Antrenmandan sonra uyumak

Konusu 'Antrenman Günlüğü' forumundadır ve ruthlesss tarafından 30 Mart 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    Bugun hocam dedı antrenmandan sonra 2 saat uyumak cok onemlı vucut ıcın dıye, vucut kendını rejenere edıyor dedı. Bana mantıksız geldı kas yıkımı uykuda olur dıye bılıyorum. Sızın goruslerınız neler ?
     
  2. Beko1907
    Offline

    Beko1907 Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    antremandan son 1-2 saat uyumanın hıç bir zararı olmaz emin olabılırsın aksine faydalı olur vücut kendini topalar kas yıkımı gece uykusunda oluyor çunkü vucut en az 8 saat kadar besinsiz kalıorr ama 1-2 saatte hıç bı yıkıma uğramassın emin olabılırsın
     
    ruthlesss bunu beğendi.
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    eger gece uykunuzu bolmıcekse yanı antrenmandan sonra uyudugunuzda gecede 8 saat uyuyabıleceksenız bır zararı olmaz
     
    ruthlesss bunu beğendi.
  4. FreeMan_x
    Offline

    FreeMan_x Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    0
    insan uyurken büyür
     
  5. tyly12
    Offline

    tyly12 Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2010
    Mesajlar:
    435
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    ben özellikle sırt ve bacak anremanından gldikten snra 2-3 saat uyuyorum bi yorgnluk çöküo
     
  6. zhu.zhq
    Offline

    zhu.zhq Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    999
    Beğenileri:
    340
    Ödül Puanları:
    73
    bende bu konuyu hep düşünürmüm ama uygulayamazdım. bence uyumak iyi gelir
     
  7. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    dinlenme - rejenerasyon başka bir şeydir, büyümek - growth ise bambaşka bir şey.
    2 saatlik uykuda büyüme hormonu salgılanmaz

    büyüme hormonları kimine göre 24:00ten sonra kimine göre ise 05:00-07:00 saatlerinde maksimum seviyeye ulaşır...bunun için de derin uyku gerekir.
     
  8. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    Sadece 2 saatlık uykuda degıl, nefes aldıgınız her sanıye buyume hormonu salgılanır ve o buyume hormonu vucudunuzun ana yag yakıcısı, gelısım, yenılenme ve kas kutlesı kazanma gıbı tum ıslevlerını gorur. Dolayısıyla dogru beslenen her ınsan, ne kadar cok uyursa o kadar cok gelısır. Sadece antrenman sonrası uykuyla degıl, oturup dınlenmek bıle buyume hormonu hızını artırmak ıcın bıle yeterınce bır tesvıktır .


    Onemlı olan nokta en cok kas gelisıminin saglandigi zaman gece uyudugumuz vakittir. Gunduz saatlerinde yapılan uykular, kasları rahatlatmak ve kan akısını hızlandırmaya yonelıktır daha cok ve bu da gece icin daha az yuk uzerınıze kalmasını ve verimli bir zemin hazırlanmasını saglar ve gece boyunce yeterlı uyku suresı ıle yatılırsa, yenilenme ve dolayısıyla gelısım, guc artısı, yagsız kutle kazanma hızı, kondısyon, dayanıklılık vs gıbı onemlı unsurlarda gozle gorulur artıslar olacaktır.

    Antrenman sonrası uyumak kesinlikle etkili, ama bunu genelde erken saatlerde antrenman yapanlar uygulayabılıyor. Antrenmandan hemen sonra whey ıcıp, ardından bir saat sonra karbo-pro yuklemesı olacak bir ogun yaptıktan bellı bır sure sonra uyumak gerekıyor cunku sındırım asamasında uyumak dogru olmayacaktır. Hafıf tok karnına durumunda dinlenmek etkili olacaktır.
     
    jimraynor, selim4141, yasalmermi ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  9. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    D.wolf, soylediklerin benimkilerle ayni sey zaten. fakat yukardaki yorumlardan ortaya cikan sey, o 2 saatlik uyumada da buyume hormunu salgi seviyesinin artacagi seklinde algilaniyor, yanlis olan bu...

    vucut yasamini devam ettirdigi muddetce sadece buyume hormonlari degil tum hormonlari salgilamaya evam eder, ote yandan hormon salgilarin seviyesi 24 saat boyunca ayni seviyede seyretmez. derin uyku buyume hormonunun en yuksek seviyede salgilandigi andir. hatta arastirmalar karanlik bir ortamda uyumanin buyume hormonu salgisini daha da artirdigini gostermektedir...derin uykuda kalp atislariniz cok yavaslar. 24 saatlik holtere girdim ve gordum ki ozellikle derin uyku saatlerinde kalbim dakikada 55 civari atiyor...vucut o saatlerde cok ciddi sekilde yapilanmaya gidiyor.

    bunu gun icinde yapilan 2 saatlik rejenerasyon uykusu ile bir tutmak mantikli bir sey degildir...dolayisiyla 2 saat uyuyayim da buyume hormunu salgilama seviyemi yukselteyim gibi bir sey dusunulemez...
     
  10. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul

    Neden büyüme hormonu 2 saatlik içinde olsun artmasin ki, elbet artar fakat gece uykusundan alacagınız yenilenme kadar olamaz. Etkilli oldugu acık bir sey, aktif bir tablodan çıkıp kasları dinlendirmeye bırakmak ve bunu 2 saatlik öğle uykusuyla da gerceklestirme etkili ve mantıklı bir olaydır. Yapılması uygun ve dogru birşeydir, bunda cok düşünülecek birşey yok.
     
    Bodysoft bunu beğendi.
  11. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73

    Doğru bir tespit.

    Kaldı ki bu tip kısa uykular profesyoneller tarafından sistematik bir şekilde zaten uygulanmakta. 2 saatlik öğle uykusu sırasında alınan çeşitli takviyeler ile bunu vücuda gece uykusu gibi stimüle ettirmek mümkün. Ama bu yöntemlerin hiç birisi doktorlar tarafından onaylanmıyor.

    Eczanelerde satılan ucuz iki önemli madde var (biri reçete ile satılıyor/belirtmem mümkün değil) bu ve benzeri maddeler alınıp kısa uyku süreçlerine girildiğinde büyüme hormonu (gece uykusu kadar olmasa bile) normal kısa uykulara nazaran oldukça arttırılabiliyor.

    Ayrıca piyasa da tablet şeklinde büyüme hormonu'da bulunmakta sanırım ancak bunlar kanımca para tuzağından başka bir şey değil... Hiç birisi bir işe yaramaz. Büyüme hormonu ancak (doktor kontrolünde/gerekliyse) enjeksiyon yoluyla alınabilir.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Bakın Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu konu da ne diyor;

    Bazı spor salonlarında kaslarınızı daha çok geliştirmek, yağlarınızı eritmek ve gençleşmek gibi arzularınız suiistimal edilerek hazır besin destekleri, hormonlar, bitkisel ürünler ve amino asitler (protein özütleri) bilinçsiz ve bilgisizce kullanılıyor. Bu yanlış ve tehlikeli eğilim, bazı merkezlerde İnsan Büyüme Hormonu gibi son derece tehlikeli ve riskli bir hormonun ya da erkeklere has cinsel hormon testosteronun sentetik şekillerinin enjeksiyonla uygulanmasına kadar ulaşıyor. Ciddi sakatlıklara yol açabilecek bu tehlikeli uygulamaların ‘sağlıklarını geliştirmek, güçlendirmek’ veya ‘yeniden kazanmak’ adına bu tür merkezlere devam edenlere yapılması talihsizliktir!

    Büyüme hormonu vücudumuzda bulunan doğal bir maddedir ve yaşla azalır. Bu hormondaki düşüş ile birlikte genellikle yorgunluk, ciltte sarkma, hafıza ve kas kitlesinde azalma gibi ilerleyen yaşa bağlı belirtiler gözlenir.

    Daha yüksek bir büyüme hormonu düzeyi için öncelikle derin, kesintisiz ve kaliteli bir uyku uyunmalı. Eğer yorgunsanız, gündüz şekerleme yapmalısınız. Böylece az miktarda da olsa büyüme hormonunun ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kalori alımını sınırlamak, düzenli egzersiz veya güçlü bir antrenman ile karbonhidratları azaltmak da büyüme hormonunun kandaki miktarını artıracaktır.

    Kaynak (31-07-2004)
     
  12. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    tamamiyle beyin kontrollü gerçekleşen bir durumdur.

    evet 2 saatlik uyku ile gh seviyesi pozitif ivme kazandığı gözlemlerle sabittir.

    insan 6 saatlik açlık sonunda dahi 10 dakikalık yemek yedikten sonra kana karışma süresi ortalama 3 saattir. ancak yemek bitiminden itibaren insan güç kazanmış hisseder bunun nedeni ozmoreseptörlerin besin alımını onaylamasıdır. çünkü karaciğer hayatı bir görevlerinden birini açlık emzimi salgılayıp yağ yakımını başlatmış beyin kendini hold positiona almıştır. uyku hali, halsizlik gibi vs. hissedilir.

    antrenman sonrası uyku hali kan plazması 3 gün bişey yemese dahi kas yapımına devam eder deney ile mevcuttur.

    1960 içerinde özellikle sovyetler gh için detaylıca araştırma yapmışlardır.

    yapılan testlerde hormonel düzeyin sabah saatlerinde max seviyede olduğu gözlemlenmiştir. bir varsayımla açlık kan şekeriyle alakalı olduğu daha sonra yapılan deneylerle vucuda verilen insülin hormonuyla gündüz saatlerinde gh seviyesinde artış olduğu gözlemlenmiştir. fakat gece oluşan sayıya ulaşamamıştır. tüm gün aç kalındığı halde bile artış sağlanamamıştır.

    ancak gündüz özellikle ögle saatleri arasındaki 2 saatlik uykuda neredeyse gece uykusuna denk bir gh salgılanması görülmüştür.
     
    Bodysoft bunu beğendi.
  13. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    - Böylece az miktarda da olsa büyüme hormonunun ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.
    - yapılan testlerde hormonel düzeyin sabah saatlerinde max seviyede olduğu gözlemlenmiştir. fakat gece oluşan sayıya ulaşamamıştır. tüm gün aç kalındığı halde bile artış sağlanamamıştır

    *

    Enteresan bilgiler ve araştırmalar...bir düşünür şöyle demiş:

    "aynı fikirde olduğum insanlardan hiçbirşey öğrenemedim"... bu bakımdan bu bilgileri görmek sevindirici.

    araştırmaların ve bilgilerin ortak noktası gündüz uykusu ile gece uykusu arasında HGH salgısı bakımından normal şartlar altında "ciddi farklar" olduğudur...

    HGH ile kapsamlı bir site olan HGHadvice.com sitesi de benim düşüncelerimle aynı şeyleri söylüyor.

    insan vücudu herşeyin başında döngü ile hareket eder. pek çok yerde karşılaştığınız vücudun 24 saati gibi şeyler doğrudur, belirli saatlerde bazı hormonları-salgıları vücut yıllardır gerçekleştirmiş olduğu düzen içerisinde yapmaya devam eder. en basitinden, bu yüzden eğer engelleyici bir şey almıyorsanız geceleri uykunuz gelir....zira vücut kendini yenileme safhasına geçmek ister.

    HGH salgısı da bu işleyiş içerisinde kendine yer bulur...uykunun ne derin yerinde en yükek kullanım alanı bulur.

    Bakın aynı site ne diyor:

    Our pituitary gland releases HGH every 3 to 5 hours at a rate of 1 to 25ng/ml. However, new research has shown that our peak HGH production levels occur about an hour after we fall asleep. (özetle zaten normal rutinde devam ederken de HGH salgılanmakta, uykuya başladıktan 1 saat sonra üretim maksimum seviyeye çıkıyor...yalnız dikkat edin "üretim" diyor, "kullanım" demiyor)

    During a full sleep we experience five stages of rapid eye movement sleep. Between our third and fourth REM (rapid eye movement) sleep stages, almost 50% of our daily HGH is emitted at this time. This means that if we should start to suffer from insomnia and wake up before our third and most important fourth REM sleep stage, our body will soon begin to feel the difference / effects. This happens due to the fact that less HGH is produced in our 'master gland' (asıl paragraf bu, özetle diyor ki üretilen HGH salgsının %50lik kısmı 5 dereceli uykunun en derin kısmı olan 3-4 safhalarında emilir)

    yani görülüyor ki, gündüz uykusu ile alacağınız HGH öyle aman aman birşey değildir...siz uyumuyorken de o kadar HGH alırsınız zaten...

    antremandan sonra uyumak tabii ki iyidir, fakat gece salgılanan HGH ile kıyas bile edilemez.

    haa bunu neden söylüyorum, altını çizmemişim. gündüz 2 saatlik uyku uyduktan sonra genelde gece uykuları aynı rahatlıkta ve derinlikte geçmez (en azından bana öyle olur, uyku saatim gecikir, ya da daha hafif uyku uyurum, ufak seslere uyanırım, gece susarsam kesinlikle uyanırım-ama gündüz uyumamışsam sabah kalktığımda ağzım gerçek anlamda kupkuru olmasına rağmen yine de gece uyanmam)

    bu bakımdan gündüz uykusu yerine gece yatarken ZMA ile takviye edilmiş derin uykuyu hiçbirşeye değişmem...

    kaynak
     
    Son düzenleme: 5 Nisan 2011
    jimraynor ve Bodysoft bunu beğendi.
  14. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    469
    Ödül Puanları:
    73
    SAVAŞ74,
    Vermiş olduğunuz bilgiler de bir sorun yok, kaldı ki bu bölümde bu bilgilerin aksini iddia eden bir forum üyesi de yok, bir tek siz gündüz salgılanmaz demiştiniz;

    Bu yazınızın da açıklamasını sonradan yaptınız ve bir miktar olsun salgılandığını belirttiniz.

    Yani ortak nokta da buluşuyoruz bir sorun yok, kaldı ki son araştırmanız da da benim yazmış olduğum bilgilere paralellik var.

    Bir önce ki yazımda ne dedim;
    Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ne demiş;

    Son yapmış olduğunuz araştırma da yer alan bilgilerin aksini söyleyen hiç kimse yok, en azından ben söylemiyorum ama fazlasını biliyorum o da bir takım maddelerle (doktorlar onaylamıyor) gündüz kısa uykularda GH gece uykusuna yakın arttırılabiliyor.

    Bu işin uzmanı Rus'lardır!
     
    SAVAŞ74 bunu beğendi.
  15. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    saygıdeğer savaş74.

    herzaman düzeyli ve saygın tartışmaları sevmisimdir bana santraç gibi gelmiştir.

    Oscar wilde' den alıntı yapmanız ayrıca güzel ancak söz konusu durum objectiflikle alakalı ve ayrıca zaman faktörünüde unutmamak lazımdır. örneğin maxwell zamanında elektromanyetik ve elektrik üzerine yazdığı makale ve tezleri üniversitelerde öğretilenlerle çelişiyordu. ama bunu mantık ve deney gözlem yoluyla kanıtlamıştır.

    insanında bazı biyolojik durumları vardır. bu durumlar herzaman tanrı kitabında ve günümüze kadar gelen bilgin,düşünür ve doktorların kitaplarında yer bulmuştur. şuan günümüzde dahi tıp dünyası insan vucudunun nasıl çalıştığı hala tam olarak bilememektedir. bir doktor bile bunca okumuşluğun ardında tıp dünyasına adım attığında dahi acı gerçekle karşılaşınca bir atlatma dönemi geçirmektedir.tabiki mesleğini seven bir hekimden bahsetmek istiyorum.

    konumuzla alakalı olarak evet! insanın biyolik bir saati vardır. bunlar deney ve gözlemlerle sabittir. günde 24 saat var ve her saat diliminde farklıdır.

    örneğin sabahları insan sabah vakti uyanmıştır. sabahları kahvaltı sonrası sindirimle başlayan kan dolaşımı kimyasal reaksiyonla vucut ısımızda ve oksijen tüketimimizde yükselmiştir. özellikle sinir sistemi çok dinçtir bir akut veya kronik agrılar sabah saatlerinde daha iyi hissedilir. kan dolaşımı çok yerinde ve iyidir. düşünce temiz ve idealdir sınav için en uygun zamanlardır.

    saat 12 gibi beyine giden kan miktarı azalır konsantrasyon da azalma sindirim sistemin yoğun faaliyette olduğu zamandır peygamber efendimiz bu saat dilimlerinde uyumayı adet edinmişlerdir. zira bu saatte uyuyanların ( günümüz teknoloji ile ) enfarktüse %30 daha az rastlanmaktadır.

    akşama doğru özellikle pankreas ve böbreklerin (ultrason altında gözlemlenmiştir) en sık çalıştığı anlardır vucut son enerji patlamasını yaşamıştır. röntgen çelikmesi bu saatlerde insana zarar verebilmekte kitap okumak ise gözleri bozabilmektedir. göz bozuklukların &50 genetik dışında geri kaln kısmı akşam sonrası kitap okunması veya bilgisayar kullanımına bağlıdır.

    konuyu dağıtmadan gelelim gece vaktine

    oscar wilde'den aldığınız özün karşılığı

    microskop altında gündüz vakti hücre bölünmesi 15 sn de birdir.

    hücre bölünmesi dna iplikçileri normal şekil düzdün simetrik yuvarlak eşeysel.

    gece ve gündüz uykusu hücre bölünesi 5 sn kadar düşmektedir.

    sadece kanserli hücreler şekilsiz irili ufaklı dna yapılarında sapmış

    https://www.youtube.com/watch?v=PwqY99gNipE&feature=related

    konumuzla alakalı olarak, öğle uykusunda hücre çoğalması artmaktadır.
     
    rpprmt ve SAVAŞ74 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş