mevzu bahis olduğu için) ısıl işlemden geçmemiş olması gerekir...
    Kendi hayvanından kasap sucuğu kesinlikle olur...

    Protein miktarı az diyen arkadaşlara diyecek söz bulamıyorum artık; günlük kilonuzun 0,8-1 katı gr protein yettiğini Mentzer ve Yates gibi adamlar yıllardır söylüyor!!!
    Sevgili Danny de yakın zamanda yine bunu vurgulayan bir yazı yazmış döktürmüş...
    Proteinin fazlası kas yapısına gitmiyor, zorlamanın anlamı yok ;)

    Sucuk gayette olur ;)
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  12. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.311
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bu yeni araştırma, 2007 yılında yapılmış olan ve bir dönüm noktası niteliği taşıyan aynı konudaki bilimsel çalışmaların sonuçlarını “kesin teyit” özelliği taşıyor; “İşlenmiş et kalın bağırsak kanser riskini önemli ölçüde artırmaktadır.” (2007 yılında yapılmış olan 14 çalışmaya ayrıca 10 yeni kalın bağırsak kanser çalışmasının sonuçları da dahil edildi.)

    Aslında 2007 raporu, bugün kesin olarak KANITLANMIŞ olsa da zaten, çok acil bir şekilde işlenmiş et ürünlerinin ulusal beslenme programlarından çıkarılması konusunda yeterince güçlü kanıtlar içeriyordu. Ama ABD hükümeti bunun yürürlüğe girmesi konusunda PCRM tarafından yapılan başvuruyu o tarihte reddetmişti. Kanıtlanmış bu yeni çalışma ışığında, özellikle çocukların işlenmiş et içeren bir beslenme şekline devam etmeleri konusunda hiçbir bahane kalmamış durumda. Kalın bağırsak kanser dünyada en sık görülen üçüncü kanser türüdür. Araştırmacılar, etten yoksun zengin bitkisel kaynaklar içeren bir beslenme şekliyle, alkolden uzak, daha fazla egzersizle, sağlıklı bir kilonun muhafaza edildiği bir yaşam biçimi benimsenerek tüm kalın bağırsak kanser vakalarının %45’inin önlenebileceğini vurguluyor. Amerika’da her yıl 64.000 den fazla insan bu kanser türüyle karşı karşıya.
    Bazı gıdaların önemli ölçüde bu ölümcül hastalığa yakalanma riskini artırdığı “ispatından” hareketle şimdi hepimizin yapması gereken, tüm toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve yaşam şeklimizi değiştirerek özellikle çocukların bu tür gıdalardan uzak tutulmasını sağlamaktır.
    yazının tamamını alıntı yapmadım önemlı kısmını alıntı yaptım.


    marketlerde satılan bu tur besınlerı almayın ıcıne etten baska herşey katıyorlar sakatat bılmem neler neler katkı amddeleri vs vs ımkanın varsa hafatda 1 kere bıle olsa kırmızı et tuket ama bu tur işlenmiş gıdalara yönelme bunu ben değil birçok araştırma ve bırcok beslenme uzmanı önerıyor.

    zeuzs farklı olmayamı çalışıyorsun bılmıyorum ama ınsanlrı doğru yöneltmıyorsun herşeyı proteın yag dıye ayırt etmeden once aldıgı sucuk ta et varmı yokmu ıcınde ne tur katkı maddelerı var onları ıncele sonra proteon yag oranını tartışırsın.
     
    efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  14. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.006
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    İşlenmemiş,ısıl işlem görmemiş organik sucuklardan yiyebilirsin...
     
    efe2121 bunu beğendi.
  15. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    zeuss dogru soyluyor benim soyledigimden farki yok dediginin

    Sucukta yag var sakakat var diye korkmayin onlar insan sagligina cok faydali yaglar

    Isil islem gormemis kendi etinizden yaptirdiginiz yada kasapin kendi yaptigi icine soya ve seker basmadigi sucuga sekerde basiyorlar temiz sucuk afiyetle yenir

    Fakat icine bitkisel soya nisasta bugday proteini bastiginiz sucuk yenmez ki hazir sucuklarin cogu oyle

    Ornek polonezin sucugunda soya var ama 25 30 lira
     
    ZeusS_, efe2121 ve Azi bunu beğendi.
  16. efe2121
    Offline

    efe2121 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    en iyisi tavuk etine balık etine devam abiler. zaten testesteron seviyem oldukça fazla. kırmızı et ile daha fazla uçurmayalım :) 72 kg yim. evde antrenman yapıyordum bilinçsiz bir şekilde ve düşük tekrarla. günlük 70 gram bile protein tüketmiyordum. ama kaslarım kısa zamanda gelişmişti. mesela kollarım 29 dan 33 e fırlamştı 1 ayda. bunun alakası testesteron seviyesinin yüksekligi midir. genetik yapım mıdır. ya da başka birşey mi ne olabilir ?
     
    Azi bunu beğendi.
  17. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.006
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Fırlamaya hazır kolların varmış..
     
    efe2121 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş