bazı yiyeceklerin 100 gramındaki protein degerleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve saydam tarafından 18 Aralık 2004 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 25 üye.
  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    Dana eti (orta yağlı) 19.1
    Koyun eti 16.5
    Balık (cinsine göre değişir) 14.8 - 26.3
    Tavuk eti 18.6
    Karaciğer 19.2
    Bezelye 24.2
    Kurufasulye 22.3
    Mercimek 24.7
    Nohut 20.5
    Soya Fasulyesi 34.1
    Ceviz 14.8
    Beyaz Peynir 16.8
    Kaşar Peynir 27.0
    Süt (orta yağlı, inek sütü) 3.3
    Yoğurt 3.4
    Yumurta 12.1
    Ekmek 9.1
    Mısır (patlamış - sade) 12.7
    Pirinç 6.7
     
    Mert53, errayn, OVERPAC ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.270
    Beğenileri:
    1.493
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    haslanmıs tavuk gogsu(100 gr. da) 30 gr. protein
     
  3. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenileri:
    1.565
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    bende balık unu onerıyorum yıyebılene.yuzde 80 proteın.ayrıca soya fasulyesı pıstıkten sonra degerını bayaa asagı cekıyor.bırde jelatın.
     
  4. Guest
    Online

    Guest Guest

    2004 analizlerinde tavukda 25g protein oldugu saptanmistir(tavuk gögsü). yalniz 1-2 gram degisebiliyor. Bu normal.
     
  5. Roid Rage
    Offline

    Roid Rage Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2005
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Nowhere
    Onemli olan baska bir konuda hangi protein turunun insan vucudu tarafindan ne kadarinin absorbe edildigidir.
    Mesala yumurta proteini birinci sirada geliyor, sonra balik, tavuk hindi daha sonra ve kirmizi et en son.
    baklagillerden gelen protein en az emilime gelen protein, yani mercimek yemekle body yapilmaz.....
     
    OVERPAC ve moment bunu beğendi.
  6. Coleman
    Offline

    Coleman Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    248
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    size tavsiyelerim şunlar belki komik gelebilir ama bunlar gerçek bol bol kuru fasulye,nohut yiyin bunların içinde amino asit var birde beyaz leblebi kuru üzüm birde Ton balıhı bunlar 10 numara yicekler ben bol bol yerim tüketirim sizde yiyin benden sana tavsiye :D
     
  7. MertSelcuk
    Offline

    MertSelcuk Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2004
    Mesajlar:
    336
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    istanbul
    Çok merak ettim leblebide ne var?
     
  8. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    googlede arama:

    Cinsi leblebi:
    376 kalori 19,2 protein 6,2 yağ 56,7 karbonhidrat
     
  9. bOdYkiNg
    Offline

    bOdYkiNg Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    ankara
    meyve sularında birşey dikkatimi çekti. bu cappynin meyve sularının hiçbirinde protein yok. diğer çoğu markada var. Bunlar toz olarak mı ekleniyor yoksa doğal protein mi ? Ama aklımada şu karıştırıyor sonuçta 2 side portakal suyu birinde var olupta diğerinde olmaması aklıma toz olarak ekleniyoru getirdi.
     
  10. Angelossi
    Offline

    Angelossi Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    181
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    biri sıkma %100 portakal suyudur diğeri ise konstanre ve yüksek oranda şeker ilaveli portakal suyudur.
     
  11. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    balık unu ve bezelye baya dikkatimi çekti peki ya bunlardamı eksik protein içeriyor soya gibi
     
  12. Striker
    Offline

    Striker Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    269
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    en önemlisi loru unutmuşsunuz :D 100 gr 19 gr protein
     
  13. Zorro31
    Offline

    Zorro31 Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    yeni konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum,whey protein aldım yeni

    kilo vermek için günde kaç gr protein alınmalı boyum:180 kilo:76 yaş:22
     
  14. mady44
    Offline

    mady44 Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba,

    Kilo vermek için kaç gr. protein alınmalı sözünü 'aynı anda yağ yakıp, kas yaparak fit bir vücuda kavuşmak için neler yapmalıyım' şeklinde iyimser olarak alırsak benzer bir topic vardır:
    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/ayn_anda_ya_yakmak_ve-t5419.html?t=5419&highlight=ya%F0

    Eğer protein tozunu kilo vermeye yarayan birşey olduğunu düşünerek aldıysanız/yazdıysanız bilgi eksiğinizi mesajla kapatmak mümkün olmaz, forumdaki beslenme kısmına birkaç saat ayırmanız gerekir.
     
  15. Zorro31
    Offline

    Zorro31 Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    protein tozunu yağ yakmak amaclı kullanmıyorum,yağ yakmak amacıyla zaten lipo 6x ve cla kullanıyorum...

    cevabın için teşekkür ederim
     
  16. mady44
    Offline

    mady44 Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    ok, o zaman çalışma temponun ağırlığına göre kilogramın başına günde 2-2,5 gr. protein alman gerekiyor, günlük ne yediğine göre aldığın proteini yaklaşık hesaplayıp eksik kalan kısmı protein tozundan alabilirsin. Ortalama whey porsiyonları kutunun içinden çıkan ölçeğe göre 25-40 gr. arasında değişir ama bunun %100'ü protein değildir başka gerekli içerikler de bulunur, kutunun yanında zaten yazıyodur 100 gramında ve bir ölçeğinde kaç gr. protein olduğu, ona göre ayarlarsın. thums:
     
    OVERPAC bunu beğendi.
  17. El Diablo
    Offline

    El Diablo Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    840
    Beğenileri:
    1.587
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba,

    mutlaka besinlerdeki protein miktarı önemli ama daha önemlisi bu miktarın vücudumuz tarafından ne kadarı değerlrndiriliyor olması.
    100gr fasulyede olan 22.4 gr protein ile 100gr et, balık veya yumartada olan 22.4 gr protein eşdeğermi?
    Bitkisel proteinlerde olan amino asid eksikliği yüzünden vücudumuz bu proteinlein tamamını değerlendiremiyor. Yani 100gr fasulyede olan 22.4 gr proteinin vücudumuz belki sadece 7gr değerlendiriyor.
    Protein değeri bir tam yumurta baz alınarak ölçülüyor yani bir tam yumurta %100 olarak kabul ediliyor ve diğer protein kaynakları bu veri ile eşleştiriliyor.
    Fasulyenin veya diğer protein kaynaklarının değerini yükseltmek mümkün. Bir proteinin değerini %120 yapmak mükün. Bu snerji sağlayarak oluyor. Örnek: Fasulye+Yumurta+Et ile yapılan bir yemekte protein değeri %120 nin üzerinde oluyor.

    selamlar
     
    Xanthium, zrb20 ve OVERPAC bunu beğendi.
  18. stingray
    Offline

    stingray Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    selamlar aşağıdaki link muhakkak başka bir konuya eklenmiştir, b,rde buraya ekleyeyim dedim hem bazı yiyeceklerin içerisindeki (100 gr) protein değerleri hem de beslenme konusunda birkaç konu ele alınmış.


     
    Son düzenleme: 15 Mayıs 2009
  19. yekcem
    Offline

    yekcem Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    protein konusuunda en önemli nokta alınan proteinen emilmesidir. bu yüzden bitkisel proteinlere dikkat edilmeli vucut tamamını sindiremez bu yüzden değer olarak düşer(bitkisel proteinler için )
    haysansal proteinlerde ise midenin yorulmamsı önemlidr örneğin kırmızı etein sindirimi yaklaşık 4 saat civarıdır bu süre zarfında mide şişiirilmemli veya yorulmamlıdır küçük bir örnek verilmesi gerekirse yemekten sonra hafif şekerleme yapılmalı yada uzanılmalıdır
     
    moment bunu beğendi.
  20. Pacco
    Offline

    Pacco Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Saydam ve senin verdiğin rakamlar arasında baya bi fark var:confused:!Peki ben tavuğu kısık ateşte teflonda bir tatlı kaşığı zeytinyağ ile yapıyorum acaba burdaki değer size göre ne olur? değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler.thums:
     

Sayfayı Paylaş