Bal Yemek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Beach Body tarafından 27 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. Beach Body
    Offline

    Beach Body Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2012
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Merhabalar,
    Forumdaki ilk mesajim olacak bu ve ayni zamanda ilk sorum. Canim tatli cektiginde kendimi bal ile avutmaya calisiyorum. Yani olabildigince sekerden kacmaya calisiyorum. Acaba bali makul miktarlarda yedigimizde herhangi bir sorun ile karsilasir miyiz? Ayrica bal yemek ile baklava yemek arasinda yarar/zarar karsilastirma yapilirsa ikisi de seker icerdiginden zararli midir? Yardimlariniza ihtiyacim var.
    Simdiden cevaplar icin tesekkurler.
     
  2. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    887
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    balı dogal secersen abartmadıgın sürece sorun yok ama öyle her aklına geldiginde yememelisin baklava ise tamamiyle yag ve seker demek üstelik basit seker ve cok kalori icerir yememek en iyisi
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  3. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.192
    Beğenileri:
    3.246
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    balın içinde de şeker vardır.

    bal doğal olması ve içerdiği vitaminler bakımından baklavaya göre daha sağlıklı ve besleyicidir.

    karatay diyeti öncesinde balın sindiriminin yavaş olduğu (bu bizim için iyi bir şey) söyleniyordu. Ancak karatay diyetine göre bal tüketilmemesi isteniyor.

    bu konu şu sıralar muallakta. karar senin..
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  4. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    şu tv de çıkan 4 kilogramı 100 tl olan ballardan yemeyin de.. :D
     
    rockybalboa7, ZeusS_, purulence ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  5. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    balderesi balı hehe:D şikayetimvar.coma bir girin kaç sayfa şikayet var oku oku bitmiyor sakın diyorum almayın.

    markette satılanalrda bal değil zaten şekerden başka birşey değil eğer market balıysa yeme

    canın tatlı çekiyorsa sütlü tatlı tüket daha hafiftir.

    balında faydasını merak edıyorsan googlede arat onun şekerı dıger şekerler gıbı degıl bal şifadır ama gerçek bal ise oda dağda bulursun zaten gerçek balı kim satarki satanda kg sini 100 den aşağı satmaz
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  6. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    tatlı cekmesi zaten baslı basına bir sorun

    canın tatlı cektigi zaman yemeyerek bu istegini kırmalısın belli zaman sonra alısıyor insan
     
    dishiwelet bunu beğendi.
  7. Beach Body
    Offline

    Beach Body Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2012
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Bal Aydin'dan gelen ozel bir bal. Dogal bir bal oldugu kesin. Ancak gene de faydali mi zararli mi bilemedim, size sormak istedim. Cok yemiyorum zaten. Haftada 3-4 tatli kasigi...
     
  8. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.123
    Beğenileri:
    1.924
    Ödül Puanları:
    0
    Çok güzel başlık olmuş, bu başlıkta balı tartışalım ve faydalı bir tartışma çıkartalım arkadaşlar ;)

    Dediğim gibi her ne kadar hızlı Kh ların zararlarını bilsem de, bu bal mezvu benimde çok aklıma takılıyor ;)
     
  9. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    887
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    gercek bal tabii ki cok faydalı bende alıyorum herzaman kahvaltıda bir tatlı kasıgı kadar tüketiyorum sonucta gercekte olsa seker iceriyor o yüzden dikkatli tükettigin sürece sorun yok
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  10. viva-zapata
    Offline

    viva-zapata Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2011
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    sabahlari kahvaltidan once 1 tatli kasigi balparmak iyi gider bence..
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  11. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    bal faydalı olmasa kurani kerimde şifa kaynağı olduğu yazılmazdı bu kadar basit bir soruyu nasıl soruyorsunuz balın şifa kaynağı olduğunu ilkokul çocuğuda biliyor gogolede neden balın faydalarını aratmıyorsunzu daha tatmın edıcı cevaplar alırsın

    http://blog.milliyet.com.tr/balin-faydalari--/Blog/?BlogNo=15094

    bir bal o kadar ahmetli bir ürünki bulunmasıda en zor besinlerden birisi gerçek bal gerçekten herkez bulup tüketemez hele o balparmak hepsi hikaye balıns erii üretimi yapılamaz çiçek yetişmez
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
    uzzman, RaJeV, dishiwelet ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  12. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    balin zararlari diye arat sende kendini bilgilerle tatmin etmis olursun :)

    Kuranin indigi yillardaki gibimi duruyor bal aynimi acaba :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:58 ----------

    sayin bilgili arkadaslar

    balda olupta diger gida maddelerinde olmayan vitamin mineral amino asit olarak ne vaR

    Bir zahmet onuda aciklayin
     
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Gene triplere girdi sana ne oluyor her şeye muhalefet oluyorsun market balından bahsetmiyoruzki saf dağda kendi yetişen baldan bahsedıyoruz balın faydasınımı öğretıcem bu yaşından sonra sana git neye ınanıyorsan ona ınan herşeye muhalefet olma varsa bılgın ortaya koy uzatma fazla
     
  14. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    ben bilgi soruyorum fikir sahibi olduguna gore bilgin de olmali

    Bal da olup diger gidalarda olmayan vitamin mineral amino asit v.s nedir bu balin kendine has ozelligi

    Dag bali dogal bal yada yabanci bal

    Baldaki ozellik ne yazarmisiniz
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
  15. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    -bal sindirilmesi ,sahte de olsa,yani seyreltilse dahi şekere göre çok daha elverişlidir...mide de rahatsızlık yaratması çok daha azdır...

    -bal ,su ile karıştırılıp seyreltilerek mükemmel bir "serum " olur...

    -kan şeker seviyesi ayarlamalarında seyreltik şekilde uzun süreli dimnalarda "elektrolitik denge açısından da mükemmel takviyedir...

    ** tabi ki diabet omayanlara!...)

    ** "polen " miktar az da olsa protein kaynağı oarak da değerlendirilebilinir...diğer ,maddeler yanıs sıra...
     
    AngryHun bunu beğendi.
  16. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    evet ercan beyde

    Balda olup da diger maddelerde olmayan mucizevi besin nedir

    Cevap verirmisiniz
     
  17. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanabileceği bir gıdadır. Ilık su ile karıştırılan balın birkaç dakika içinde vücuda enerji verdiği tespit edilmiştir.
    Balın içinde minerallerin, şekerlerin ve birçok vitaminin yanı sıra az miktarda bir takım hormonlar, çinko, bakır ve iyot da vardır.


    kaynak vikipedi.


    Eskiden bal içerisinde vitamin olmadığı veya çok az olduğu düşüncesi hakimdi fakat kimyasal ve biyolojik araştırma metodları geliştirildikten sonra bal içerisinde çeşitli miktarda, tiamin, riboflavin, askorbik asit, piridoksin, pantotenik asit, niasin ve az miktarda biotin, folik asit tespit edilmiştir.


    Bal içerisindeki minarellerin miktarı %0,02 ile %1,0 civarındadır. Bu minareller Potasyum, klor, kükürt, kalsiyum, sodyum, fosfor, magnezyum, silisyum, demir, mangan ve bakır’dır. Bunlar içerisinde potasyum, kalsiyum ve fosfor fazla bulunmaktadır.


    Çeşitli araştırmacılar bal içerisinde az miktarda albuminoidlerin ve protein yapı taşları durumunda olan amino asitlerin olduğunu tespit etmişlerdir.


    vikipedi.


    Bal en az 3000 seneden beri birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır. Yakın zamanda yapılan bilimsel araştırmalar balın mucizevi etkilerini göz önüne sermektedir. Balın antiseptik/antimikrobiyal, osmotik, hidrojen peroksit ve asiditesine bağlı çok çeşitli iyileştirici etkileri olduğu saptanmıştır.Böbrek hastalıkları(Böbrek yetmezliği)tedavilerinde cok önemli bir yere sahiptir

    Bal temel olarak iki monosakkaritin yoğunlaşmış bir karışımıdır. Bu karışımda su etkisi az olduğu için yani su moleküllerinin çoğunluğu monosakkaritlere bağlı oldukları için mikroorganizmaların hayatta kalmasını sağlayacak nemden ve sudan yoksundur. Böylelikle balda hiçbir mikroorganizma canlı kalamaz. Bunun içindir ki bal, asırlardır yanık, yara ve deri ülserlerini iyileştirmek için kullanılmıştır.

    Balın yüksek şeker oranı, hipertonisitesini arrtırdığı için etrafındaki bakterilerin suyunu hipertonik alana çekip bakteri hücrelerinin büzüşmesini sağlar. Bir antiseptik olarak balın metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) gibi dirençli bakterilere karşı etkili olabileceğini savunan araştırmalar mevcuttur. Bal içindeki hidrojen peroksit, tıbbi olarak kullanılan hidrojen peroksite üstündür. Balın içindeki hidrojen peroksit faal hale sulandırma sonucunda gelir. Yani, bal yara üzerine sürüldüğünde hidrojen peroksit yavaşca vücut sıvıları tarafından sulandırılarak etkili hale geçer. Hem yavaş olarak etkinlik kazanması hem de tıbbi hidrojen peroksitten daha düşük bir yoğunlukta bulunması balın mikropları öldürüp vücudun hücrelerinin zarar görmemesini sağlar.

    Bal pH'ı 3.2 ve 4.5 arasında olduğu icin enfeksiyondan sorumlu bakterilerin çoğalmasını önler. Bal içinde birçok polifenol yani doğal antioksidan olarak işlev gören madde barındırdığı için uzun dönem tüketimi sonucu kanseri önlediği bildirilmiştir. Ayrıca, içindeki demir vücuttaki zararlı oksijen radikallerini zararsız hale getirir. Araştırmalara göre bal aynı zamanda bağırsaklardaki probiyotik bakteri florasını çoğaltabildiği için bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kolesterolü düşürmekle beraber sindirimi kolaylaştırır ve kolon kanserini önlemede

    vikipedi.

    Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. Örneğin ½ kg ham nektarı toplamak için 900 bin arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Çiçeklerdeki nektardan elde edilen balın miktarı tamamen getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır. Bal sıradışı bir etkiye maruz kalmadıkça asla bozulmaz. Zaman faktöründen etkilenmez.


    Gerçek bal, her derde deva
    Mideye kuvvet verir.
    Çocuklara zeka verir.
    Tansiyon düşürür, iştah açar.
    Doğal diş macunudur, kansızlığı giderir.
    Alaca hastalığının şifasıdır.
    Kabızlığa iyi gelir.
    Damarları açar, romatizmaya ve alerjiye faydalıdır.
    Ağrı dindirici özelliği vardır.
    Cildi yumuşatır, saçları besler, göze faydalıdır, yara iyileştiricidir.
    İshali keser, zayıflatıcıdır.
    Ülser ve mideye oldukça faydası vardır.
    Nezle ve öksürüğe iyi gelir.
    Kalp çarpıntısı için faydalıdır.
    Sedef, sarılık ve beyin hastalıklarında kullanılır. Alerjik vakaları önler.
    Gözün görme gücünü kuvvetlendirir.


    Kolayca sindirilir: İçindeki şekerlerin bir başka cins şekere (fruktozun glikoza) dönüşebilme özelliği sayesinde bal, yüksek miktarda asit içermesine rağmen, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

    Süratle kana karışır; hızlı bir enerji kaynağıdır: Bal ılık suyla karıştırıldığında 7 dakika içinde kana karışır. İçerdiği serbest şekerlerden dolayı beynin çalışması kolaylaşır. Yapılan son araştırmalara göre, şekerlerin bu kendine has karışımı yorgunluğun giderilmesinde en etkili yöntemdir ve atletik performansı artırmaktadır.

    Kan yapımına destek olur: Bal, kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenleyici ve kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur.

    Antimikrobiktir: Antimikrobik etmenler belirli bakterilerin, mayanın ve küfün büyümesine engel olur. Balın, bakterinin barınmasına olanak tanımayan özelliği "inhibine etki" olarak adlandırılır.

    Antioksidandır: Sağlıklı yaşamak isteyen herkesin özellikle antioksidan tüketmesi gerekir. Antioksidanlar, hücrelerde normal metabolizmanın zararlı yan ürünlerini temizleyen bileşenlerdir. Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur: Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin. Bunlardan pinocembrin, yalnızca balda bulunan bir antioksidandır.

    Vitamin ve mineral deposudur: Bal, fruktoz ve glikoz gibi şekerlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineralleri de içerir. Nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca bakır, iyot, demir ve çinko da az miktarlarda bulunur.

    Yaraların tedavisinde kullanılır: Balın havadan nem çekebilme özelliği, iyileşmeyi hızlandırarak yara izi kalmasını önler. İyileşmenin gücünü artıran kolajen liflerinin üretimini hızlandırır. Balın, yaranın etrafındaki şişkinliği azaltan antienflamatuar bir etkisi vardır, bu aynı zamanda hissedilen acıyı da azaltır.


    googleye balın faydası yazınca yüzlerce sayfa bllgii çıkıyor bunları buraya kopyalamanın pek anlamı yok balı herekes ne kadar faydalı olduğunu çocuk yaştan biliyor zaten durup burda balın tartışılması bile komik.


    heldic sen şeker yemıyorsun dıye konuyu bulandırmaya çalışma eski konular gibi gene polemik çıkmasın buna dikkat edelim

    bu konunun uzatılmaması adına ben daha fazla bu başlık altında mesaj yazmak istemiyorum merak eden gogolede aratsın balın faydasını öğrensin yüce kitabımızdada balın şifa kaynağı olduğu bize bildirilmiş 1400 yıl önce nasıl yapıldığıda bildirilmiş tutup balın zararlı şey olduğunu tartışmak anlamsız bana göre böyle kolay gelsin.
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
    dishiwelet bunu beğendi.
  18. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    ya arkadasim ben tek soru soruyorum bana olmadik seyler kopyalayip yapistiriyorsun


    Bal da olup da diger gidalarda olmayan besin maddesi nedir bir zahmet yazarmisiniz
     
  19. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.123
    Beğenileri:
    1.924
    Ödül Puanları:
    0
    Balın benim de en dikkatimi çeken ve beni şaşırtan özelliği şu osmotik ve antiseptik özelliğinden dolayı sürekli doğal kalması, bozulmaması ve üstünde bakteri-mantar üremesine izin vermemesi...
    Nem tutmuyor çok mucizevi ve garip bir besin, üzerinde mikro canlı yaşamasına bile izin vermiyor!
    Belki bir ihtimal sadece virüs yaşıyor olabilir onlar da tam canlı olmadıkları için belki...

    Yani balı sanki günümüz teknolojisi ile dahi yeterince bilmiyoruz gibi geliyor bana ;)

    Bu besine bu kadar ilgi duymamın bir sebebi de Newtonun teorisini 150 sene sonra yıkmayı başaran mucize insan Albert Einstein ın bal ve arılar hakkında ki sözleri ;)

    Eleştiriler şahıslara değil savunulan düşüncelere yöneltilirse polemik olmaz arkadaşlar forum kurallarına uyalım ;)
     
  20. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    zeuss soru sorduklari zaman cevap veriyoruz olur veya olmaz



    Ben bir soru sordugum zaman 10 tane soru ama cevap veremiyolar soruya soru ile cevap ne kadar sacma

    Alin bu konu balda olup diger gidalarda olmayan besin maddesi nedir

    Varsa paylasin bizde yiyelim
     
    ZeusS_ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş